Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς!

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Κάποια πράγματα στη ζωή είναι τόσο εμφανή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αντίληψη για να τα “πιάσεις”! Καμιά φορά ακούς ένα όνομα και λες “αυτό είναι τελεία και παύλα”, δεν υπάρχει γκρί, είναι άσπρο ή μαύρο. Κάπως έτσι και με την Όλγα Κεφαλογιάννη, για την οποία έχω γράψει πολλά κατά καιρούς και πολλοί με έχουν κατηγορήσει για εμπάθεια. Φίλοι μου, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί της για να είμαι εμπαθής, απλώς τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα.

Λόγω και της επαγγελματικής μου πορείας στον Τουρισμό έχω μάθει να παρακολουθώ τις κινήσεις ανθρώπων που καταλαμβάνουν κατά καιρούς πόστα στον κλάδο για να βλέπω τι καπνό φουμάρουν και να τους αξιολογώ. Κάπως έτσι και με την Ολγίτσα που όταν ανέλαβε το αντίστοιχο υπουργείο, το έπαιζε μεγάλος τουριστικός παράγοντας αλλά φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήταν ένα χαζό κοριτσάκι που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η προβολή της και η αναζήτηση συνόλων haute couture για να παρίσταται σε κοσμικές εκδηλώσεις.

Αλλά, όπως και να το κάνουμε, δεν επιτρέπεται σε μια πρώην υπουργό να εμφανίζεται καθιστή στα γόνατα του Ζαχαράτου για να βγει φωτογραφία σαν γλάστρα. Οι άλλες.. γλάστρες της εκδήλωσης φυσικά και ανέβαζαν τις μετοχές τους δίπλα σε μια πρώην υπουργό, η ίδια όμως σίγουρα έριχνε τις δικές της. Και αυτά, δυστυχώς για κάποιους, αποτυπώνονται στον φάκο και είναι όπως τα γραπτά, μένουν!

Αυτό που της αναγνωρίζω ότι έκανε απολύτως σωστά ήταν να εκμεταλλεύεται και το όνομά της και τις συγγένειες της αλλά δυστυχώς ποτέ δεν έδωσε την εντύπωση ότι έχει μια δικιά της ισχυρή προσωπικότητα. Πάντα φαινόταν ένα ματαιόδοξο, κουτό, καλομαθημένο-κακομαθημένο κοριτσάκι από την επαρχία που καβάλησε το καλάμι και κάπως έτσι αποκτήσαμε στη χώρα άλλη μια πριμαντόνα. Και αυτό, να που αποδείχθηκε και τώρα με το θέμα του υπουργείου που ποτέ δεν της έδωσαν επί της νέας κυβέρνησης.

Θεωρούταν σχεδόν σίγουρο από όλους μας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα της έδινε το υπουργείο Τουρισμού. Και κοιτάχτε να δείτε που τελικά έμεινε σύξυλη. Ούτε αυτό δεν κατάφερε! Και αυτό από δική της αλαζονεία και μεγαλομανία, καθώς ο νέος πρωθυπουργός της πρότεινε να αναλάβει το εν λόγω υπουργείο αλλά η ίδια αρνήθηκε γιατί ήθελε να το πάρει “πακέτο” με το υπουργείο Πολιτισμού. Και εδώ γελάμε όλοι! Η Ολγίτσα θεωρεί τον εαυτό της τόσο ικανό που ήθελε να γίνει υπερυπουργός όχι απλά υπουργός.

Και ερωτώ τώρα εγώ ο.. “εμπαθής”: Ποια νομίζεις ότι είσαι κοριτσάκι μου; Με τι προσόντα, ποια προϋπηρεσία και ποια έργα στο βιογραφικό σου είχες το θράσος να ζητήσεις και τα δύο υπουργεία; Ποια είσαι εσύ που πας να βάλεις όρους σε μια νεοσυσταθείσα κυβέρνηση; Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τώρα ότι όσα έγραφα για σένα τόσα χρόνια έρχεσαι εσύ η ίδια και τα επιβεβαιώνεις. Όχι γιατί έχω κάτι εναντίον σου, όχι ότι δεν είσαι αξιοπρεπής αλλά είσαι όλα τα παραπάνω. Και τώρα κατάλαβες με τον πιο επίπονο τρόπο ότι πολλές φορές το καβάλημα του καλαμιού καταστρέφει τα όνειρα των ανθρώπων.

Υ.Γ. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι εσύ “φαγώθηκες” πρωτίστως από το Ελληνικό και μετά από τον πριμαντονισμό σου. Αλλά μην ξεχνάς, όποιος πάει για τα πολλά, χάνει και τα λίγα. Άτιμη ζωή!

Σχολιάστε