Με όποιον Δήμαρχο… καθίσεις

Με όποιον Δήμαρχο… καθίσεις

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Θα μπορούσε να γραφτεί και με ποδοσφαιρικούς όρους, τύπου  Γλυφάδα – 3Β:  5-0. Και θα μπορούσαμε να γελάμε με κάτι τέτοια. Έχουμε δύο  Δήμους διπλανούς.  Θα επιχειρήσω να φτιάξω ένα πινακάκι:

——————————————————————————————————————————————

                                                                         ΓΛΥΦΑΔΑ                                            3 ΒΗΤΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                         Γιώργος Παπανικολάου               Γρηγόρης Κωνσταντέλλος                       

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ                                            Πεντακάθαρη                          Πρωταθλητής στη βρώμα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ                             Χαρούμενη, όμορφη                      Χωριάτικη, φτωχή  

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ                                         πλούσια, αριστοκρατική                       Θλιβερή  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ              Πλήρως οργανωμένη                           Βουλωμένα όλα τα φρεάτια

                                                        Δρόμοι πεντακάθαροι                           Πλημμύρα στη νεροποντή

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ          Ανακοινώθηκε επέκταση του Μετρό       Απών ο Δήμος από τη συνάντηση

ΔΗΜΟΣ                                          Όλων των Δημοτών                       Των εφοπλιστών και του Λατσέικου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ                           Ραντεβού μέσα σε 24 ώρες                  Ραντεβού σε 5-6 μήνες και βλέπουμε

ΑΝΑΠΤΥΞΗ                           Πρώτη στη ζήτηση επενδυτών                               Φθίνουσα         

Ο πίνακας θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος. Θα μπορούσα να αναφέρω ότι πέρασα από 4 γραμματείς για να κλείσω ραντεβού με τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ποτέ δε με δέχτηκε. Θα μπορούσα να πω ότι στα 3Β οι δρόμοι είναι καθαροί μόνο γύρω από τα σπίτια των εφοπλιστών.

Αλλά θα μείνω σε κάτι άλλο. Υπάρχουν 28 στρέμματα στη γωνία Ποσειδώνος και Λεωφόρου Βάρης Κορωπίου. Είναι έκταση που θα μπορούσε να γίνει σταθμός μετρό και απέραντο πάρκο. Με τις ευλογίες του Δημάρχου όμως και γνωστού από τις πάμπολλες δωρεές εφοπλιστή, όπως ακούγεται,  ετοιμάζεται να γίνει πάρκινγκ, για να εξυπηρετήσει παρακείμενη επιχείρηση.

Τα πράγματα είναι απλά. Η ψυχή του Δήμου είναι ο Δήμαρχος. Όταν ο Δήμαρχος δουλεύει για όλους, ο Δήμος είναι καθαρός, νοικοκυρεμένος, όμορφος, λειτουργικός και ελκτικός. Τραβάει σαν μαγνήτης επισκέπτες, επιχειρηματίες και επενδυτές. Όταν ο Δήμαρχος είναι φιλιππινέζα των εφοπλιστών, ευημερούν οι εφοπλιστές. Άσε που ο Δήμαρχος μπορεί να είναι από γιουσουφάκι έως πιλότος των εμίρηδων. Τότε θα λείπει σε δρομολόγια με τα ιδιωτικά τζετ των Αράβων επιχειρηματιών και ο έρημος ο Δήμος θα κάνει ανώμαλη προσγείωση. Και οι τιμές των ακινήτων θα ακολουθούν. Κι αν ρωτάτε ποιων Αράβων η απάντηση είναι προφανής. Ποιος έχει τον Αστέρα Βουλιαγμένης; Ποιος πλειστηριασμός έγινε με έναν υποψήφιο επενδυτή και δεν κηρύχτηκε άγονος, αλλά δόθηκε στον έναν και μοναδικό πλειοδότη; Μα ο διαγωνισμός για την πλαζ της Βούλας δίπλα από το ΠΙΚΠΑ.

Αλλά για να πάμε στην ουσία των πραγμάτων, αρκεί να δει κάποιος πόσο αυξάνονται οι αξίες των ακινήτων στη Γλυφάδα και πόσο πέφτουν στα 3Βήτα, παρά το ότι Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη είναι πολύ πιο όμορφες περιοχές και περιοχές για οικιστική ανάπτυξη. Έχουμε λοιπόν δύο Δημάρχους. Ο Παπανικολάου της Γλυφάδας δουλεύει αποκλειστικά για τους δημότες και μάλιστα για όλους τους δημότες. Ο Κωνσταντέλλος της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δουλεύει με τους λίγους και για τους λίγους. Η εικόνα των 3 Βήτα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Σε λίγο οι τιμές εδώ των ακινήτων θα συντριβούν σαν αεροπλάνο που πετάει στα τυφλά. Μα ο πιλότος, πού είναι ο πιλότος;

Σχολιάστε