ΕΚΑΜ από Πολωνία, Τσεχία, Κύπρο και υπερ-τεθωρακισμένο από Αυστρία στον Έβρο!

ΕΚΑΜ από Πολωνία, Τσεχία, Κύπρο και υπερ-τεθωρακισμένο από Αυστρία στον Έβρο!

Με ψυχραιμία, ισχυρή πολυεθνική δύναμη από την Frontex,  αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων της Κύπρου, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Αυστρίας και μέλη της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) απαντά η Αθήνα στις προκλήσεις της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Την ώρα που η Τουρκία έστειλε στον Έβρο μέλη της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας «Polis Özel Harekât Dairesi» η Ελλάδα θωρακίζει τα σύνορα της με άνδρες της ΕΚΑΜ και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Κύπρου, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Αυστρίας.

Από την Δευτέρα βρίσκονται στον Έβρο και σήμερα μεταφέρθηκαν στο ελληνικό φυλάκιο στις Καστανιές οι 22 Κύπριοι αστυνομικοί της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης προκειμένου να αναλάβουν δράση στην φύλαξη των συνόρων.

Ταυτόχρονα την Τετάρτη αναμένονται στον Έβρο 100 Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες που αναμένεται να έρθουν υπό την ομπρέλα του Frontex, όπως αποκάλυψε στην Καθημερινή ο επικεφαλής του οργανισμού Φαμπρίς Λετζερί.

Όλες οι δυνάμεις θα ενταχθούν στον σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας και του στρατού για την φύλαξη των συνόρων.

Το υπερόπλο που φέρνουν στον Έβρο οι Αυστριακοί 

Την ώρα που τα παιχνίδια του Ερντογάν στα σύνορα συνεχίζονται, εργαλειοποιώντας εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές η Ελλάδα χτίζει τις δικές της συμμαχίες.

Εκτός από την Γαλλία του Μακρόν που είναι η μόνη σταθερή σύμμαχος της η Ελλάδα βλέπει σιγά σιγά και άλλες χώρες να στέκονται στο πλευρό της και να της τείνουν χείρα βοηθείας στο προσφυγικό- μεταναστευτικό.

Πιο συγκεκριμένα η Αυστρία προσφέρθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα και όπως φαίνεται δεν έμεινε μόνο στα λόγια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ οι Ενοπλες Δυνάμεις ενισχύονται από τη συνδρομή υπερτεθωρακισμένου από την Αυστρία που αναμένεται να φτάσει στις Καστανιές το πρωί της Τετάρτης.

Το συγκεκριμένο υπερόπλο διαθέτει θερμικές κάμερες, αντλίες, επιχειρεί σε δύσβατες και ελώδεις περιοχές και αναμένεται να τεθεί στην υπηρεσία των αμυντικών επιχειρησιακών πλάνων.

Επίσης η Πολωνία ανακοίνωσε την αποστολή 200 στρατιωτών της με αποστολή να ενισχυθούν και τα δύσβατα περάσματα του ποταμού Έβρου.

Από Skai και Ethnos

Σχολιάστε