Αγγελικούλα, αυτό είναι μια θά-λα-σσα!

Αγγελικούλα, αυτό είναι μια θά-λα-σσα!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Διαβάζω από χτες ότι ανακοινώθηκαν περίπου εννιά ονόματα, άγνωστοι στον χώρο του τουρισμού, που θα είναι – λέει – σύμβουλοι της τιτανοτεράστιας προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου.

Μα πείτε μου για θα τρελαθώ, ποιος τις έχει εφεύρει αυτές τις ανοησίες; Εμ ακόμα δεν έχουμε χωνέψει ότι τοποθετήθηκε ξαφνικά το Αγγελικάκι από την πολιτική της αφάνεια σε τέτοια θέση, εμ οι φίλοι της οι Πασόκοι κλαίνε που έχασαν το κελεπούρι, εμ ο κοσμάκης γελάει από την εξάπλωση της κατάντιας και τώρα μας λέτε ότι της δίνουν και συμβούλους;

Προς γνώση και συμμόρφωση και επειδή πάμε να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, ας αρχίσουμε από το Άλφα για να φτάσουμε και στο Ωμέγα. Αρχικά, η θέση του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ήταν ανέκαθεν τιμητική και γι’ αυτό ήταν και άμισθη. Από πού και ως πού, λοιπόν, η Αγγελικούλα αποκτά εν μια νυκτί και αρμοδιότητες αλλά και υψηλό μισθό; Ποιος το ορίζει αυτό και για ποιόν λόγο; Οι υπόλοιποι στο παρελθόν στο πηγάδι κατούρησαν ή μήπως δεν είχαν τα γαλάζια μάτια πλάνα της κυρίας του Βοσκόπουλου;

Και πάμε παρακάτω, γίνονται όλα αυτά τα ανεκδιήγητα και δεν σταματάει εκεί, ορίζουν και εννιαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ, για να κάνει τι; Χρειάζεται η κυρία πρόεδρος εννιά ανθρώπους να της παράσχουν συμβουλές; Περί τίνος; Αφού μέχρι πρότινος η θέση αυτή ήταν διακοσμητική και ως τέτοια την λαμβάνουμε βέβαια ακόμα και τώρα με αυτή την τοποθέτηση. Άρα εδώ για κάτι δεν μας έχουν ενημερώσει πλήρως. Ποιες ακριβώς θα είναι οι νέες αρμοδιότητες της – ο θεός να την κάνει – προέδρου και ποιες αυτές των συμβούλων;

Δηλαδή θα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι την πρόεδρο του ΕΟΤ, τον γενικό γραμματέα και άλλους εννιά συμβούλους από την τσέπη τους;; Για ποιον λόγο κύριοι της κυβέρνησης; Σα δεν ντρέπεσετε λίγο, το παραχέσατε! Έτσι και αλλιώς ο ΕΟΤ είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Τουρισμού, γιατί χρειάζεται τόσους ανθρώπους; Ο μόνος λόγος που μπορώ εγώ να φανταστώ, αυτή τη στιγμή, είναι η αβεβαιότητα που νιώθει η Αγγελικούλα και θέλει δίπλα της ανθρώπους να της εξηγήσουν α) τι εστί ξενοδοχειακή μονάδα, β) τι είναι η θάλασσα, γ) πόσο κάνει 2 επί 3 και άλλα τέτοια δύσκολα!

Αλλά έτσι είναι φίλοι μου, όταν δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα στον κλάδο του τουρισμού, κάποιος πρέπει να κάνει τη δουλειά για να πάρεις εσύ τα εύσημα στο τέλος! Γι’ αυτό και η επιστράτευση λόχου, που τόσους ανθρώπους δεν έχουν στα γραφεία τους ούτε οι υπουργοί, ούτε οι καλύτεροι μάνατζερ των μεγαλύτερων πολυεθνικών.. αλλά φυσικά, αυτοί συνήθως ξέρουν τη δουλειά τους δεν χρειάζονται βολικά συμπληρώματα! Και φυσικά όλο αυτό το θέμα έχει γίνει αβαβά γιατί αν πάρουν χαμπάρι οι πολίτες που παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους, πόσους νοματαίους πληρώνουν χωρίς λόγο, θα πάνε να τους λούσουν με γιαούρτια.

