Το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια τους…

Το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια τους…

Και το έργο του καραγκιόζη συνεχίζεται! Δυστυχώς, αγαπητοί μου Λάτσηδες ήσασταν και θα παραμείνετε στα μάτια του ελληνικού λαού μια από τις πιο αντιπαθείς οικογένειες ολιγαρχών στην Ελλάδα, για να μην πω – πιο σωστά – μισητές. Και αυτό δεν είναι προσωπική εκτίμηση ξέρετε, είναι αυτό που πιστεύει ο κόσμος που ζει σε αυτή τη χώρα και δεν πίνει καφέ όπως εσείς στη λίμνη της Λωζάνης. Τις βολτίτσες σας έρχεστε και κάνετε εδώ, ανάθεμα και αν γνωρίζετε κατά που πέφτει το Σύνταγμα και το Ελληνικό.

Δεν έχετε καμία σχέση με τη χώρα μας και αυτό δυστυχώς το έχετε αποδείξει και με τις δουλειές σας και τις τάχα επενδύσεις, οι οποίες ήταν πάντα σε βάρος του ελληνικού λαού και μόνο προς όφελος σας. Δεν έχετε προσφέρει ποτέ τίποτα σε αυτή τη χώρα, όπως άλλες ισχυρές οικογένειες, η παρακαταθήκη σας είναι μόνο οι φωτογραφίες σας σε κοσμικά γκαλά. Και δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Γιάννης ο Λάτσης, που κάποτε λέγανε ότι ήταν μαυραγορίτης και ότι τον ένοιαζε μόνο η τσέπη του, αφήνει πίσω του τέτοιους ηθικούς κώδικες.
Αφήνω τώρα στην άκρη την οικογένεια αυτή που όλοι ξέρουμε τι είναι και πάω στο έργο που αναμένεται να οικοδομηθεί στο Ελληνικό που επίσης γνωρίζουμε τι θα προκαλέσει. Ακόμα και οι πέτρες ξέρουν πόσο μεγάλη καταστροφή θα αποτελέσει για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη χώρα εν συνόλω. Η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη, η πόλη μας από βιώσιμη που είναι τώρα για τους ανθρώπους της, θα μετατραπεί ξαφνικά σε μια μπαχαλούπολη τύπου Λας Βέγκας.
Και όσοι δεν έχετε πάει, πρέπει να ξέρετε ότι το Λας Βέγκας μπορεί να φαντάζει στις ταινίες μια φωτεινή πόλη με χρώματα και αρώματα, στην κυριολεξία όμως είναι ένα απέραντο μπουρδέλο, γεμάτο πόρνες, καζίνα και ναρκωτικά. Σωρεία ανθρώπων που σπεύδουν για να βγάλουν τα απωθημένα τους και φεύγουν, μέρη όπου δεν ζουν οικογένειες με παιδιά. Ένα μέρος εμπορίου και πεταμένων χρημάτων, βρώμικο και σάπιο. Πάνε να μετατρέψουν την Αθήνα σε έναν τέτοιο διεφθαρμένο τόπο μόνο για να πλουτίζουν κάποιοι.
Και επιβεβαιώνομαι απόλυτα σε αυτά που σας λέω καθώς διαβάζω τώρα ότι η συνολική έκταση του καζίνο που πάνε να φτιάξουν είναι 600 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα!! Το αντιλαμβάνεστε;; Τέτοιο πράγμα δεν έχει γίνει πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο. Φανταστείτε τι σάρα και μάρα θα ακολουθήσει. Και δεν φτάνει αυτό, φέρνουν και ξένα χέρια για να το φτιάξουν, από τη μια τη Hard Rock και από την άλλη τη Mohegan, λες και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ικανοί να το αναλάβουν. Είναι που θέλουν οι εργατοπατέρες να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας!
Διαβάζω για τα σχέδια τους, τι θα περιλαμβάνει αυτό το τερατούργημα μέσα και βλέπω ουρανοξύστες και κτίρια με παρακτιριάκια. Καμία υποδομή για χώρους πρασίνου, πάρκα αναψυχής, χώρους για μικρά παιδιά και οικογένειες, εκπαιδευτικά δρώμενα, βιβλιοθήκες. Πάνε να κάνουν μια τσιμεντούπολη μες την πόλη, που θα κόβει κάθε πνεύμονα οξυγόνου, που θα εξαφανίσει κάθε θέα προς τη θάλασσα και που σε λίγο καιρό ούτε ο ουρανός δεν θα φαίνεται όπως στη Σαγκάη και άλλες ουρανοξυστοπόλεις. Έχουν καθαρά τη λογική των καζινιέρηδων του Λας Βέγκας και μόνο.
Και δεν μας έφταναν όλα αυτά, διάβασα κάτι για την Aegean που μου προκάλεσε οργή και θλίψη. Την εταιρεία αυτή την ξεκίνησε με πολύ κόπο ο αείμνηστος Θεόδωρος Βασιλάκης, ένας σωστός οικογενειάρχης, με σεβασμό στην Ελλάδα, σοβαρός επιχειρηματίας και άνθρωπος. Και γι’ αυτό όλοι ήμασταν υπερήφανοι που την ονόμασε Aegean και λέγαμε με καμάρι ότι είναι ο εθνικός μας αερομεταφορέας. Θυμάμαι πάντα το περιοδικό που υπήρχε στα αεροπλάνα της που προωθούσε ελληνικά ξενοδοχεία και προϊόντα. Και παρόλο που τα τελευταία χρόνια η εταιρεία εμφάνισε κάποια προβλήματα, είχε πάντα την υποστήριξη του ελληνικού λαού.

