Καλή καρδιά!

Καλή καρδιά!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Ξεκίνησαν τα όργανα πάλι στο ΠΑΣΟΚ, όπως φυσικά αναμενόταν και το είχαμε πει καθότι είναι απολύτως αναγκαίο να αλλάξει η ηγεσία του κόμματος. Και δεν πάνε πολλές μέρες που βγήκε ο μέχρι πρότινος υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος και το είπε ξεκάθαρα. “Μ’ ενδιαφέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ…” Και πήραν φωτιά οι ενημερωτικές σελίδες με αποκορύφωμα την απάντηση της Φωφίτσας, στις 3 Σεπτεμβρίου από τη Λάρισσα, ότι όποιος θέλει να την αμφισβητήσει μπορεί να το κάνει ανοιχτά. Και το κάνουμε, το φωνάζουμε εδώ και καιρό…

Αγαπητέ Παύλο, εσύ έχεις απόλυτο δίκαιο ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε τη χρυσομαλλούσα κόρη, που κάνει μόνο για νοικοκυρούλα στο σπίτι της και όχι για να νοικοκυρέψει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό να γίνει με έναν αντικαταστάτη, ο οποίος θα μπορέσει να πολεμήσει ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ που πάει να καπηλευτεί τον χώρο της Κεντροαριστεράς και να πείσει τον Έλληνα ψηφοφόρο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια άξια ηγεσία, όχι μπούληδων και αστείων αποφοίτων κολλεγίων σαν τον Μητσοτάκη αλλά ούτε κάτι χαζοχαρούμενα παιδάκια σαν τον Τσίπρα.

Ο χώρος μας χρειάζεται κάποιον που να θυμίζει έστω και λίγο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στη στόφα του, στον λόγο του, στο βλέμμα του, στις αξίες του, στο όραμά του. Κάποιον που να σε κάνει να νιώθεις περήφανος που είσαι Έλληνας και που ακόμα σε αυτούς τους σάπιους καιρούς πιστεύεις στην πολιτική. Όπως νιώθαμε με τον Ανδρέα. Και μόνο που έμπαινε σε έναν χώρο, τρίζανε τα πατώμα, παραληρούσε ο κόσμος. Και τώρα η θάλασσα είναι λάδι λες και δεν περνάει κανένα κρουαζιερόπλοιο στο βάθος, δεν κουνιέται φύλλο λες και δεν συντρέχει λόγος κανείς.

Αγαπητέ, δεν λέω, είσαι ένα αξιαγάπητο παιδί, καλής οικογενείας, με πολύ καλές σπουδές αλλά με μηδέν ένσημα και καμία σπουδαία επιτυχία πουθενά. Σίγουρα από όπου και να πέρασες άφησες εποχή με την ομορφιά και την ευγένειά σου αλλά και την απραξία σου. Να μου συγχωρήσεις, σε παρακαλώ, τη φράση αλλά η δικιά μου η γενιά, που έπιανε την πέτρα και την έστιβε, αποκαλεί ανθρώπους σαν κι εσένα “φλώρους”. Παιδάκια του μπαμπά και της μαμάς με καλούς τρόπους που ξέρουν μόνο να ράβουν σωστά κοστούμια και να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες του savoir vivre.

Γι’ αυτό, σαν έναν πολύ παλιός Ανδρεϊκός Πασόκος, που έχω ζήσει τι σημαίνει να είσαι αρχηγός της ιστορικής αυτής παράταξης, θα σε παρακαλούσα να αποσύρεις την υποψηφιότητά σου. Έχουμε χορτάσει απο κολλεγιόπαιδα σαν κι εσένα, τον Μητσοτάκη και άλλους πολλούς που ναι μεν ξέρετε να μιλάτε άπταιστα αγγλικά αλλά δεν “μιλάτε” καθόλου στις καρδιές των Ελλήνων. Χαιρόμαστε οι Πασόκοι που επιτέλους ξεσηκώνεται η βάση μας και ζητά την αλλαγή της ηγεσίας, χαιρόμαστε που υπάρχουν καλοπροαίρετοι σαν κι εσένα που επιθυμούν επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και τερματισμό του μορφώματος ΚΙΝΑΛ (kiss my ass το λέω εγώ).

Αλλά ψάχνουμε για έναν πραγματικό ηγέτη και όχι για κάποιον που θέλει να διαδραματίσει ρόλο ηγέτη. Κάποιον που να είναι γεννημένος και όχι να προσπαθήσει να γίνει. Προσπάθησαν πολλοί, ακόμα στην προσπάθεια βρίσκονται, η θάλασσα τους ξεβράζει. Παλικαράκι μου, σ’ ευχαριστούμε θερμά για την πρότασή σου και το θάρρος σου να βγεις μπροστά, μιας και όλοι οι υπόλοιποι ακόμα κοτεύουν αλλά δεν μας κάνεις. Δεν μπόρεσες καν, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να περάσεις έναν αντίπαλο κατηγορίας φτερού σαν τον Μπακογιάννη και θέλεις να οδηγήσεις το ΠΑΣΟΚ στη νίκη;

Καλή καρδιά…

Σχολιάστε