Dolce vita για Μενδώνη και Κεραμέως στη Νέα Υόρκη

Dolce vita για Μενδώνη και Κεραμέως στη Νέα Υόρκη

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Διαβάζω , αυτές τις μέρες, για τα τεράστια ποσά που πληρώσαμε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι για να μπορέσουν οι υπουργοί του Μπούλη να ταξιδεύσουν μαζί του στη Νέα Υόρκη. Αισθάνομαι ντροπή για λογαριασμό τους. Και οργή. Για την κατάντια μας σαν έθνος. Που επιτρέπουμε να γίνονται αυτά. Που εδώ ο κόσμος καίγεται… τη συνέχεια τη ξέρετε.

Και θα γίνω συγκεκριμένος. Έχει βουήξει ο τόπος για τη «dolce vita» της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη αλλά και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο ταξίδι αυτό. Και εντάξει για τη μεν Μενδώνη, ξέραμε όλοι ειδικά εμείς από το ΠΑΣΟΚ, τις κατινιές και τις μικρότητες της, για τη δε Κεραμέως, εξεπλάγην πολύ αρνητικά που κατέβηκε στο επίπεδο της άλλης. Είχαμε καλή γνώμη για εκείνη, δεν την είχαμε για λιγούρω και στερημένη.

Ταξίδεψαν μαζί με συμβούλους, τρεις – παρακαλώ – είχε μαζί της η μέγας υπουργός Μενδώνη, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Άννα Παναγιωταρέα, σε αεροπορικές θέσεις business class και διανυκτέρευσαν σε πανάκριβα ξενοδοχεία. Ήθελαν, βλέπετε, οι χοντροί τους κώλοι μεγάλη θέση για να βολευτούν και high class δωμάτιο για να ξεκουραστούν. Ειδάλλως δεν μπορούσαν οι κυρίες αυτές μεγαλωμένες σε υψηλά σαλόνια.

Αντί να κοιτάξουν να μην προκαλέσουν, άλλωστε αν θυμάμαι καλά αυτό έλεγε ο Κούλης προεκλογικά, για ήπιους τόνους μίλαγε και για δουλειά. Διαβάζοντας τα ποσά, λοιπόν, που δαπανήθηκαν από τα ταμεία του δημόσιου χρήματος, Μενδώνη και Κεραμέως δεν λογάριασαν τίποτα και κανέναν και πήγαν στην αμερικανική μητρόπολη να κάνουν ζωάρα. Αλλά έτσι είναι το κορίτσι φεύγει από το χωριό, το χωριό όμως δεν φεύγει από το κορίτσι.

Και πάμε στα τεράστια ποσά που ξόδεψαν, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια. Το εισιτήριο της Μενδώνη πήγαινε-έλα (Αθήνα – Φρανκφούρτη – Νέα Υόρκη – Μόναχο – Αθήνα) στην α’ θέση φυσικά, κόστισε 2.700 ευρώ. Και για να συμπληρώσει το χλιδάτο της όνειρο, διέμεινε σε λουξάτο ξενοδοχείο στο κέντρο του Μανχάταν με 663 ευρώ, το βράδυ. Δηλαδή είναι να τρελαθούμε εδώ πέρα.

Άρα συνολικά και για τις πέντε διανυκτερεύσεις, πληρώσαμε από την τσέπη μας 3.315 ευρώ. Πέρα από τις ημερήσιες αποζημιώσεις ύψους 100 ευρώ που ελάμβανε γιατί φυσικά εχθρός του καλού, το καλύτερο. Επομένως συνολικά τα έξοδα της μόνο για μετακίνηση, διαμονή και ημερήσια αποζημίωση έφτασαν τα 7.017 ευρώ για το χρονικό διάστημα 19-25 Σεπτεμβρίου. Δεν μιλάμε καν τα έξοδα για φαγητά και λοιπές μετακινήσεις που μπήκαν σε αυτά του υπουργείου Πολιτισμού.

Και πάμε τώρα στην Κεραμέως, που ενώ στο παρελθόν είχα γράψει θετικά πράγματα για εκείνη, τώρα αρχίζω να αλλάζω γνώμη. Και εκείνη ταξίδεψε business class, διανυκτέρευσε, επίσης, σε ακριβό ξενοδοχείο του Μανχάταν και συνολικά τα έξοδα της μαζί με αυτά της συμβούλου που είχε μαζί, έφτασαν στο ποσό των 9.530 ευρώ. Την ώρα που άλλοι υπουργοί και ταξίδεψαν σε οικονομική θέση και έμειναν σε νορμάλ ξενοδοχεία για τα δεδομένα της Αμερικής και δεν εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για να φάνε όσα περισσότερα μπορούσαν από τον δημόσιο κορβανά. Όπως για παράδειγμα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης που έμεινε σε ξενοδοχείο με 188 ευρώ τη βραδιά.

Είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του με όλα αυτά. Όταν βλέπουμε οικογένειες να μην έχουν να δώσουν ένα κολατσιό στα παιδιά τους στο σχολείο, όταν ηλικιωμένοι δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, όταν μωρά γεννιούνται με σπάνιες παθήσεις και απαιτούνται τεράστια ποσά για να καλυφθούν οι θεραπείες τους σε ξένες χώρες. Μάλλον ζουν σε άλλον κόσμο οι κυρίες αυτές, οι λέξεις «τακτ» και «ταπεινότητα» δεν τους λένε κάτι. Που θα μπορούσαν χρήματα από αυτά που σπατάλησαν να τα δώσουν σε ευπαθείς ομάδες πολιτών και όχι να κοιτάξουν την καλοπέρασή τους με λεφτά άλλων.

Ξέρετε, αγαπητές μου, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλο@ς. Να το θυμάστε, για το επόμενο ταξίδι σας.

Υ.Γ. Αγαπητή κυρία Μενδώνη κάντε όσες περισσότερες κατινιές θέλετε, έτσι και αλλιώς είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα είστε στην ίδια θέση με τον Παπαγγελόπουλο.

Σχολιάστε