Δεν μας αξίζουν τα σκουπίδια!

Δεν μας αξίζουν τα σκουπίδια!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Σήμερα θα ξεκινήσω παραθέτοντας ένα απόσπασμα από ένα άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη από τη χτεσινή “Καθημερινή”.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΣΤΗΝ “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”:

《Φώφη! Άρωμα από λεβάντα, ρίγανη και φέτα, στο βάθος υπόκρουση μπουζουκάκι και Πασχάλης Τερζής… Για όλους τους λόγους που παρέθεσα προηγουμένως, το 8,10% του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν το λες θρίαμβο – ίσως ούτε καν νίκη, ενόψει των όσων έρχονται. Το απομεινάρι του ΠΑΣΟΚ πρέπει και αυτό, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να επαναφέρει τον εαυτό του. Μπορεί να το πετύχει με τη Φώφη αρχηγό και έναντι ενός όμορου κόμματος με τριπλάσια δύναμη; Δεν νομίζω, εξάλλου τα ικανά στελέχη ή σιωπούν (όπως ο Λοβέρδος) ή έχουν φύγει: τον Βενιζέλο τον έδιωξαν, ο Χρυσοχοΐδης γύρισε στο υπουργείο όπου διέπρεψε, ο Πιερρακάκης (που, σημειωτέον, προέρχεται από το περιβάλλον Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ) έγινε επίσης υπουργός. Τι έμεινε στη Φώφη; Ο Καμίνης – δηλαδή, ανοίξτε μου, παρακαλώ, το παράθυρο να πηδήξω μόνος μου…》

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα τα λέει όλα! Τι άλλο να πω εγώ βρε Φώφη μου, τόσο καιρό γράφω ότι εσύ και το σημερινό ΚΙΝΑΛ (kiss my ass το λέω εγώ) είστε η καταστροφή του ΠΑΣΟΚ. Έχετε μείνει τρεις και ο κούκος και ο ένας ευλογάει τα γένια του άλλου. “Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες” είπες μετά τα αποτελέσματα των εκλογών το βράδυ της Κυριακής λες και πήρατε κανένα διψήφιο νούμερο και βγάλαμε τις σημαίες από τα σεντούκια.

Λίγο παραπάνω από το ΚΚΕ και τα νέα κόμματα του Βελόπουλου και του Βαρουφάκη πήρατε, που προσπάθησαν πρώτη φορά να μπουν στη Βουλή. Μόνο που το ΠΑΣΟΚ έχει από πίσω του έναν Ανδρέα Παπανδρέου και μια τεράστια ιστορία στον τόπο αλλά εσείς το εξαφανίσατε. Ακόμα και οι παραδοσιακοί Πασόκοι δεν ήξεραν τι να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές και διασκορπίστηκαν – όπως φάνηκε – σε άλλα κόμματα. Το ιστορικότερο κόμμα της χώρας το καταντήσατε ένα μόρφωμα του 8%.

Έχεις κάνει βρε Φωφίτσα ό,τι περνάει από το χέρι σου για να το τελειώσεις. Του άλλαξες όνομα, σύμβολο, έβαλες και άλλες συνιστώσες δίπλα του λες και το ΠΑΣΟΚ ήθελε μικρότερο αδερφάκι, έφυγαν όμως και αυτές και μαζί και ο κόσμος που το αγάπησε και αγωνίστηκε γι’ αυτό. Έχουμε φτάσει σε σημείο όλοι εμείς οι παλαιοπασόκοι να λέμε να τελειώσει το ΠΑΣΟΚ και να ξαναφτιαχτεί από την αρχή με έναν άλλο αρχηγό αλλά με τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά του Παπανδρέου, της Μελίνας, του Γεννηματά..

Έδιωξες τον Βενιζέλο, έβαλες τον ανύπαρκτο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έβαλες υποψήφια βουλευτή την Μπάρμπα, αλλάζεις γραμμή πλεύσης κάθε τόσο, τώρα βλέπω φεύγουν και άλλα στελέχη σου και περιμένεις να σε εμπιστευτεί έτσι ο κόσμος; Δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμη και τώρα μετά από το τόσο χαμηλό ποσοστό στις εκλογές, δεν παίρνεις την απόφαση να τα παρατήσεις και να πας να μεγαλώσεις τα παιδάκια σου;

Ορμώμενος από την τελευταία φράση του Κασιμάτη, εσύ θα έπρεπε να ανοίξεις το παράθυρο και να πηδήξεις μόνη σου ή και μαζί με τις χαζοεπιλογές σου. Που περιφέρεσαι δηλώνοντας περήφανη για το 8% ενώ στην πραγματικότητα κατάφερες να μας διαλύσεις και να μας ξεφτιλίσεις. Και ακόμα δεν έχεις την αξιοπρέπεια να βγεις να παραδεχτείς ότι είσαι λίγη και να αποχωρήσεις, όπως ένας σωστός Σαμουράι θα έκανε χαρακίρι βλέποντας την ήττα του.

Μόνο έτσι μπορείς να εξαγνιστείς για την κατάντια του κόμματος. Βγες μπροστά και παραιτήσου. Και άσε να γίνει ψηφοφορία από τη βάση για το ποιον θέλει ως νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Και αφήστε τα σαχλο-ονόματα και τις αηδίες. ΠΑΣΟΚ είναι μόνο ένα και πρέπει να ξαναγίνει στη συνείδηση του κόσμου αυτό που ήταν ειδάλλως βλέπω να το απορροφά όλο ο ΣΥΡΙΖΑ. Έστω και τώρα δεν είναι αργά. Απάλλαξέ μας από την παρουσία σου, Φωφίτσα, μπας και ξαναφωτίσει ο ήλιος.

Με πολλή και ειλικρινή αγάπη, ένας παλαιοπασόκος!

Σχολιάστε