Θεωρία συνωμοσίας για κορωνοϊό: «Φταίνε για την πανδημία τα… ασύρματα δίκτυα»!

Θεωρία συνωμοσίας για κορωνοϊό: «Φταίνε για την πανδημία τα… ασύρματα δίκτυα»!

Η θεωρία ισχυρίζεται ότι η Covid-19 είτε προκλήθηκε από συχνότητες που χρησιμοποιούνται για τη νέα ασύρματη τεχνολογία είτε ότι αυτά τα σήματα βλάπτουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα. Ανησυχία στις ευρωπαϊκές αρχές.

Στις 9:30 μ.μ.,  τη Δευτέρα του Πάσχα, στη μικρή ολλανδική πόλη Almere, κοντά στο Αμστερνταμ, η πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει φωτιά σε μεγάλο τηλεπικοινωνιακό αναμεταδότη -τη δεύτερη πυρκαγιά τέτοιου είδους εκείνο το βράδυ στην περιοχή.

Παρόλο που κανένας πύργος στην Almere δεν ήταν εξοπλισμένος με οποιαδήποτε από την τελευταία τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία 5G (στην πραγματικότητα, ένας σχεδιάστηκε μόνο για χρήση από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης), οι Αρχές σύντομα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πυρκαγιές διαπράχθηκαν από βάνδαλους που ενεργούσαν στο όνομα μίας ασυνήθιστης θεωρίας: ότι τα δίκτυα 5G έχουν συμβάλει στην πανδημία του κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι πυρκαγιές στην Ολλανδία είναι απλώς η κλιμάκωση μίας σειράς παρόμοιων επιθέσεων που έχουν πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, τις τελευταίες εβδομάδες. Εχοντας κερδίσει δυναμική για πρώτη φορά στο διαδίκτυο στις αρχές Ιανουαρίου, η θεωρία συνωμοσίας 5G, που ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η Covid-19 είτε προκλήθηκε από συχνότητες που χρησιμοποιούνται για τη νέα ασύρματη τεχνολογία είτε ότι αυτά τα σήματα βλάπτουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, έχουν διαδοθεί σε όλο τον κόσμο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ξεκίνησαν οι επιθέσεις, σχεδόν 60 αναμεταδότες έχουν χτυπηθεί μέχρι σήμερα. Αυτή την εβδομάδα δύο πύργοι, ένας στην πόλη Co Donegal στην Ιρλανδία και ένας στη Λεμεσό στην Κύπρο, δέχθηκαν επίθεση από 18 άτομα. Στην Ολλανδία, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 11 καταγεγραμμένες απόπειρες, μία εκ των οποίων συνοδευόταν από γκράφιτι που έγραφε «Fuck 5G».

Αυτή η κλιμάκωση της θεωρίας, η οποία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρχίσει ακόμη και να προσελκύει την προσοχή σε βασικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, έχει προκαλέσει ανησυχία στις ευρωπαϊκές αρχές, που προσπαθούν να εντοπίσουν τους δράστες των πυρκαγιών και να αποτρέψουν άλλες μελλοντικές.

Στο τραπέζι της συζήτησης έχει μπει και το ερώτημα σχετικά με την προέλευση της συνωμοσίας και τη δυναμική της.

Από euro2day

Σχολιάστε