Φυσικά μπήκα στον πειρασμό να διαβάσω τα βιογραφικά των εννιά μελών του Δ.Σ. – πουθενά δεν είδα να αναγράφονται τα φοβερά προσόντα της Αγγελικούλας – και θα ήθελα να τους υποβάλλω σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με αντικείμενο, προφανώς, τον τουρισμό. Όλοι εσείς με τα πτυχία από Harvard, τις βολεμένες θέσεις σας, τις σπουδές της μοδός και τα σπουδαία εν γένει προσόντα σας, μπορείτε να μου πείτε πώς θα καταφέρετε να έρθουν και στην Ελλάδα έξι εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες όπως αυτοί που πάνε στην Τουρκία αντί των 150 χιλιάδων που έρχονται στη χώρα μας; Ξέρετε με ποιόν τρόπο θα αντιστρέψετε το αρνητικό αυτό κλίμα;

Θα ήθελα, ακόμη, να μου πείτε, τι θα κάνετε με την καταστροφική εικόνα της Μυκόνου που διασπείρεται σε όλο τον κόσμο και παρασέρνει στα τάρταρα συνολικά τον ελληνικό τουρισμό; Θα καταφέρετε να σταματήσετε το καταστροφικό έτος που έρχεται για την τουριστική βιομηχανία μας; Εάν κατορθώσετε να περάσετε τη βάση με τις απαντήσεις σας σε αυτή την άτυπη εξέταση τότε με χαρά μου θα σας αναγνωρίσω σαν μέλη του Δ.Σ του ΕΟΤ.

Αγαπητοί μου, αν είχατε κάποιες προσωπικές αξίες σαν επαγγελματίες δεν θα δεχόσασταν να σας διοικεί η Αγγελικούλα αλλά ούτε και ο Χαρούλης, ο οποίος κατάφερε να εξαγριώσει τον βουλευτή της ΝΔ (!) Τζαβάρα και να τον αποκαλέσει “τουρίστα”. Να τα βράσω και τα καλοδιαφημισμένα πτυχία σας και όλες τις άλλες φαμφάρες που αναφέρετε στα βιογραφικά σας ενώ την ίδια ώρα έχετε επιλέξει να είστε υπό την εν λόγω “πρόεδρο”!

Φίλε Βασίλη Πολίτη, επειδή σε ξέρω προσωπικά πολλά χρόνια και σέβομαι το ήθος και την εντιμότητά σου, θα σε συμβούλευα να φύγεις από αυτή τη θέση πριν έρθουν στο τραπέζι τα θέματα της επένδυσης στο Ελληνικό, οι προωθήσεις Μενδώνη και άλλα φλέγοντα ζητήματα. Ή ακόμη και όταν τεθεί το θέμα των μεγάλων κονδυλίων για τη διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, πώς θα το χειριστείς; Πως θα είσαι σίγουρος ότι τα λεφτά αυτά θα πάνε πραγματικά εκεί που πρέπει και όχι σε κανέναν ευνοούμενο; Σκέφου τα καλά όλα αυτά και μην ξεχνάς ότι το Πολεμικό Ναυτικό ακόμα πίνει νερό στο όνομά σου!

Ξεκαβαλήστε λίγο το καλάμι, κύριοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και αγαπητά μέλη και προσγειωθείτε στην ελληνική πραγματικότητα. Κι εσείς που πήρατε αυτές τις αποφάσεις και για τον μισθό της Αγγελικούλας ως πρόεδρος του ΕΟΤ – που δεν ξανάγινε στα χρονικά – και για την πανστρατιά στο πλευρό της αλλά και για τις νέες αρμοδιότητες που ακόμη δεν είναι σαφές σε τι πλαίσιο θα είναι, να θυμάστε ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.. όταν σε λίγο καιρό θα μας γράφουν οι ξένες εφημερίδες για την κατακόρυφη πτώση του τουρισμού που θα υποστεί η χώρα μας, τρέξτε να βρείτε λαγούμι να κρυφτείτε..

Υ.Γ. Όχι με εννιά, ούτε με 109 συμβούλους δίπλα σου κυρία προεδρίνα, δεν πρόκειται να πάρεις εύσημα.. και αυτό γιατί η τουριστική βιομηχανία καταρρέει και εσύ όπως και το Τρίο Μπελκάντο κοιμάστε όρθιοι..

Σχολιάστε