Πότε ξεκινούν αιτήσεις για τις «νέες» 120 δόσεις

Πότε ξεκινούν αιτήσεις για τις «νέες» 120 δόσεις

Έχω ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Προκειμένου να επωφεληθώ της ελάχιστης δόσης των 20 ευρώ αλλά και του μειωμένου επιτοκίου θα πρέπει να υποβάλω νέα αίτηση; Και πότε; 

Η απάντηση είναι Ναι. Όσοι επιθυμούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την Εφορία καταβάλλοντας την κατώτατη δόση των 20 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση στην ιστοσελίδα της aade.gr.

Μετά και την δημοσίευση στο ΦΕΚ του ν.4621/19 με τις αλλαγές στην ρύθμιση των 120 δόσεων, η δυνατότητα για υποβολή νέας αίτησης -πάντα μέσω της ιστοσελίδας aade.gr- αναμένεται να δοθεί από τα μέσα Αυγούστου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά το μειωμένο επιτόκιο πρόθεση είναι να εφαρμοστεί αυτόματα σε όλους όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση. Να υπενθυμίσουμε πως οφειλές προς την Εφορία έως 3.000 ευρώ για φορολογουμένους με ατομικό εισόδημα έως 10.000 ευρώ ρυθμίζονται άτοκα.

Αυτόματη αναπροσαρμογή του επιτοκίου θα γίνει και για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, μετά την σχετική πρόβλεψη στο διϋπουργικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή.

Η μείωση του επιτοκίου ισχύει για όλες τις ανεξόφλητες δόσεις της ρύθμισης των 120 δόσεων μετά την παρέλευση διμήνου από την ψήφιση του νόμου.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στις σχετικές ρυθμίσεις λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για θέματα οικονομικού περιεχομένου που σας απασχολούν στον Βαγγέλη Δουράκη και θα τις απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από την ιστοσελίδα μας www.ignomisou.gr . Ο κ. Δουράκης εργάζεται ως οικονομικός συντάκτης στην τηλεόραση του Alpha.

Σχολιάστε