Σπουδαίες πράξεις ενός σπουδαίου άντρα

Σπουδαίες πράξεις ενός σπουδαίου άντρα

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Σάββατο 23 Νοεμβρίου – 08:15 το πρωί – Βούλα

Περιοχή Πολυκατοικιών, Δαχτυλίδι (Πηγαδάκια). Όλη η περιοχή βρωμάει από χιλιόμετρα. Γεμάτοι κάδοι, σάπιοι πια, αναποδογυρισμένοι πάνω στα πεζοδρόμια εδώ και μήνες. Σαν νάρκες προσπαθείς να τους αποφύγεις, ξεφεύγεις από τον έναν και συναντάς τον επόμενο. Η δυσωδία σου ανακατεύει τα σωθικά. Σε όλη την ευρύτερη περιοχή (Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη) παντού η ίδια βρώμα και εγκατάλειψη. Τα 3Β πρωταθλητής πρωταθλητής στη μπόχα και την αδιαφορία.

Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Υπεύθυνος καθαριότητας, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος. Ο επονομαζόμενος Τζον Γουέιν ή αλλιώς Ναπολέων. Σάββατο πρωί, μέρα ξεκούρασης για παιδιά και πολλούς γονείς, σκάει μύτη στον χωματόδρομο στις πολυκατοικίες στο Δαχτυλίδι όπου κυκλοφορούν παιδιά και ηλικιωμένοι, μαρσάροντας με μεγάλη ταχύτητα, με το κόκκινο Πυροσβεστικό όχημα και αναμμένες τις σειρήνες και τα φώτα, αδιαφορώντας πλήρως για την ενόχληση και την αναστάτωση που προκαλεί.

Βγαίνουμε στα μπαλκόνια με ανησυχία, τι να συμβαίνει άραγε, καμιά μεγάλη καταστροφή, κάποιο στρατιωτικό κίνημα; Οι γάτες πετιούνται από τους κάδους, οι αρουραίοι σε στάση προσοχής, αναρωτιόμαστε όλοι τι κακό μας βρήκε! Βλέπουμε από απόσταση κάποιον με στολή Πολιτικής Προστασίας και αναγνωρίζουμε τον Μέγα Ναπολέοντα, ο οποίος Σάββατο πρωί-πρωί θέλησε να μας επιβάλλει την παρουσία του, να μας δείξει ότι “εδώ είμαι και άμα θέλω σας τρομοκρατώ κιόλας”.

Όλοι τον αποθεώνουμε. Είναι τιμή μας αυτός ο 80χρονος ξεμωραμένος παππούς να μας ξυπνάει με τις σειρήνες, οκτώ το πρωί, για να μας δείξει ότι υπάρχει ανάμεσά μας. Γιατί από το έργο του στην καθαριότητα είναι εντελώς ανύπαρκτος. Αξιολύπητε γέροντα, το Ασκληπιείο δεν είναι μακριά, πήγαινε να σου γράψουν μια συνταγή για ηρεμιστικά, φαίνεται ότι την χρειάζεσαι. Όχι μόνο δεν μας εντυπωσίασες αλλά μας κάνεις να δακρύζουμε από την κατάντια ενός κατά τ’ άλλα ευπρεπούς ανθρώπου στα νιάτα του. Δυστυχώς, επαληθεύεις τη ρήση ότι “δεινόν το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον”.

Λίγο αργότερα, μου είπαν ότι σε είδαν στην πλατεία της Βούλας, πάλι με την ίδια πυροσβεστική στολή, σαν τον στρατηγό Μοντγκόμερυ να εξηγείς τα ανδραγαθήματά σου σε μια παρέα χούφταλων συνομιλητών σου. Σε λυπόμαστε, γέροντα. Ευχόμαστε να βρεις κάτι ουσιαστικό να κάνεις για να έχεις ένα καλό Σαββατοκύριακο. Τα ΚΑΠΗ, πάντως, προσφέρουν όμορφες δραστηριότητες, μην τα υποτιμάς. Άσε τις περιπέτειες για κανέναν πιο νέο που δεν θα τον χλευάζει ο κοσμάκης βλέποντας τον.

Ρε Κωνσταντέλλο, αναρωτιέμαι, με κάτι τέτοιους γραφικούς τύπους προσπαθείς να πας μπροστά; Εξήγησέ μου, σαν δήμαρχος που είσαι, τι έκανε με το Πυροσβεστικό 8 η ώρα πρωί Σαββάτου τρέχοντας στα Πηγαδάκια; Υπήρχε καμιά έκτακτη κατάσταση; Τίποτα καταστροφές που δεν πήραμε χαμπάρι; Εμείς λιακάδα βλέπουμε από το πρωί. Άντε στείλ’ τον σπίτι του τον φουκαρά να ξεκουραστεί.

Κάτοικοι των 3Β ξεσηκωθείτε. Αφήστε στην άκρη την απάθειά σας και πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να μην ζούμε κάτω από την τρομοκρατία και τη βρώμα του Σωτηρόπουλου και του Κωνσταντέλλου. Εμείς από τις τσέπες μας πληρώνουμε τους μισθούς τους και τις βενζίνες τους. Έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητάμε λίγη καθαριότητα και τάξη στον δήμο μας. Ας τελειώνουμε επιτέλους με τους γραφικούς ήρωες που ζουν στο δικό τους παραμύθι.

Σχολιάστε