Και αυτή ακριβώς είναι η βασική διαφορά της Aegean με το Λατσέικο. Η μεν είναι μια άκρως ελληνική εταιρεία με ενδιαφέρον για τους πολίτες αυτού του τόπου, η δε – εν προκειμένω – η Lamda Development είναι ένα μείγμα ελβετικό, λαςβεγκακικό και πάνω απ’ όλα ανθελληνικό. Ένας αχταρμάς που κανέναν σεβασμό δεν δείχνει για όλους εμάς. Η Aegean έχει Έλληνες μετόχους, δημιουργήθηκε εδώ ενώ η άλλη είναι ένας συνονθύλευμα για το οποίο δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από ποιους αποτελείται και τι ακριβώς κάνει.

Δυστυχώς, όμως, για την Aegean, ο πατέρας Βασιλάκης πέθανε και ανέλαβε τα ηνία ο γιος Ευτύχης και ξαφνικά διαβάζουμε ότι αγοράζει μετοχές αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Lamda και γίνεται έτσι συνέταιρος της πλάκας. Τον χρησιμοποιούν οι Λατσέοι σαν λαγό για το καλό όνομα του πατέρα του και της εταιρείας του. Και μας ανακοινώνει ότι και στο περιοδικό της Aegean θα διαβάζουμε για άλλη μια φορά πόσο σπουδαίοι είναι οι κόκκινοι Ινδιάνοι που θα αναλάβουν το έργο του Ελληνικού και πόσο προσοδοφόρα επένδυση θα είναι.

Και έτσι εύκολα το περίφημο όνομα Βασιλάκης ανακατεύεται στο μπάχαλο του Λατσέικου. Και δυστυχώς θα έχουμε πολύ κακές εξελίξεις με αυτή την υπόθεση, το έχω πει και θα το λέω διαρκώς. Όχι μόνο για να δημιουργηθεί αυτό το τέρας και τι έσοδα θα χρειαστούν αλλά και πως θα συντηρηθεί στη συνέχεια.

Επειδή ήξερα πολύ καλά τον πατέρα Βασιλάκη, που ήταν ένας έντιμος και υπέροχος άθρωπος σε όλα του και επειδή είμαι αμέτρητα χρόνια στον χώρο του τουρισμού και μπορώ να βλέπω μπροστά τι έρχεται θέλω να πω ένα πράγμα. Αγαπητέ μου Ευτύχη, επειδή τυχαίνει να σε ξέρω από παιδί, βλάκας ήσουν και βλάκας παραμένεις. Οι ενέργειες σου είναι τέτοιες που δεν μπορώ να σε χαρακτηρίσω αλλιώς.

ΥΓ: Αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί τα περισσότερα παιδιά των επιτυχημένων ανθρώπων βγαίνουν έτσι ανόητα. Έχω την εντύπωση ότι εσύ Ευτύχη μου και ο Πάρης Λάτσης είστε σαν αδέρφια.

Με πολλή αγάπη,
Αλέξιος Κοιμήσης

Σχολιάστε