Καραμανλής vs Πολάκη: «Χοντρός» τσακωμός για τον αυτοκινητόδρομο Κρήτης

Καραμανλής vs Πολάκη: «Χοντρός» τσακωμός για τον αυτοκινητόδρομο Κρήτης

Την ώρα που ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, βρισκόταν στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη για τον ΒΟΑΚ, ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης που παρακολουθούσε, με το γνωστό του στυλ άρχισε να διακόπτει.

Ενδεχομένως την ενόχληση Πολάκη προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής είχε εκθέσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη στάχτη που έριξε στα μάτια των ψηφοφόρων όσον αφορά στο ΒΟΑΚ. Και αυτό καθώς είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προβεί σε ένα επικοινωνιακό τερτίπι παρουσιάζοντας ως διαγωνισμό τη διαδικασία προεπιλογής, δηλαδή εκδήλωσης προθυμίας συμμετοχής εταιριών σε ενδεχόμενο διαγωνισμό, ο οποίος δεν έγινε όμως ποτέ. Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε έτσι να παραπλανήσει τους πολίτες που δεν είναι μηχανικοί και δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες.

Ο κ. Καραμανλής «κάρφωσε» επιπλέον το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είχε αποκρύψει το γεγονός ότι σύμβαση παραχώρησης χωρίς διόδια δε νοείται και στη συνέχεια είχε υποστηρίξει ότι θα έβαζε διόδια μόνο για τους τουρίστες και όχι για τους Κρητικούς, κάτι όμως που δεν επιτρέπει η κοινοτική νομοθεσία.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν άφησε ασχολίαστη τη διακοπή από τον κ. Πολάκη. «Δημιουργεί μία αμηχανία στους βουλευτές της Κρήτης το θέμα, το καταλαβαίνω» σχολίασε και απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε να φωνάζει είπε: «Η δημοκρατία αγαπητέ μου λειτουργεί με λόγο και αντίλογο. Είπατε τα επιχειρήματά σας. Τα ακούσαμε, τα άκουσε ο ελληνικός λαός, τα άκουσαν οι Κρήτες και θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Σχολίασε επίσης ότι ο κ. Μαμουλάκης δε χρειάζεται… βοήθεια, ενώ πέταξε το γάντι στον κ.Πολάκη, λέγοντας: «Θα χαρώ να γράψετε εσείς μία ερώτηση και να σας απαντήσω».

Όσον αφορά στην πορεία του έργου ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι βάσει χρονοδιαγράμματος σε έξι μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, ενώ από τη δική του πλευρά παρά τις διακοπές του Πολάκη θέλησε να δείξει διάθεση συναίνεσης, καταλήγοντας: «Ας μην τσακωνόμαστε λοιπόν και ας μην μπαίνουμε σε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Τα έργα αυτά είναι έργα πνοής. Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει. Ας το σχεδιάσουμε με σοβαρότητα και ας αφήσουμε το παρελθόν».

Σχολιάστε