Ποιό θα είναι το επόμενο εξιλαστήριο θύμα;

Ποιό θα είναι το επόμενο εξιλαστήριο θύμα;

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Αυτή η ιστορία με τη Νοβάρτις θα έχει ένα και μόνο τέλος. Όλοι θα την βγάλουν λάδι, εκτός από έναν. Και φαίνεται ξεκάθαρα ποιος θα είναι αυτός. Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να έχει σοβαρά προβλήματα. Και αυτό γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι και ειδικά ο Σαμαράς έχουν ορκιστεί να τον βάλουν φυλακή.

Απ’ ότι φαίνεται, μέχρι στιγμής, ο Τσίπρας τη γλύτωσε γιατί κάποια συμφωνία πρέπει να έχει γίνει με τον Μητσοτάκη να μην τραβήξει πολύ το σχοινί για να τον καλύψει και αυτός σε άλλα θέματα. Άρα, ποιος θα την πληρώσει; Σε όλες τις υποθέσεις κάποιος πρέπει να είναι το εξιλαστήριο θύμα. Και αυτός θα είναι ο Παπαγγελόπουλος. Φταίει, δεν φταίει, δεν έχει σημασία σε κάποιου την καμπούρα σκάει πάντα. Σε ενός, όχι πολλών.

Γι’ αυτό, κυρία Μενδώνη, θυμηθείτε τα λόγια μου ότι κάποια μέρα ο Μπούλης θα απαλλαγεί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κράτους, το Ελληνικό. Ο Γεωργιάδης, επίσης, θα βρει τρόπους να το ξεφορτωθεί. Και τότε ποιος θα την πληρώσει γι’ αυτή την υπόθεση; Θα είστε εσείς αγαπητή.

Ελπίζω και εύχομαι τότε να μην βρεθείτε στο ίδιο κελί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και να σας φέρνει τσιγάρα η αγαπητή Άννα Παναγιωταρέα. Γιατί να ξέρετε, όσες ανακοινώσεις και αν βγάλει η Lamda, όσο και αν προσπαθεί να ξεγελάσει μέσω διαρροών στον Τύπο, ευτυχώς το κουβάρι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και δεν θα έχει καλό τέλος για όλους τους εμπλεκόμενους.

Γιατί ξέρετε καλά όλοι σας, και ας κάνετε τις πάπιες, ότι όλα αυτά που γίνονται δεν είναι σωστά και είναι μόνο προς όφελος της τσέπης του Λατσέικου. Είναι ντροπή, σε έναν λαό που υποφέρει να του φέρονται με αυτόν τον αισχρό τρόπο. Ούτε στους μαύρους της Μοζαμβίκης δεν θα τους φερόντουσαν έτσι, θα έδειχναν κάποιον σεβασμό. Εδώ ούτε τιμή υπάρχει ούτε έγνοια για τον λαό αυτού του τόπου. Ό,τι φάμε ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας.

Αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς πάντα υπάρχει κάποιος που την πληρώνει. Εξιλαστήριο θύμα ή πραγματικός θύτης, δεν με νοιάζει… εσάς, όμως, θα έπρεπε να σας νοιάζει γιατί στο κέλι 33 κάτω στον Κορυδαλλό, είναι μάτια 13 και παιδιά χωρίς μυαλ

Υ.Γ. Δείτε τη γελοιογραφία από πάνω που φιλοξενεί η σημερινή Καθημερινή. Και απλώς βάλτε στη θέση του Παπαγγελόπουλου τον εαυτό σας, στην ομπρέλα βάλτε τη Νέα Δημοκρατία και το Ελληνικό, και αντί για τον Τσίπρα τοποθετήστε τον Μητσοτάκη και δίπλα  τον Άδωνι. Αναλογιστείτε λίγο… Σας την αφιερώνω με όλη μου την καρδιά.

 

Σχολιάστε