Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την ηγεσία της ΝΔ!

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για την ηγεσία της ΝΔ!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Σε λίγο καιρό λήγει η θητεία του Έλληνα Επιτρόπου στο Ευρωκοινοβούλιο Δημήτρη Αβραμόπουλου και αναμένεται να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Και φυσικά ως χρόνια στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί – όπως φαίνεται – και σε κάποιο πόστο στο κυβερνών κόμμα. Στις σημερινές κρίσιμες στιγμές που περνάει η Ελλάδα σε κάθε τομέα, από την οικονομία μέχρι το προσφυγικό, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ο μοναδικός άνθρωπος, ο οποίος εάν ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα μπορούσε να ενώσει όλο τον πολιτικό κόσμο.

Το βασικότερό του προτέρημα, όπου κι αν υπηρέτησε – καθότι προσωπικά τον έζησα και σαν υπουργό Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας αλλά και ως δήμαρχο – είναι ότι μπορεί εύκολα να φέρνει κοντά όλες τις παρατάξεις. Πράγμα σπάνιο για πολιτικό άνδρα να κατορθώνει να δημιουργεί συναίνεση γύρω από σημαντικά θέματα. Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, πιστεύω ότι θα ήταν το κατάλληλο προσώπο που θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμη και με ό,τι απέμεινε από το διαλυμένο ΚΙΝΑΛ (το λεγόμενο κατ’ εμέ kiss my ass) ή όσους από τον χώρο είναι με το ένα πόδι εκτός και λοξοκοιτάνε δεξιά και αριστερά.

Είναι ο άνθρωπος που προέβη σε καινοτομίες στο παρελθόν, όπως όταν ήταν υπουργός Τουρισμού δεν δίστασε να διαλέξει πρόσωπα από όλα τα κόμματα και να δημιουργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού. Παρότι ήταν υπουργός κυβέρνησης της ΝΔ, εκείνος προς όφελος του κοινού καλού και δείχνοντας την ανωτερότητα του χαρακτήρα του δεν επέλεξε μόνο Νεοδημοκράτες για να τον συμβουλεύουν σε θέματα Τουρισμού. Παράδειγμα προς μίμηση και για τη σημερινή κυβέρνηση, που μακάρι να δημιουργούσε μια αντίστοιχη ομάδα μπας και φύγουν οι αστείοι που διοικούν σήμερα τον ελληνικό Τουρισμό.

Πρόκειται, πραγματικά, για έναν άνθρωπο που πέραν του ότι είναι ενωτικός, είναι αγαπητός σε όλους, δεν έχει εχθρότητες και εμπάθειες, δεν κρατάει κακίες και είναι υπεράνω όλων. Είναι χορτασμένος και από δόξα και από λεφτά και από αγάπη. Δεν είναι σαν άλλα “ανθρωπάκια” της ελληνικής πολιτικής σκηνής που κοιτάνε μόνο την καρέκλα και την τσέπη τους. Είναι ο τέλειος πολιτικός για να ενώσει τον διχασμένο μας λαό. Κάποιος που μπορεί να δημιουργήσει όραμα στους Έλληνες και ελπίδες για το μέλλον του. Αυτός που μπορεί να συνεργαστεί ιδανικά και με ξένους ηγέτες για το καλό της χώρας.

Γι’ αυτούς όλους τους λόγους θα ήταν ο ιδανικός ηγέτης για τη Νέα Δημοκρατία. Και σίγουρα δεν θα είχε τα κόμπλεξ του Μπούλη, ο οποίος πρέπει να αποδείξει στον εαυτό του πρωτίστως, το επίθετό του και τις καταβολές του. Είμαι σίγουρος ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα μπορούσε να φέρει ηρεμία και συναίνεση σε αυτή τη χώρα που οδεύει προς διάλυση. Εύχομαι, πραγματικά, όταν επιστρέψει στην Ελλάδα, να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Τότε όλα θα είναι αλλιώς. Φανταστείτε μια Ελλάδα με Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Στουρνάρα και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Επιτέλους, η αξιοπρέπεια θα αποκτήσει πρόσωπο.

 

Σχολιάστε