Απίστευτο!!! Ο Ερντογάν φέρνει… Αφρικανούς στα ελληνικά σύνορα!!! Το «στοίχημα» του Σουλτάνου

Απίστευτο!!! Ο Ερντογάν φέρνει… Αφρικανούς στα ελληνικά σύνορα!!! Το «στοίχημα» του Σουλτάνου

Γράφει ο Πολεμοκάπηλος

Απίστευτες μεθοδεύσεις από την Τουρκία: Φέρνει στα ελληνικά σύνορα και παρουσιάζει ως «απεγνωσμένους» Σύρους πρόσφυγες, μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ, ακόμη και από το… Μπαγκλαντές και την Αφρική, όπως Αλγερινούς!!! Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι χιλιάδες πρόσφυγες προωθούνται προς την χώρα μας, ακόμη και με τουρκικά.. στρατιωτικά οχήματα!!

Ο Ερντογάν αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα και να «επιτρέψει» την προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επικαλούμενος το «κύμα» προσφύγων από τα πεδία των μαχών στην Συρία και συγκεκριμένα το Ιντλίπ, πολεμικό μέτωπο που ο … ίδιος άνοιξε!!! Το γεγονός όμως ότι οι μετανάστες που κατά χιλιάδες συσσωρεύονται στα σύνορα στον Έβρο, προέρχονται από άλλες χώρες και όχι από την Συρία, αποδεικνύει πως άλλος είναι ο λόγος αυτής της μετακίνησης: Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel θεωρεί πως είναι «ένδειξη πανικού και απόγνωσης στην Άγκυρα» το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «τουλάχιστον προσωρινά θέλει να βάλει στον πάγο τη συμφωνία Τουρκίας -ΕΕ», και να ανοίξει τα σύνορα της χώρας του για τους πρόσφυγες. Ένας πανικός, όπως λέει η εφημερίδα, που εξηγείται από το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται ενώπιον μιας καταστροφής στον πόλεμο της Συρίας και θέλει να κινητοποιήσει τη Δύση να παρέμβει.

Στην ελληνική πλευρά, έχει σημάνει συναγερμός στον στρατό και στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς περισσότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, προκειμένου να περάσουν στην χώρα μας, ενώ οι ροές πληθαίνουν όσο περνάει η ώρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Τουρκία στήνει στα σύνορα τη δική της «Ειδομένη», καθώς βάζει δωρεάν πούλμαν από την Αδριανούπολη, αγροτικά οχήματα αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να μεταβούν στα σύνορα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Κυκλοφορούν όμως και φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται Τούρκοι στρατιώτες να συνοδεύουν μετανάστες στα σύνορα και στρατιωτικά οχήματα να τους μεταφέρουν.

Η Τουρκία είχε δεσμευτεί βάσει της συμφωνίας που σύναψε το 2016 με την ΕΕ να εμποδίσει τους Σύριους πρόσφυγες να φύγουν προς την Ευρώπη. Αλλά τώρα, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, οι πρόσφυγες θα έχουν επί τρεις μέρες το ελεύθερο να φύγουν για τη Δύση.

Το γεωπολιτικό «παιχνίδι» στην περιοχή μας μοιάζει να έχει ανάψει για τα καλά και ο χρόνος θα δείξει εάν ο Ταγίπ Ερντογάν θα πέσει τελικά στην παγίδα που ο ίδιος έστησε: Αρχικά κάνοντας πλάτη στο καθεστώς της Λιβύης, το οποίο όμως θέλουν να «ξηλώσουν» οι Ρώσοι και βάζοντας λίγο αργότερα «πόδι» στo Ιντλίπ προκαλώντας έτσι τον Άσαντ και κατ΄επέκταση τον σύμμαχο του Σύρου ηγέτη Βλάντιμιρ Πούτιν, με τον οποίο ουσιαστικά τα είχαν βρει την περίοδο της τουρκικής επιχείρησης με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης»!!!

Ίσως λοιπόν να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να πιέσει την Ευρώπη «σπάζοντας» την συμφωνία για τους πρόσφυγες, επιδιώκοντας να τον στηρίξουν απέναντι στον Πούτιν που επί του παρόντος δείχνει πως δεν ανέχεται άλλο τα τερτίπια του μέχρι πρότινος συμμάχου του!

Ίσως και να είναι το τελευταίο «στοίχημα» του Σουλτάνου, που τους τελευταίους μήνες επιχειρεί με κινήσεις όπως η εισβολή στην Συρία και η συμφωνία με την Λιβύη να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας στην λεκάνη της Μεσογείου.. και όχι μόνον! Ενδεχομένως, με αυτές τις κινήσεις να επιχειρεί να αλιεύσει συμμάχους για τα επεκτατικά του σχέδια, πουλώντας… εκδούλευση ως ο «προστάτης» της περιοχής μας… Ως τώρα όμως φαίνεται πως απλά έχει καταστεί αναξιόπιστος, αφού την μια τα βρίσκει με την Ρωσία, την άλλη με την Ευρώπη και την επομένη με τους… Αμερικανούς!

«Σύστημα» πάντως που δούλεψε για την Τουρκία στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, περίοδο κατά την οποία με μεγάλη ευκολία άλλαζε… στρατόπεδα! Μοιάζει σχεδόν δεδομένο λοιπόν ότι οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα κρίνουν το ποιος θα είναι τελικά ο ρόλος της Τουρκίας και του Ερντογάν τα επόμενα χρόνια στην περιοχή! Και φυσικά και ο αντίστοιχος της Ελλάδας…

Σχολιάστε