Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Με το όπλο παρά πόδα για νέο Ανένδοτο!

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Με το όπλο παρά πόδα για νέο Ανένδοτο!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Ευρωεκλογές, 26 Μαϊου 2019: Το τηλε-κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου συγκέντρωσε 4,18%. Άκουσον-άκουσον! Ο τηλεπωλητής χειρογράφων του Ιησού (!) ψηφίστηκε από 236.365 ανθρώπους! Και όχι απλά ψηφίστηκε, αλλά η ‘’Ελληνική Λύση’’ – όπως ονομάζει τη μάζωξή του – αποκτά έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο! Ο τύπος που πούλαγε, σε τηλεοπτικές εκπομπές, μαντζούνια για τη φαλάκρα και οδοντόβουρτσες.. Λέει, μάλιστα, τώρα ότι θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής για να διεκδικήσει μια θέση στις εθνικές εκλογές! Ε ρε βούρδουλας..

Διαβάζοντας, λοιπόν, αυτό το αποτέλεσμα, το πολύ λυπηρό για την ελληνική πολιτική σκηνή, μια βαθιά μελαγχολία με κυρίευσε. Θυμάμαι την περηφάνεια που ένιωθα όταν ήμουν παιδάκι και άκουγα ιστορίες από τις δοξασμένες εποχές του παππού μου, ο οποίος ήταν στρατηγός και ήταν δίπλα στον Ελευθέριο Βενιζέλο και το Κίνημα του ‘35. Ακόμη και αργότερα αυτό το συναίσθημα συνέχισε να με διακατέχει όταν ο πατέρας μου ήταν στο πολιτικό γραφείο του αείμνηστου καβαλάρη Νικόλαου Πλαστήρα. Ενός από τους πλέον έντιμους πολιτικούς, ο οποίος πέθανε σ’ ένα ράντζο, σε μια πραγματικά στρατιωτική γκαρσονιέρα στην Κυψέλη. Και, μάλιστα, τόσο ταπεινός ήταν που όταν του είχαν πει να τοποθετήσουν τηλέφωνο εκεί που έμενε, είχε αρνηθεί λέγοντας ότι «ο λαός πεινάει και εγώ θα βάλω τηλέφωνο;»

Κάπως έτσι σε αντίστοιχο μοτίβο, η ζωή μου συνεχίστηκε, μεγαλώνοντας με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και αργότερα με τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και ποτέ από παιδί μέχρι σήμερα δεν αισθάνθηκα ντροπιασμένος για την πολιτική μου ιστορία. Πάντα ήμουν υπερήφανος έστω και με τα όποια λάθη είχε κάνει η παράταξή μου. Μια ζωή γεμάτη ιστορικές στιγμές, που δυστυχώς ανάλογες δεν βλέπω να ξαναζεί ο τόπος, έτσι όπως πάμε σαν τα πρόβατα για σφαγή.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα. Και εδώ συνειδητοποιώ ότι κάποιοι έχουν καταφέρει με μια αξιοθρήνητη πολιτική ηγεσία να μας κάνουν να ντρεπόμαστε για την ιστορία μας. Να μας έχουν εμφυσήσει ένα συναίσθημα κατωτερότητας, κόμπλεξ τύπου «εσείς τα κάνατε όλα, εσείς είστε υπεύθυνοι, δεν δικαιούστε να μιλάτε γιατί δείτε τι έχετε κάνει». Και κάπως έτσι θεωρείται πια το όνομα «ΠΑΣΟΚ» να σχετίζεται με κάτι κακό και γι’ αυτό το αλλάξανε και δεν λεγόμαστε έτσι. Δεν τιμούμε το παρελθόν μας και λεγόμαστε πλέον «ΚΙΝΑΛ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», κάτι σαν “kiss my ass”. Και μάλιστα μεγάλη χάρη μας κάνουν που μας δίνουν κοντινά ποσοστά με τον Βελόπουλο, το ΚΚΕ και τα Χρυσά Αυγά.

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ. ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ! Έφτασε η εποχή να φωνάξουμε όλοι δυνατά ότι χρειάζεται μια αλλαγή. Καλό και γλυκό κοριτσάκι η Φωφούλα, αλλά δεν κάνει. Φέρτε πίσω έστω τον Βενιζέλο, τον Σημίτη, φέρτε κάποιον που να αντιπροσωπεύει το ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε ΚΙΝΑΛ, είμαστε ΠΑΣΟΚ. Δεν δικαιούμαστε 7%. Δεν είναι δυνατόν να συζητάνε από τη μια μεριά οι συμμορίτες του Τσίπρα και από την άλλη τα καθυστερημένα του Κούλη για το πως θα φτιάξουν την Ελλάδα. Και εμείς που πραγματικά φτιάξαμε κάποτε την Ελλάδα, με όλα μας τα λάθη, να κρυβόμαστε. ΟΧΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ! Κάναμε λάθη άλλα κάναμε και τεράστιο καλό για την πατρίδα μας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ μεγάλη την Ελλάδα όπως την κάναμε ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να συζητάμε με τον συμμορίτη και τον βλαμμένο. Όχι βέβαια! Φυσικά και δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε και θα είμαστε για μια ζωή. Ήρθε και πάλι η ώρα μας. Προλαβαίνουμε, αδέρφια, μέχρι τις 7 Ιουλίου να αλλάξουμε αυτή τη γελοία ηγεσία που έχουμε, να επαναφέρουμε το δοξασμένο όνομα ΠΑΣΟΚ και να κατέβουμε στις εκλογές με υψηλό ηθικό. Χωρίς καμία ντροπή γι’ αυτό που ήμασταν και είμαστε. Και σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.

