Προεδρολογία… Τα ονόματα που «παίζουν»

Προεδρολογία… Τα ονόματα που «παίζουν»

Είναι γνωστό πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να μην στηρίξει μια νέα υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Με τον κ. Παυλόπουλο εκτός κάδρου, τα ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι αντικαταστάτες του είναι πολλά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει σε δυο πρόσωπα και το ένα είναι γυναίκα. Για ποια πρόκειται; Βάσει των όσων μεταφέρει το instanews η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Πρόκειται για μια σημαντική προσωπικότητα, καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΣτΕ στην ιστορία. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι επειδή η κ. Σακελλαροπούλου έχει προταθεί και έχει εκλεγεί επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται να μην στηριχτεί από την πλευρά της Κουμουνδούρου. Το ίδιο θεωρούν και για το ΚΙΝΑΛ λόγω της απήχησης που έχει η κ. Σακελλαροπούλου στον συγκεκριμένο χώρο και της εξαιρετικής σχέσης της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για σακελαροπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι με μια επιλογή σαν εκείνη της κυρίας Σακελλαροπούλου θα εγκλωβίσει τον Σύριζα, καθώς η ηγεσία του θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν συμφωνεί σε μια επιλογή που κατά γενική ομολογία είναι κοντά στα… θέλω της Κουμουνδούρου.  Ο Αλέξης Τσίπρας όμως είναι αποφασισμένος να αποφύγει την παγίδα που θεωρεί ότι του στήνει ο πρωθυπουργός και να επιμείνει στην επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι ο κ. Παυλόπουλος τίμησε και με το παραπάνω τον θεσμό του Προέδρου και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ανανεωθεί η εμπιστοσύνη του κόμματος του στο πρόσωπό του.

Ακόμα και αν κάνει την έκπληξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προτείνει τελικά την κυρία Δαμανάκη (σενάριο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες) η επιλογή του Σύριζα δεν πρόκειται να αλλάξει. Η επιλογή Παυλόπουλου έχει κλειδώσει και δεν αλλάζει.

Σχολιάστε