Πέφτουν οι μάσκες: Πως ο Κυριάκος «έφτιαξε» την Άντζελα Γκερέκου

Πέφτουν οι μάσκες: Πως ο Κυριάκος «έφτιαξε» την Άντζελα Γκερέκου

Γράφει ο ΙσχυροΓνώμων

Ντροπή Κυριάκο Μητσοτάκη.. Μόνο ντροπή. Βιάστηκες να δείξεις το «φιλολαϊκό» σου πρόσωπο, βιάστηκες όμως -δυστυχώς- και να… βγάλεις την μάσκα! Και δυστυχώς βιάζεσαι και να δείξεις πως θα είσαι μία από τα ίδια και ίσως και ακόμη χειρότερα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, με όλον τον σεβασμό, επικοινωνιακά καλά την ξεκίνησες την θητεία σου: Στόχευσες εκεί που πονάει σήμερα ο Έλληνας.

Για την τσέπη του έρμου του φορολογούμενου που έχει ματώσει, μείωσες τον ΕΝΦΙΑ…

Για τις δουλειές που δεν υπάρχουν, υποσχέθηκες επενδύσεις και έσπευσες να τα βρεις πρώτα από όλα με το Λατσέϊκο στο Ελληνικό… Αλλά αυτή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία με αρκετό παρασκήνιο για την οποία θα μιλήσουμε κάποια άλλη στιγμή.

Με φόντο την ανομία, κ. Πρωθυπουργέ είπες να φέρεις και έναν νόμο για το άσυλο στα Πανεπιστήμια.

Υποσχέθηκες να συμμαζέψεις και τα … ασυμμάζευτα του Δημοσίου και έφερες άρον- άρον στην Βουλή επείγον πολυνομοσχέδιο υποτίθεται για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα: Και εκεί ήταν που έδειξες το πραγματικό σου πρόσωπο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκείνο του εξαρτημένου -από τα ανεξόφλητα γραμμάτια που έχει υπογράψει- Πρωθυπουργού.

Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κάποιος όλο αυτό το «μαγείρεμα» που έγινε για τα μάτια της Άντζελας Γκερέκου;

Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει ακόμη και ένας καλοπροαίρετος παρατηρητής το ότι Κυβέρνηση με μόλις 1 μήνα στην εξουσία και σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας τον Τουρισμό -που βλέπει τα μερίδιά του να συρρικώνονται από όταν «άνοιξαν» οι αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου- το πρώτο πράγμα που έκανε για την «βαριά» βιομηχανιά της χώρας ήταν να καταργήσει έναν νόμο που ήταν σε ισχύ 9 χρόνια, μόνο και μόνο για να «βγάλει» μισθό (περίπου 5.000 € μεικτά) στην κ. Άντζελα Γκερέκου;;;

Και εξηγώ: Η θέση του Προέδρου του ΕΟΤ με βάση Ν. 3878/10 ήταν μέχρι τώρα άμισθη. Ουσιαστικά μια θέση τιμητική. Και ως εκεί. Την δουλειά την κάνει από το 1948 ο Γενικός Γραμματέας που φυσικά έπαιρνε κανονικά μισθό.

Και έρχεται τώρα το πολυνομοσχέδιο και τα ανατρέπει αυτά «κόβοντας» μισθό και για την .. κυρία Προέδρου: Όπως αναφέρει το άρθρο 107, παράγραφος 10: «Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ έχουν τον βαθμό και τις αποδοχές του Γενικού Γραμματέα  Υπουργείου»

Έτσι, απλά λοιπόν η νέα Κυβέρνηση διαπίστωσε πως άμεση προτεραιότητα για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό τουρισμό ήταν να βάλει Πρόεδρο του ΕΟΤ την κ. Άντζελα Γκερέκου και με μια τόση δα παραγραφούλα να της εγκρίνει και έναν μισθό σε μία θέση που κανείς από τους προκατόχους της δεν έλαβε… ούτε αποζημίωση για τις συνεδριάσεις που μετείχε!

Και το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ωραίο: Για τα μάτια της Άντζελας φρόντισαν να «ντύσουν» την θέση και με εκτελεστικές αρμοδιότητες τις οποίες φυσικά δεν είχε κανείς από τους προκατόχους της… Μία από τις αρμοδιότητες λοιπόν που αποκτά πλέον ο Πρόεδρος και εν προκειμένω η κ. Άντζελα Γκερέκου, ποιά είναι; Να προτείνει και να εγκρίνει το που θα πάνε τα χρήματα του Οργανισμού για προβολή, εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις και άλλα όμορφα!!

κ. Πρωθυπουργέ… Ειλικρινά ελπίζω αυτό το «μαγείρεμα» να μην έχει να κάνει με κάποια ίσως ανεξόφλητα γραμμάτια, γιατί έτσι δίνετε την εντύπωση πως είστε δέσμιος κάποιων ακατανόητων υποσχέσεων… Γιατί συμπαθής καλλιτέχνις και αρχιτέκτονας η κ. Γκερέκου, σύζυγος και του κ. Βοσκόπουλου, βεβαίως διετέλεσε και σε θέση υφυπουργού για τον Τουρισμό επί Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά προς τι όλη αυτή η πρεμούρα να της «σκαρώσουμε» μια ολοκαίνουργια θέση, να της κόψουμε και μισθό και να της παραδώσουμε στα χέρια ολόκληρο το «πακέτο» των κονδυλίων του ελληνικού Τουρισμού;

Σχολιάστε