Ο καταλληλότερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο καταλληλότερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Και να που έφτασε πάλι ο καιρός να μιλάμε για το ποιος θα είναι νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια, τις τελευταίες μέρες, γνωστά ονόματα, πολιτικάντηδες που πολύ θα το ήθελαν, γυναικείες παρουσίες ξαφνικά και άλλα πολλά. Συνταγματικά, βέβαια, μπορεί ο τωρινός Πρόεδρος, ο Προκόπης Παυλόπουλος να υπηρετήσει και για δεύτερη θητεία αλλά σε καμία περίπτωση δεν το επιθυμούμε. Μία είναι η καλύτερη επιλογή και αυτή θα προκρίνουμε για άλλη μια φορά.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο μόνος που θεωρώ ότι ταιριάζει σε αυτόν τον θεσμό. Και αυτό γιατί ξεχωρίζει για την εντιμότητα και τη σοβαρότητά του. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει πρωτίστως να χαρακτηρίζεται από αυτές τις αρετές. Και μπορώ να το πω αυτό καθότι τον γνωρίζω προσωπικά, χρόνια τώρα, από τότε που συνεργαζόμασταν στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Είναι ένας άνθρωπος υποδειγματικά εργατικός, δίκαιος, με μόρφωση και παιδεία. Έχει αποδείξει από τη θέση του ότι νοιάζεται πρωτίστως για το συμφέρον της χώρας και αυτό του αναγνωρίζεται και σε διεθνές επίπεδο. Μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα καλύτερα από τον οποιοδήποτε, έχει άλλωστε τρομερές γνωριμίες με ανθρώπους σε καίριες θέσεις σε όλο τον κόσμο. Το όνομά του είναι συνυφασμένο με πολλές και καλές πρωτοβουλίες και αποφάσεις για το καλό της πατρίδας μας.

Παρά το γεγονός ότι τέτοιες αποφάσεις στο παρελθόν τον έφεραν σε σημείο να συγκρουστεί με σημαντικούς ανθρώπους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι αλλά και στην εγχώρια πολιτική σκηνή αργότερα. Έβαλε πλάτη και δέχτηκε πολλές βολές όντας ακόμα Υπουργός Οικονομίας αλλά έτσι πίστευε ότι θα βοηθούσε την Ελλάδα. Και αποδείχθηκε ότι έπραξε σωστά. Φυσικά και η αποφασιστικότητά του τον έκανε να μην είναι αρεστός κατά καιρούς από μέλη της κυβέρνησης και να τον κατηγορούν για πάσης φύσεως θέματα.

Πολιτικά πρόσωπα τον έχουν βάλει στο στόχαστρο κατά καιρούς αλλά έτσι έχει αποδείξει ότι λειτουργεί πέρα των κομματικών προτιμήσεων, εντελώς ανεξάρτητα. Αν δεν είναι αυτό το πρώτο απαραίτητο χαρακτηριστικό του ανωτάτου θεσμού της χώρας, τότε ποιό είναι; Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και τόσο αποδεκτός από τους πολίτες, οι οποίοι φαίνεται να τον προτιμούν ανάμεσα σε όλα τα άλλα αστεία ονόματα που ακούγονται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει αποδείξει με πράξεις ότι το αξίζει, φοράει παντελόνια, δεν μιλάει ποτέ αν πρώτα δεν έχει κάνει πράξεις, συγκρούεται χωρίς φόβο, δεν τον έχουν αγγίξει οι αναίτιες επιθέσεις και λασπολογίες και λειτουργεί μόνο και πάντα προς όφελος της πατρίδας του. Ας επαινέσουμε, λοιπόν, μια φορά έναν τέτοιο άνθρωπο μπας και πάει η χώρα κάποια στιγμή μπροστά.

Σε στηρίζουμε, Γιάννη, για να γίνει η Ελλάδα μας επιτέλους γνωστή στον κόσμο και για μια θετική κίνηση…

 

Σχολιάστε