«Βρώμικο» παιχνίδι των Αμερικάνων! Υιοθετούν την «γραμμή» Ερντογάν για Ελλάδα!

«Βρώμικο» παιχνίδι των Αμερικάνων! Υιοθετούν την «γραμμή» Ερντογάν για Ελλάδα!

Γράφει ο Πολεμοκάπηλος

«Βρώμικο» παιχνίδι των Αμερικάνων και συγκεκριμένα της εφημερίδας New York Times η οποία, την ώρα που ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο και τα καραβάνια των προσφύγων που ο ίδιος δημιούργησε με την στήριξη που παρείχε στους τζιχαντιστές αντάρτες στην Συρία, «ανακαλύπτει» κολαστήριο προσφύγων στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Υιοθετεί με άλλα λόγια την «γραμμή» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ουσιαστικά του δίνει «πάσα» για να συνεχίσει να μιλά για νεκρούς μετανάστες από ελληνικά πυρά και βασανιστήρια των Ελλήνων στους πρόσφυγες!

Όπως υποστηρίζουν οι New York Times, σε μυστική τοποθεσία (black site) κράτησης οδηγούνται πρόσφυγες που περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Συγκεκριμένα, ασχολούνται με την περίπτωση μιας «μυστικής τοποθεσίας κράτησης» στο συνοριακό χωριό Πόρος του Έβρου σε εκτενές ρεπορτάζ και στηρίζονται σε μια μαρτυρία Κούρδου που επαναπροωθήθηκε στην Τουρκία και δηλώνει πως πέρασε μια ημέρα στην κρυφή αυτή εγκατάσταση αλλά και σε δορυφορικές φωτογραφίες της περιοχής.

Ο πρώην ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Προσφύγων, Φρανσουά Κρεπό, δηλώνει στους NYT ότι οι κρατούμενοι που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, φυλάσσονται εκεί κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς να έχουν πρόσβαση σε νομική στήριξη.

Οι New York Times, επικαλούνται ακόμα μαρτυρία συνταξιούχου αστυνομικού, που φέρεται να επιβεβαιώνει την ύπαρξη της συγκεκριμένης τοποθεσίας, η οποία δεν είναι καταχωρισμένοι ως κέντρο κράτησης αλλά χρησιμοποιείται ως τέτοιο κάθε φορά που οι προσφυγικές ροές αυξάνονται.

Τέλος, την ύπαρξη της συγκεκριμένης τοποθεσίας, σύμφωνα με τους NYT, επιβεβαιώνει και η ομάδα σουηδική ομάδα Respond.

Με πληροφορίες από reader

Σχολιάστε