Τραβούν και άλλο το σχοινί οι Τούρκοι: «Σαρώνουν» τα ελληνικά νησιά με τα μαχητικά τους!!

Τραβούν και άλλο το σχοινί οι Τούρκοι: «Σαρώνουν» τα ελληνικά νησιά με τα μαχητικά τους!!

Με μπαράζ υπερπτήσεων συνεχίζει η Τουρκία τις προκλήσεις της στο Αιγαίο, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο: Μέχρι αυτή την στιγμή -σύμφωνα με πληροφορίες- τα τουρκικά μαχητικά έχουν πραγματοποιήσει 14 (!!!) υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, αριθμός που συνιστά ρεκόρ τέτοιου τύπου παραβιάσεων!

Λίγα λεπτά πριν τις 11 τοπρωί ζεύγος τουρκικών F-16 να πέταξε πάνω από τη νήσο Παναγιά και πάνω από τις Οινούσσες στα 17.000 και 19.000 πόδια αντίστοιχα. Στις 11:25, το ίδιο ζεύγος των τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 33.000 πόδια. Στις 12:46 καταγράφηκαν και άλλες δύο υπερπτήσεις, όταν ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε και πάλι από τις Οινούσσες και την Παναγιά στα 21.000 πόδια. Στις 13:31, δύο τουρκικά F-16 έκαναν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 30.000 πόδια και λίγα λεπτά αργότερα δύο F-4 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τους Ανθρωποφάγους στα 11.000 πόδια. Σε λιγότερο από μία ώρα, στις 14:14, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16P πραγματοποίησε κι άλλη υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες στα 31.000 πόδια.. Και αυτές οι υπερπτήσεις όπως αποδείχτηκε ήταν… μόνον η αρχή!

Το σημερινό μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου έρχεται σε συνέχεια των παραβιάσεων που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, την παραμονή των Χριστουγέννων, ανήμερα τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Στις 24 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 56 παραβιάσεις, ανήμερα τα Χριστούγεννα καταγράφησαν 6 παραβιάσεις ενώ χθες έγιναν 4 παραβιάσεις και υπήρξαν και δύο εμπλοκές.

Η τουρκική πλευρά «έσπασε» με.. ηχηρό τρόπο την σιωπηρή ανακωχή που υιοθετείται κατά την διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών και για τις δύο πλευρές.

Σχολιάστε