Τι τις θες τις προτάσεις Φώφη μου;

Τι τις θες τις προτάσεις Φώφη μου;

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Θα έλεγε κανείς ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να αναμιχθεί και η Φώφη Γεννηματά στη λεγόμενη προεδρολογία. Θέμα εξόχως πολιτικό η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, λογικό είναι να ασχολούνται με αυτό όλοι οι πολιτικοί φορείς. Σήμερα μάλιστα έγινε γνωστό ότι και η σύζυγος του πρωθυπουργού η κ. Μαρέβα έκανε τη… δική της πρόταση.

Σε ανάρτησή της, περιέλαβε μια άξια γυναίκα πολιτικό, όπως ισχυρίστηκε, τη Μαρία Δαμανάκη -η οποία εμπνέει, λέει, όλες τις γενιές- σε μια λίστα γυναικών που… εμπνέουν.  Αυτή η δήλωση της κ. Μαρέβα, έτσι στα ξαφνικά όπως ήρθε, μου θύμισε τις αθώες τις κοτούλες που βόσκουν στα περιβόλια και, έτσι καθώς περπατούν, βόσκοντας, ξαφνικά σταματάνε. Σηκώνουν το κεφάλι από τη γη, κοιτάνε γύρω τους, αμολάνε μια κουτσουλιά και συνεχίζουν  να βόσκουν.

Είναι προφανές ότι η στήλη είναι από εκείνους τους «βιαστικούς» που σπεύδουν να ερμηνεύσουν και πολιτικά την ανάρτηση αυτή, αφού έχει γραφτεί στον Τύπο ότι η κυρία Δαμανάκη είναι μεταξύ των γυναικών που σκέφτεται να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν δεν είχε επαναπροσληφθεί η κ. Μαρέβα για να συμπληρώσει το κενό της συζυγικής θέσης που άφησε δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην εικόνα του ως πρωθυπουργού ο χωρισμός τους, μπορεί και κανείς να μην ασχολιόταν μαζί της. Η στήλη σίγουρα δεν θα ασχολιόταν μαζί της, αν δεν είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την προεδρολογία.  Υπό κανονικές συνθήκες, ούτε η κ. Μαρέβα θα ασχολιόταν με την εκλογή του επόμενου Προέδρου Δημοκρατίας. Αλλά η κ. Μαρέβα προσλήφθηκε για να παίξει συγκεκριμένο ρόλο και τον εκτελεί με το αζημίωτο, όπως μας πληροφορούν οι τίτλοι της εκπομπής της κ. Τρέμη στην ΕΡΤ1. Οπότε τη συγκεκριμένη κουτσουλιά της πρέπει να τη δούμε μέσα από αυτό το πρίσμα.

Στο μέτρο λοιπόν που ακόμα και η πρωθυπουργική σύζυγος, παντελώς άσχετη με την πολιτική, αναμιγνύεται στην εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, η αντίστοιχη κίνηση από πλευράς Φώφης Γεννηματά δεν μπορεί παρά να θεωρείται λογική. Άλλωστε τι είπε η γυναίκα; Ότι οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, οι κκ Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου πληρούν τις προϋποθέσεις για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κανείς δεν αμφιβάλλει περί αυτού. Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις. Είναι και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, είναι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, είναι και ο Ανδρέας Δρακόπουλος, είναι και άλλοι πολλοί.

Το πρόβλημα δεν είναι η πρόταση της Φώφης. Είναι η Φώφη. Και μόνο το γεγονός ότι εσύ προτείνεις αγαπητή μου Φώφη τρεις ανθρώπους για προέδρους, αυτό και μόνο αρκεί για να μην τους ψηφίσει κανείς ή ακόμα χειρότερα (γιατί ακόμα η εκλογή του ΠτΔ είναι έμμεση) για να μην τους θέλει κανείς. Είναι μια μεγάλη πρόταση από έναν μικρό άνθρωπο. Γιατί αυτό είσαι αγαπητή μου Φώφη. Μικρή, ασήμαντη, ενοχλητική, και καταστροφική. Τόσο μικρή που ότι συστήνεις καταστρέφεται. Όπως έχεις κάνει με αυτό το έρημό μας κόμμα, που λέγεται ΠΑΣΟΚ και όχι ΚΙΝΑΛ, όπως επιμένεις να το αποκαλείς. ΚΙΝΑΛ – KISS MY ASS.

Σχολιάστε