«Μπόρις, θα είσαι καταπληκτικός»

«Μπόρις, θα είσαι καταπληκτικός»

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Επιτέλους! Ξύπνησαν οι Βρετανοί και έβγαλαν πρωθυπουργό τους τον Μπόρις Τζόνσον. Αυτό το αμφιλεγόμενο πρόσωπο, ιδιόρρυθμο κατά πολλούς, που τάσσεται ανοιχτά υπέρ του Brexit και που πολύ τον αγαπά ο έτερος αμφιλεγόμενος πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι του σαν να λέμε.. Και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό!

Πρέπει όλοι να πάρουμε ξεκάθαρη θέση υπέρ και των δύο, για το καλό όλων μας. Να ταχθούμε απέναντι σε όσους τους θεωρούν παράξενους, με άσχημα ξανθά μαλλιά, χοντρούς ή βωμολόχους.. Ποιος νοιάζεται για όλα αυτά πέρα από τα κουτσομπολίστικα late night shows που θέλουν να ασχολούνται; Σημασία έχει ότι αυτοί οι δύο ηγέτες εκφράζουν κάποιες σωστές πολιτικές. Ο νεοεκλεγείς Τζόνσον, τον οποίο πολλοί έχουν ήδη ρίξει στην πυρά, από τη στιγμή που έχει την ξεκάθαρη υποστήριξη του Τραμπ και της Αμερικής, τους έχει χεσμένους τους Ευρωπαίους που είναι και φαλιρισμένοι. Η ένωση, μάλιστα, και των δύο αυτών υπερδυνάμεων και η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών θα έχει πολλά οφέλη κυρίως για την Αγγλία.

Για το brexit για παράδειγμα, δεν έχει να φοβάται τίποτα, ο νέος πρωθυπουργός και ας έχουν αμολυθεί όλοι να τον χτυπάνε. Με τη στήριξη της Αμερικής από πίσω, δεν πα να λένε.. Πέραν αυτού, θα βοηθηθεί απεριόριστα η οικονομία και των δύο χωρών αλλά και των συμμάχων τους. Γι’ αυτό και εμείς, στη μικρή μας Ελλαδίτσα πρέπει να σκεφτούμε έξυπνα.. Πρέπει να κοιτάξουμε να γίνουμε σύμμαχοι και φίλοι και της Αγγλίας και της Αμερικής. Και όχι στα τυπικά μόνο, αλλά επι της ουσίας, η μεταξύ μας επικοινωνία και συνεργασία να γίνει στενότερη. Διότι έχει αποδειχθεί ότι οι συμμαχίες μας με Ευρωπαίους «φίλους» μέχρι στιγμής, το μόνο που μας έδωσε ήταν μνημόνια, φτώχεια και στερήσεις.

Έχουμε καταντήσει ένα προτεκτοράτο της Γερμανίας, μια φιλιππινέζα τους «σήκω πάνω, κάτσε κάτω». Γι’ αυτό πρέπει η καινούρια κυβέρνηση Μητσοτάκη να χτίσει από εδώ και πέρα τις σωστές συμμαχίες, όπως αυτή της Βρετανίας και της Αμερικής, η οποία σε σύντομο χρόνο θα αποτελέσει μια υπερδύναμη που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στο μέλλον.

Ας ξυπνήσουμε, λοιπόν, και ας μεριμνήσουμε να πάρουμε τις σωστές θέσεις πλέον στον παγκόσμιο χάρτη μπας και φύγουμε επιτέλους από την πλευρά των ηττημένων, στην οποία έχουμε καταταχθεί χρόνια τώρα. Γι’ αυτόν τον λόγο ας προσέξει λίγο ο νέος μας πρωθυπουργός, ο επονομαζόμενος Κυριάκος, τις συμμαχίες του όχι μόνο στη διεθνή σκακιέρα αλλά και στο εσωτερικό της χώρας με τους «χαμένους» ολιγάρχες και τα καταστροφικά για τη χώρα μας projects (βλ. Ελληνικό-Lamda-Λάτσηδες).. αν θέλει να παραμείνει να λέγεται Κυριάκος και όχι Κούλης!

Μπόρις Τζόνσον και Ντόναλντ Τραμπ προχωράτε μπροστά, εμείς σας στηρίζουμε και ας φωνάζουν οι σειρήνες.. όταν όλοι δουν εν καιρώ τη δύναμη που θα αποτελέσετε, θα τρέχουν να γίνουν μέρος της συμμαχίας σας. Ήδη, μάλιστα, από την πρώτη μέρα νίκης του Τζόνσον, η στερλίνα δείχνει σημάδια ανάκαμψης και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε εκπλήξεις!

Υ.Γ. Προς ενημέρωση σας, εκπρόσωπος του site μας έχει καλεστεί να παραστεί στην ανάληψη των καθηκόντων του Μπόρις Τζόνσον. Αναμένατε, λοιπόν, νεότερα..

 

 

Σχολιάστε