Το πανηγύρι της γειτονιάς σας τώρα και στο Προεδρικό Μέγαρο!

Το πανηγύρι της γειτονιάς σας τώρα και στο Προεδρικό Μέγαρο!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Είμαστε Ελληνάρες, ρε παιδί μου, και αυτό γίνεται εμφανές σε κάθε έκφανση της καθημερινής μας ζωής! Περιμένουμε πως και πως μια εκδήλωση, έναν γάμο, μια βάφτιση, ένα κάλεσμα για να βάλουμε πάνω μας την Άρτα και τα Γιάννενα και να μαζέψουμε παιδιά, γυναίκες, σκυλιά, γατιά και να πάμε σαν τους γύφτους πάνω σε καρότσα.. “γεια σας ήρθαμε, δεν είχαμε που να αφήσουμε τα παιδιά, η Ήρμα γαύγιζε θα σήκωνε τη γειτονιά στο πόδι” και πάει λέγοντας..

Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.. Αυτό ακριβώς μου θύμισε τις προάλλες η ορκωμοσία  των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καμιά πενηνταριά άτομα τα νέα κυβερνητικά στελέχη, βάλτε επί τρία επιπλέον μέσος όρος για τον καθένα που πήγε μαζί, στα γρήγορα υπολογίζω ότι γύρω στα 150 άτομα βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο! Μα είμαστε για γέλια και για κλάματα μαζί. Αναρωτιέμαι, στο εξωτερικό, βλέποντας αυτές τις εικόνες οι πολιτικοί κυρίως, τι μπορεί να σκέφτονται; Τι κάνουν αυτοί οι καραγκιόζες εκεί.. το λιγότερο!

Βέβαια αυτό δεν είναι φαινόμενο των ημερών, ούτε χαρακτηριστικό της παρούσας κυβέρνησης. Το ίδιο είχε συμβεί και στην ορκωμοσία του ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο συνέβαινε ανέκαθεν, διαχρονικά στη χώρα. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά σαν λαός γιατί όλα ξεκινάνε από την αντίληψή μας για τα πράγματα! Αν σκεφτόμαστε ότι επειδή ορκίζεται υπουργός ο άντρας ή η γυναίκα μας και θεωρούμε ότι πρέπει να στολιστούμε σύσσωμη η οικογένεια ωσάν να πάμε στο πανηγύρι του χωριού, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Το θέμα είναι η ουσία του πράγματος. Ήταν μια ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι το μείζον είναι “πολλή δουλειά” και θεωρώ ότι καλό θα ήταν ίσως και οι ίδιοι να μην είχαν επιτρέψει να στηθεί όλη αυτή η κακοστημένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ας πήγαιναν μόνοι τους εκεί κι ας έβγαζαν τη γυναίκα, που θα λύσσαγε για προβολή, το βράδυ για φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο όπου συχνάζουν φωτογράφοι ώστε και να στολιστεί και να της φύγει η κάψα “κοιτάξτε με εγώ είμαι η κυρία του κυρίου, και φοράω και Versace”!

Έπρεπε να δείτε τι γινόταν στην Ηρώδου Αττικού, εκείνο το πρωινό! Χαμός από κόσμο, σαν σε πασαρέλα πηγαινοερχόντουσαν οι κυράτσες πάνω – κάτω αλαμπρατσέτα με τους συζύγους μην και φάνε και καμιά τούμπα με τα πανύψηλα παπούτσια τους και γελάει το πανελλήνιο. Δημοσιογράφοι με τα μικρόφωνα κυνηγούσαν τα τιμώμενα πρόσωπα και τη συνοδεία τους ρωτώντας από το “πόσα χρόνια είστε παντρεμένοι” μέχρι “είναι ο αγαπημένος σου θείος ο υπουργός”; Και το βράδυ στα κεντρικά δελτία των καναλιών να σου το βίντεο με το τι φόραγαν οι κυρίες των υπουργών, να σου το βίντεο με το τι είπε το συγγενολόι της υπουργού και δεν συμμαζεύεται!

Και όλα αυτά τη στιγμή που η Ελλάδα παραπέει, μόλις βγήκαμε από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, ο κόσμος παραμένει σε αβεβαιότητα, δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί με τη νέα κυβέρνηση και πρέπει – παράλληλα – να ανέχεται όλες τις κυράτσες σαν πασπαλισμένους φασιανούς να σουλατσάρουν στις ορκωμοσίες; Από τις συζύγους, τις πεθερές, τις αδερφές, τα παιδιά, τους παιδικούς φίλους, τα ανίψια, τα πρωτοξάδελφα μέχρι και εφοπλιστίνες φίλες των πεθερών είδαμε να φιγουράρουν στο Προεδρικό Μέγαρο! Από που κι ως που, αναρωτιέμαι και θα ήθελα κάποιος να μου απαντήσει!

Όλο μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα! Αφήστε τους έρμους τους συζύγους σας, κυρίες μου, να κάνουν τη δουλειά που πρέπει για τη χώρα και ας είστε εντάξει στο σπιτικό σας όταν εκείνοι επιστρέφουν να τους φροντίζετε και αφήστε στην άκρη τα παρφουμαρίσματα και τις άσκοπες δημόσιες εμφανίσεις! Δεν μας αφορά η πάρτη σας, μια που σας είδαμε μια που σας ξεχάσαμε!

Σχολιάστε