Του άντρα του πολλά βαρύ

Του άντρα του πολλά βαρύ

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Αγαπητέ Παύλο, έλειπα για λίγες μέρες στο εξωτερικό και γύρισα προχθές το βράδυ. Ως είθισται πήρα να διαβάσω τις εφημερίδες μου και από εκείνη την ώρα δεν έχω προλάβει να καθίσω στην καρέκλα μου, ρε μπαγάσα. Με όλα όσα είπες, είμαι συνέχεια σε στάση προσοχής  απονέμοντας τιμή και σεβασμό στα λόγια σου. Και δεν ξέρω για ποιο λόγο έρχεται αμέσως στο μυαλό μου ένα τραγούδι που έλεγα νέος. “Του άντρα του πολλά βαρύ, μην του μιλάτε το πρωί”! Γιατί ακριβώς αυτό το συναίσθημα μου δημιουργείται όταν μιλάς εσύ. Ο άντρας ο πολλά βαρύς!

Και διαβάζοντας όσα είπε αυτό το αρσενικό, προσπαθώ να καταλάβω τις σκέψεις του για μείζονα θέματα, όπως το προσφυγικό, τη διάσταση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (kiss my ass το λέω εγώ), το τι υπήρξε για εμάς τους Πασόκους ο Ανδρέας Παπανδρέου, τον Μητσοτάκη, τη συμμετοχή μας σαν κόμμα στην πορεία του Πολυτεχνείου, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τους συνταξιούχους που αργοπεθαίνουν, το μισό εκατομμύριο πτυχιούχα ελληνόπουλα που έχουν φύγει στο εξωτερικό, την επένδυση στο Ελληνικό, τι θα γίνει με τα Ελληνικά Πετρέλαια, την προκλητική γυναικούλα Μενδώνη και άλλα τόσα σημαντικά ζητήματα.

Και ξέρετε; Για όλα αυτά δεν έχω πάρει καμία απάντηση από τον μεγάλο πολιτικό Παύλο Γερουλάνο που έχει πιστέψει κιόλας ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί να αντικαταστήσεις τη Γεννηματά, μπορεί ο κάθε καθυστερημένος. Το να νικήσεις τον έτερο καθυστερημένο Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πάλι ο καθένας θα μπορούσε αλλά εσύ ούτε αυτό δεν μπόρεσες να κάνεις. Και τώρα θέλεις να τρέξουμε όλοι μαζί σου γιατί πιστεύεις ότι θα είσαι ένας νέος Παπανδρέου που θα μας οδηγήσει στη νίκη, στο να θυμηθούμε ξανά τις δοξασμένες εποχές του ένδοξου ΠΑΣΟΚ. Αμ δεν πρόκειται!

Τις προάλλες, αγαπητέ Παύλο, πήγα να ψωνίσω σε ένα μαγαζί στην πλατεία της Βούλας και πάρκαρα το αυτοκίνητό μου εκεί δίπλα. Όταν βγήκα, είδα ότι με είχε κλείσει ένα άλλο αυτοκίνητο και δεν μπορούσα να φύγω. Είδα, λοιπόν, να έρχεται προς το μέρος μου η γνωστή μας από τις πολύ μεγάλες τηλεοπτικές της επιτυχίες Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Όταν άρχισα να της φωνάζω, μου λέει ξαφνικά αυτό το καλό και σεμνό κορίτσι “γιατί φωνάζεις; έχεις πολύ καιρό να γ……ς”; Περιττό φυσικά να σου πω ότι άκουσε τα εξ αμάξης αλλά μετά κάθισα και το σκέφτηκα και κατέληξα στο ότι αυτή η φράση ταίριαζε και σε εμένα όπως νομίζω θα πηγαίνει και σε εσένα.

Γιατί για να πιστεύεις ότι μπορείς να αντικαταστήσεις αυτό το μοναδικό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας που λέγεται Ανδρέας Παπανδρέου και να θεωρείς ότι μπορείς να ξανακάνεις το ΠΑΣΟΚ αυτό που ήταν κάποτε ή για να βλέπεις τον εαυτό σου ως τη μοναδική και οριστική επιλογή για την αντικατάσταση της ξανθομαλλούσας κόρης Γεννηματά, πρέπει και εσύ όπως και εγώ – όπως είπε η αγαπητή κορασίδα Σπυροπούλου – να έχουμε πολύ καιρό να γ……ε!

Εάν με βλέπεις έτσι θυμωμένο είναι για έναν λόγο. Όχι ότι δίνω φράγκο για σένα αλλά με πονάει βαθιά να βλέπω το δοξασμένο μας ΠΑΣΟΚ σε αυτά τα χάλια. Με το να επιχειρείς εσύ να δείξεις ότι είσαι η άλλη λύση σε αυτό το αστείο κοριτσάκι που λέγεται Γεννηματά, όχι μόνο θα μας τη φυτέψεις στο σβέρκο για πολύ καιρό, γιατί αν είσαι εσύ η λύση ο θεός να μας φυλάει αλλά κυρίως γιατί δίνεις το δικαίωμα σε όλους όσοι σκυλεύουν την ιστορία του ΠΑΣΟΚ να λένε ότι αυτοί είμαστε, ή η Γεννηματά ή ο Γερουλάνος. Όχι αγόρι μου, υπάρχει ΠΑΣΟΚ με πραγματικούς λεβέντες που θα μπορούσαν να το ξανακάνουν όπως ήταν επί εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου.

Υ.Γ. Φτάνει πια, πήξαμε στους μπούληδες και τους φλούφληδες τόσο καιρό με Τσίπρα και Κούλη και τώρα θες να προστεθείς και εσύ στο πάνθεον. Αλλά εμείς δεν αντέχουμε άλλη κατρακύλα! Νισάφι πια!

Σχολιάστε