Επιτέλους! «Σπάει» η «ομερτά» και ανοίγουν στόματα για το Ελληνικό!

Επιτέλους! «Σπάει» η «ομερτά» και ανοίγουν στόματα για το Ελληνικό!

Γράφει ο ΙσχυροΓνώμων 

Ο «δικός» μας Αλέξης Κοιμήσης τόλμησε… Για περισσότερο από ένα χρόνο μέσα από την στήλη του στο ignomisou τόλμησε να φωνάξει. Να φωνάξει εκεί που σώπαιναν όλοι -ανεξαιρέτως- οι άλλοι…

Ο Αλέξης Κοιμήσης στα αλλεπάλληλα πύρινα άρθρα του κατέγραφε μια πραγματικότητα γύρω από την επένδυση στο Ελληνικό που κανείς άλλος δεν τόλμησε να αναδείξει.

Η έκταση του Ελληνικού έχει δοθεί στα χέρια ενός επιχειρηματία με αντίτιμο που ούτε καν προσεγγίζει στο ελάχιστο τα κέρδη που θα προκύψουν από αυτή… Χώρια τις «διευκολύνσεις» που του γίνονται ώστε να εκτελέσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση τα σχέδιά του για… ουρανοξύστες και -ένα ακόμη- καζίνο στην Αττική.   

Ως φαίνεται όμως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και η «ομερτά» έσπασε: Η τροπολογία που έφερε στην Βουλή η Νέα Δημοκρατία και που υποτίθεται «ξεμπλόκαρε» την επένδυση στην περιοχή μοιάζει να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισαν.  Δύο σχηματισμοί που μέχρι σήμερα στήριζαν την συγκεκριμένη επένδυση. 

Αλλά ας αφήσουμε τους «πρωταγωνιστές» να εξηγήσουν οι ίδιοι τους λόγους της -μάλλον απότομης- μεταστροφής τους σε σχέση με την προηγούμενη στάση τους… 

Όπως εξήγησε η Φώφη Γεννηματά το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει την τροπολογία καθώς «αλλάζουν οι όροι του Νόμου και της συμφωνίας για την Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά. Ο αρμόδιος Υπουργός της Κυβέρνησης διαβεβαίωνε επί λέξη “Δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον νόμο και να αλλάξουμε την συμφωνία και τους όρους της υπέρ ή κατά της εταιρίας, θα εφαρμόσουμε τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα”.

Είναι απόλυτα σαφές ότι με την τροπολογία αυτή εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα του επενδυτή, μια και προβλέπονται ευνοϊκότεροι για αυτόν όροι από τους ισχύοντες. Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα. Θέλουμε τις μεγάλες, τις εμβληματικές για τον τόπο επενδύσεις.

Για αυτό και έχουμε ταχθεί υπέρ της Επένδυσης στο Ελληνικό και ασκήσαμε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που απαράδεκτα κωλυσιεργούσε την πραγματοποίησή της.
Όμως οι επενδύσεις προϋποθέτουν αξιοπιστία του κράτους και σεβασμό των όρων της συμφωνίας και από τους επενδυτές.
Όταν οι όροι αλλάζουν με αυτόν τον τρόπο, και κατόπιν “εορτής” , τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας και δίνουμε ένα πολύ αρνητικό σήμα διεθνώς. Που θα το βρει το δημόσιο μπροστά του όταν γίνουν διαγωνισμοί για νέες επενδύσεις.
Αποσύρετε την τροπολογία και προχωρήστε το έργο με βάση τους όρους που έχουν συμφωνηθεί».

Την τροπολογία για το Ελληνικό την καταψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ: Δριμεία κριτική άσκησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος ανέφερε ότι «με την τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα αλλάζει ο νόμος 4062/2012, που διέπει την επένδυση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Όχι όμως προς επιτάχυνση της επένδυσης αλλά προς διευκόλυνση των επενδυτών. Δεν πρόκειται για διάταξη ερμηνευτικού χαρακτήρα όπως απλοϊκά παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση, αλλά για μια “εξυπηρέτηση” στη χωροθέτηση των υψηλών κτιρίων.

Να θυμίσουμε ότι το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης έχει ήδη εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα και έχει ελεγχθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι δε βέβαιο πως ό,τι παρουσιάζεται ως “ερμηνευτικό” δεν είναι εξ ορισμού και ταυτόσημο υπέρ της ποιότητας του οικιστικού περιβάλλοντος και της ζωής στην πόλη».

Ο καθένας μας λοιπόν εάν διαβάσει την επιχειρηματολογία των δύο  αυτών κομμάτων θα καταλάβει πολλά: Και κυρίως ότι για να αλλάζουν την στάση τους «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Και σε αυτό έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές ο «δικός» μας Αλέξης Κοιμήσης… Μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις πάντως δεν αποκλείεται σύντομα να αρχίσουν να ανοίγουν και άλλα στόματα! 

Σχολιάστε