Γαλλική φρεγάτα πλέει στην Ανατ. Μεσόγειο!

Γαλλική φρεγάτα πλέει στην Ανατ. Μεσόγειο!

Ένα πολεμικό πλοίο  θεάθηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή του Κόννου ανοιχτά της Αγίας Νάπας και του Κάβο Γκρέκο στην Κύπρο, προκαλώντας ανησυχία. Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό από πληροφορίες που κυκλοφορούν από τις προηγούμενες μέρες είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη φρεγάτα είναι Γαλλική και φέρει το όνομα  Aconit.

Τις φωτογραφίες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Χριστόδουλος Ελισσαίου.

Βάσει της ανάρτησης του Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας στο Twitter, στις αρχές Ιουνίου, που αναδημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter η γαλλική πρεσβεία στην Κύπρο, η φρεγάτα Aconit «συνεχίζει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους από την ανατολική Μεσόγειο». «Αποστολή της: να εξασφαλίσει μία αυτόνομη εκτίμηση της κατάστασης της ζώνης και να διατηρήσει δεσμούς με τα κράτη εταίρους στην περιοχή», προστίθεται.

Ανάρτηση για την δράση της φρεγάτας στην Κύπρο έκανε και η Γαλλική Πρεσβεία στη Λευκωσία τις προηγούμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle που αποτελεί και το ισχυρότερο όπλο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού και φυσικά της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας αφού η επιχειρησιακή του δυνατότητα το μετατρέπει σε ένα πραγματικό πλούτο αεροδρόμιο πολεμικών αεροσκαφών, ετοιμάζεται να αποπλεύσει από τον ναύσταθμο της Τουλόν όπου βρίσκεται. Με προορισμό μάλιστα την Ανατολική Μεσόγειο!

Γαλλικό αεροπλανοφόρο

Η εξέλιξη αυτή μόνο άσχετη δεν πρέπει να θεωρείται με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την πρόκληση στην περιοχή του Καστελόριζου.

sigmalive.com

Σχολιάστε