Η βλαχιά επέστρεψε!

Η βλαχιά επέστρεψε!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Πολλοί λένε “δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι” αλλά εγώ θα προσθέσω και το “δείξε μου τα παπούτσια σου να σου πω τι είσαι”, όπως έλεγε και ο πατέρας μου! Πάντα η πρώτη εικόνα που σχηματίζουμε για έναν άνθρωπο είναι από την εξωτερική του εμφάνιση, τα μαλλιά, τα ρούχα, το μακιγιάζ για τις γυναίκες. Μα θεωρώ το πιο σημαντικό είναι χαμηλά στα κάτω άκρα, τα υποδήματα του καθενός. Αυτό κατά τη γνώμη μου αντανακλά πλήρως το ποιόν ενός ανθρώπου, την αισθητική του και τον χαρακτήρα του.

Στην προηγούμενη ορκωμοσία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ είχα γράψει για τη “βλαχιά σε όλο της το μεγαλείο”. Και φυσικά, να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που λόγω εντοπιότητας ονομάζονται βλάχοι, αλλά στις κιτς επιλογές των παρισταμένων στη νέα ορκωμοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και τότε έλεγες, “Αριστεροί είναι, δεν ξέρουν και τίποτα άλλο πέρα από ταγάρια” μα τώρα θα πεις τι; Η ομοιότητα των σημερινών υπουργών και των συνοδών τους με τους προηγούμενους είναι τρο-μα-κτι-κή!

Τι και αν οι κυρίες ψάχνανε για μήνες να ραφτούν με πανάκριβες δημιουργίες, ταφτάδες, σατέν και πάσης φύσεως υφάσματα, το αποτέλεσμα ήταν για γέλια και για κλάματα! Φλοράλ, διαφανή άσπρα, παρδαλά παπούτσια, τσάντες τεράστιες σαν αυτές της παραλίας και δεν συμμαζεύεται η κακογουστιά! Δυστυχώς, κυρίες μου, το ντύσιμο είναι θέμα αισθητικής και όχι χρημάτων. Λίγο γούστο να είχατε και κυρίως συναίσθηση του μέρους όπου πηγαίνατε ακόμη και στα Zara να ψωνίζατε, θα ήσασταν πιο κομψές και δεν θα παραπέμπατε στο πανηγύρι του χωριού.

Όπως οι κυρίες στα χωριά που περιμένουν τον Δεκαπενταύγουστο για να βάλουν το καλό τους συνολάκι έτσι εσείς βάλατε τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα και πήγατε στο Προεδρικό Μέγαρο. Μόνο που οι κυρίες των χωριών έχουν πολύ περισσότερο γούστο από εσάς που έχετε ξεφυλλίσει και μια Vogue στα σαλόνια που συχνάζετε. Αλλά είπαμε η βλαχιά έχει να κάνει με το μέσα σας και βγαίνει και στο έξω σας, κι ας έχετε συνηθίσει να ράβεστε sur measure! Νομίζετε ότι βάζοντας πάνω σας την Άρτα και τα Γιάννενα θα ξεχωρίσετε.. αλλά δυστυχώς το κορίτσι φεύγει από το χωριό, αλλά το χωριό δεν φεύγει από το κορίτσι!

Αναρωτιέμαι, μεταξύ άλλων, εσύ κυρία μου, μεγάλη εφοπλιστίνα καθώς είσαι, δεν σε έμαθε ο Μιλτιάδης ο Βαρβιτσιώτης που φημίζεται για το γούστο του, πως να ντύνεσαι; Μόνο το ύφος της Μαρίας Αντουανέτας σου έλειπε, αλλά σίγουρα παπούτσια δεν ξέρεις να διαλέγεις! Όλες εσείς που ξοδεύετε εκατομμύρια ταξιδεύοντας και ξοδεύοντας σε μεγάλους οίκους μόδας, δεν μάθατε τίποτα;

Είδαμε παπούτσια διαφορετικών χρωμάτων μεταξύ τους, μου θύμισαν – ξέρετε – ένα ζευγάρι που φορούσε μεγαλοπαράγοντας του τηλεοπτικού χώρου, σαν να πήγαινε να αποτελειώσει κατσαρίδα στη γωνία! Ροζ με στραφταλιζέ πέτρες, κλασικές γόβες ίδιες σε πόσα πόδια πια μέχρι και στρωτά σανδάλια-ήρθα για καφεδάκι είδαμε! Απλές γυναίκες του μεροκάματου αν έπαιρνε κάποιος τηλέφωνο και τους έλεγε ότι πρέπει να δουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, είμαι σίγουρος ότι θα πήγαιναν πιο καθώς πρέπει! Αλλά οι άλλες μάλλον νόμισαν ότι πήρανε τον παίδαρο και πήγανε στο Μέγαρο να ακούσουν Ρίτα!

Σχολιάστε