Ας ασχοληθεί επιτέλους κάποιος με αυτή την ξεφτίλα!

Ας ασχοληθεί επιτέλους κάποιος με αυτή την ξεφτίλα!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Σύμφωνα με υπογεγραμμένο ρεπορτάζ εφημερίδας, φαίνεται να έχει γίνει χαμός, τις τελευταίες ημέρες, στον Αστέρα. Γίνεται, μάλιστα, λόγος για απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου και του οικονομικού διευθυντή εξαιτίας «οικονομικών εγκλημάτων στη διαχείριση του ξενοδοχείου του Αστέρα και της πλαζ» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Κατηγορίες που φέρετε να αρνείται ο ένας εκ των δύο στελεχών, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για δική του παραίτηση και πιάσ ‘το αυγό και κούρεφ ‘το!

Και να που για άλλη μια φορά αποδεικνύομαι.. προφήτης! Αλλά είναι απλά τα πράγματα και σίγουρα δεν έχω κληρονομικό χάρισμα. Απλώς όταν υπάρχει μια διαμορφωμένη κατάσταση, γνωρίζεις τις συνθήκες και τα βάζεις κάτω, τότε ή σου βγαίνουν τα κουκιά ή όχι. Εν προκειμένω, στον Αστέρα, έβγαζε μάτι το πράγμα, πως να το κάνουμε! Το έχω γράψει πολλές φορές ότι οι Τουρκο-αραβο-μουσουλμάνοι που είχαν εκχωρήσει, δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν και αυτό γιατί ο Αστέρας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση.

Ξέρεις δεν φτάνει να έχεις λεφτά και να επενδύεις σε ένα σωρό ανθρώπους για να μπορέσεις να διοικήσεις αξιοπρεπώς αν όχι επιτυχώς. Ουκ εν τω πολλώ το ευ, άλλωστε! Πρέπει, όμως, αδιαμφισβήτητα να βάζεις ανθρώπους με το know how σε θέσεις-κλειδιά. Ανθρώπους που δεν κοιτάζουν την τσέπη τους αλλά το καλό της επιχείρησης και τον αντίκτυπο που έχει ευρύτερα στον τόπο. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στον Αστέρα και είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχοντας υπάρξει σε επιτελική θέση στο παρελθόν.

Και φτάνουμε στο σήμερα, με έναν Αστέρα σε απαξίωση και με πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του να αμαυρώνουν τη φήμη του. Τη φήμη που με προσπάθεια χτίστηκε επί σειρά ετών όταν ο Αστέρας ήταν σε ελληνικά χέρια και άφηνε ιστορία όχι μόνο στη χώρα αλλά και παγκοσμίως. Στα 60 χρόνια λειτουργίας του και ενόσω ήταν υπό την Εθνική Τράπεζα, δεν είχε τεθεί ποτέ ζήτημα οικονομικών ατασθαλιών. Ένα διαμάντι που το βούτηξαν ξένα συμφέροντα και από την πολλή και άστοχη επεξεργασία έχει χάσει τη μοναδικότητά του. Θυμάμαι λέγαμε ότι ο Αστέρας ήταν ένας προορισμός και αυτή τη στιγμή είναι θέμα για καλαμπούρι με τις υπηρεσίες του όλες να αγκομαχούν.

Σας θυμίζω αυτό που έλεγε ο Γεώργιος Μαγκάκης ότι “δύο πράγματα δεν πρέπει να πουληθούν, ο Αστέρας και η Ακρόπολη”.. και φτάσαμε στο σημείο όχι μόνο να έχει περάσει σε ξένα χέρια ο Αστέρας αλλά να ξεφτιλίζεται καθημερινά. Και ανησυχώ και έχετε κατά νου, μην δούμε τα όσα συμβαίνουν εκεί να γίνονται σε λίγο καιρό και στο Ελληνικό αλλά και γενικότερα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Γιατί τα σχέδια όσων προσπαθούν να “τρέξουν” την επένδυση είναι να δημιουργήσουν μια νέα Κούβα του Μπατίστα.

Πάρτε το απόφαση, όλοι εσείς που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να μας πείσετε ότι μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το διαμάντι της Αθηναϊκής Ριβιέρας που περιλαμβάνει την πλαζ, το ορφανοτροφείο της Εκκλησίας, το καζίνο, τη λίμνη Βουλιαγμένης, τον Αστέρα κλπ σε κάτι καλό, δεν μας πείθετε πια. Οι πράξεις σας έχουν δείξει ότι δεν είστε σε θέση να τα λειτουργήσετε σωστά και προς όφελος της Ελλάδας και του τουρισμού γιατί το μόνο που κοιτάζετε είναι η τσέπη σας!

Υ.Γ. Υπενθυμίζω, έτσι για τέλος, ότι για ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο αγοράστηκε ο Αστέρας από τους Αραβο-τουρκο-μουσουλμάνους, μέλος του διοικητικού συμβουλίου ήταν ο Πάρης ο Λάτσης.. δεν ξέρω αν είναι και ακόμα!

Σχολιάστε