Δεν σας άρεσαν αυτά που κάναμε; Μην μας ψηφίσετε. Εμείς αναγνωρίζουμε τα λάθη μας αλλά στην τελική σας έχουμε και χεσμένους γιατί είναι αποδεδειγμένο ότι από όλους εσάς καλύτερα τα κάναμε. Εσείς τα σκατώσατε, άλλωστε το έχει γράψει η ιστορία, δεν δείξατε κανένα ενδιαφέρον για τη ψυχή του Έλληνα. Εμείς τουλάχιστον ό,τι κάναμε το κάναμε από ανοησία και σίγουρα όχι από πρόθεση να κάνουμε κακό στους Έλληνες. Ενώ όλοι εσείς, αριστεροβλαμμένα και δεξιόφερτα, τα κάνετε εν γνώσει σας για να πληγώσετε τους Έλληνες και να δοξάσετε τους εαυτούς σας.

Τώρα, λοιπόν, στις 7 Ιουλίου πρέπει να κατέβουμε στις εκλογές σαν το παλιό δοξασμένο ΠΑΣΟΚ με αρχηγό ή τον Σημίτη ή τον Βενιζέλο αλλά σίγουρα όχι με την ξανθομαλλούσα κόρη. Δεν λέω, καλή και χρυσή είναι αλλά ρε παιδάκι μου δημιουργεί ένα συναίσθημα ήττας, κακομοιριάς και αποτυχίας. Και με αυτά τα στοιχεία δεν πας για νίκη στη μάχη. Άσε βρε Φωφούλα κανέναν άλλο να ηγηθεί, να κάνει το ΠΑΣΟΚ πάλι ισχυρό, να ζήσει ξανά δοξασμένες στιγμές και να νιώσουμε κάποτε και πάλι εμείς οι παλιοί Πασόκοι περήφανοι. Εσύ δεν μπορείς, δώσε τη σκυτάλη και πήγαινε σπιτάκι σου. Τουλάχιστον με τον Σημίτη και τον Βενιζέλο δεν θα είχαμε όλον αυτόν τον συμφερτό ηλιθίων και καθυστερημένων να μας περιτριγυρίζουν.

Πραγματικά είναι τρομερό να βλέπω τους ηλιθιοσυριζαίους και τους κουλονεοδημοκράτες αλλά και όσους τους ακολουθούν, από τη μια πλευρά οι αγριοΠολάκηδες και η γεροΧριστοδουλοπούλου και από την άλλη οι ακροΒορίδηδες, οι Γεωργιάδηδες και η Ολγίτσα η Κεφαλογιάννη, αν καταφέρει ποτέ να σηκωθεί από τα γόνατα του Ζαχαράτου, που είχε την ατυχία η χώρα μας να δει την άσχετη, υπουργό Τουρισμό!

Μαζί στο κοτέτσι και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος που δημαρχεύει στα 3Β, η φιλιππινεζούλα που σύντομα θα δει ολόκληρο βιβλίο για τα πεπραγμένα της – περιμένετε και θα δείτε – που έχει μάλιστα πλήρη υποστήριξη από τον Κούλη, τους εφοπλιστάδες, το Λατσέικο και τους Πανάδες. Ο επιπλέων φελλός της Αθηναϊκής Ριβιέρας.. Mε τα ζητήματα του Ελληνικού, της λίμνης Βουλιαγμένης, του ορφανοτροφείου, της Β’ πλαζ Βούλας και άλλα να τον βαραίνουν αλύπητα.

Είναι φρικιαστικό όλη αυτή η σάρα και η μάρα να μας κουνάει εμάς το δάχτυλο και να έχουν το θράσος να θέλουν να διοικήσουν την Ελλάδα. Την ώρα μάλιστα που πολλοί από όλους αυτούς, και τους μεν και τους δε, δεν είναι σε θέση να διοικήσουν ούτε μια λάντζα στα εστιατόρια του Σταθοκωστόπουλου. Γι’ αυτό ξυπνήστε όλοι οι παλιοί και νέοι πασόκοι και πάμε να βάλουμε πλώρη για τις 7 Ιουλίου, με τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ μπροστά και με έναν καινούριο ηγέτη, αντάξιο του ονόματος του ΠΑΣΟΚ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Υποσημείωση: Ίσως κάποια από τα δεδομένα που αναφέραμε στο κείμενό μας -το οποίο αναρτήθηκε στα τέλη Μαίου- να έχουν διαφοροποιηθεί. Να έχουν αλλάξει. Όμως εκείνο που δεν αλλάζει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!  Κάτι που αποτυπώνεται και στο καταπληκτικό κείμενο που έγραψε και ανήρτησε στο www.ignomisou.gr ο φίλος Πάνος Κολιοπάνος, με αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη.

Ελπίζω να μου επιτρέψει να κλείσω και εγώ αυτή την αναφορά μου δανειζόμενος τον επίλογό του:  “Η μεγάλη και πλειοψηφούσα δημοκρατική προοδευτική παράταξη δεν εξαερώθηκε. Είναι εδώ. Καταπονημένη, εξοργισμένη, αλλά με το όπλο παρά πόδα. Περιμένει ένα αναβαπτισμένο ΠΑΣΟΚ, όχι πλέον ηγεμονικό, αλλά αποφασισμένο να συστρατευθεί σε έναν νέο Ανένδοτο απέναντι στην δεξιά που ήρθε για να μείνει. Τα «μούσου, σούξου» έχουνε τελειώσει. Και μαζί τους όλοι οι «δηλωσίες» κατά εκείνου που τους έδωσε λόγο ύπαρξης”.

Σχολιάστε