Κάτω τα χέρια από την Αθηναϊκή Ριβιέρα! Ποιοι «κύκλωσαν» το παραλιακό μέτωπο

Κάτω τα χέρια από την Αθηναϊκή Ριβιέρα! Ποιοι «κύκλωσαν» το παραλιακό μέτωπο

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Είμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και βλέπω μεγάλη πρεμούρα στους επιχειρηματικούς κύκλους για το ποιος θα είναι πιο καλός, πιο υποχωρητικός, πιο δοτικός ή πιο μετρημένος αναφορικά με την επένδυση του Λατσέικου στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αν διαβάσετε την ανακοίνωση της Lamda Development για ορισμένες αποφάσεις που πήρε το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι του Λατσέικου έχουν την εντύπωση ότι μιλάνε στους υπηκόους τους στο Ζιμπάμπουε! Δεν φτάνει που πήραν αυτή την έκταση έναντι ενός κομματιού ψωμί ενώ τα κέρδη τους θα είναι αδιανόητα, θέλουν κιόλας να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι!

Ας καθίσει, λοιπόν, ένας ξύπνιος άνθρωπος που να μην είναι της αυλής τους, να υπολογίσει τα κέρδη που θα αποκομίσουν σε δέκα χρόνια.. με όλα αυτά τα καζίνο και τους ουρανοξύστες που σχεδιάζονται και ενώ για την αγορά της έκτασης δώσανε 900 εκατομμύρια και όπως λένε θα επενδύσουν άλλα 8 δισ. με γρήγορους υπολογισμούς θα δει ότι το κέρδος που θα έχουν θα ξεπεράσει τα 100 δισ. Και όχι μόνο δεν τους φτάνουν όλα αυτά αλλά φωνάζουν και από πάνω  στο κράτος και τους Έλληνες πολίτες “σκύψτε και άλλο σκλάβοι”!

Διάβασα στο Κουρδιστό Πορτοκάλι, ένα πολύ σωστό ρεπορτάζ, για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή στον Αστέρα.. ένα χάος! Καθότι υπήρξα επί πολλά χρόνια διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής του Αστέρα, μπορώ να κρίνω τι είναι αληθές και τι όχι! Και εξ όσων καταλαβαίνω, διαβάζοντας το άρθρο, επικρατεί αλαλούμ! Όπως πολύ σωστά είχε πει ο Γεώργιος Μαγκάκης ως διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, “δύο πράγματα δεν πρέπει να πουληθούν ποτέ, η Ακρόπολη και ο Αστέρας”! Δυστυχώς, ο Αστέρας πουλήθηκε.. τώρα περιμένουμε και την Ακρόπολη!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λοιπόν, σε ένα μοναδικό κομμάτι γης, αυτή τη στιγμή, επικρατεί ένα χάος. Μία έκταση που αγοράστηκε για ένα ελάχιστο ποσό! Και τώρα μόνο με την πώληση των βιλών που εγκληματικά χτίζουν μετά και την κατεδάφιση του τρίτου ωραιότερου ξενοδοχείου του κόσμου, το Αφροδίτη, τα κέρδη που θα αποκομίσουν φτάνουν για να ρεφάρουν τα χρήματα που έδωσαν για την αγορά της έκτασης αλλά και τις ανακαινίσεις! Και παρόλα αυτά τα έχουν κάνει μπάχαλο.

Και τώρα ακούω τον Κούλη, τον Αλέξη και τη Φωφίτσα, να φωνάζουν – ανάλογα με το ποιος παίκτης του Σπαθάρη θα κινεί τα νήματα – ότι τάχα μου γρήγορα θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια στις επενδύσεις, εννοώντας φυσικά “δώστε ότι ζητάνε” λες και δεν είναι αρκετά αυτά που έχουν ήδη βγάλει, για να προχωρήσουν δήθεν οι επενδύσεις και να πάει η χώρα μπροστά, οδηγώντας φυσικά – σε αυτό που γράφω από καιρό – σε μια νέα Κούβα του Μπατίστα.

Επειδή υπήρξα πολλά χρόνια στον κλάδο του Τουρισμού και τα γνωρίζω καλά αυτά τα θέματα, κάνω μια έκκληση ώστε όλη η αθηναική Ριβιέρα να δημιουργήσει ένα fund με τη συμμετοχή όλου του ελληνικού λαού μέσω μετοχών και φυσικά συμμετοχή στα κέρδη. Με μια διεθνή εταιρία υπό την αιγίδα του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και είναι γνωστός για το ήθος, τις ικανότητες και την εντιμότητά του αλλά και ξέρει καλά τη Ριβιέρα, ήταν μέλος του Δ.Σ του Αστέρα, μια εποχή.

Και τότε είμαι σίγουρος ότι ακόμα και ο πιο φτωχός Έλληνας θα θελήσει να πάρει έστω και μικρομετοχές γιατί θα ξέρει ότι θα έχει σίγουρα κέρδη. Μετοχές που θα τις έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και να εξασφαλιστεί, με τον εποπτεία του Στουρνάρα, η σωστή λειτουργία και όχι λαμογιές από το κράτος. Φλοίσβος, Ελληνικό, ορφανοτροφείο της εκκλησίας, λίμνη Βουλιαγμένης (Πάρης), Αστέρας, Grand Resort Λαγονήσι (ΕΟΤ), Αθηναική Ριβιέρα, όλα τα κέντρα των Πανάδων και των Σταθοκωστόπουλων, οι πλαζ του ΕΟΤ, όλα να ανήκουν σε μετόχους που θα είναι οι πολίτες της χώρας, εκείνοι να είναι οι ιδιοκτήτες και να απολαμβάνουν τα σίγουρα κέρδη

Διώξτε τους, λοιπόν, γρήγορα όλους από τον Αστέρα. Τους Λάτσηδες, τους Άραβες και τους Τούρκους, τους ανθρώπους της νύχτας και πάρτε τα όλα στα χέρια σας, Έλληνες. Κάντε τη Ριβιέρα ένα καμάρι για όλους μας, για τη χώρα, για τον τουρισμό. Κάντε τη ένα λαμπρό παράδειγμα σε όλον τον κόσμο για το τι μπορεί να κάνει μια οργανωμένη κίνηση πολιτών. Και τώρα κύριοι επιχειρηματίες, θα σας εκπλήξει τι χαμός θα γίνει όταν θα εκδοθούν μετοχές της Αθηναικής Ριβιέρας, πιστέψτε με δεν θα έχετε αρκετές για να δώσετε στον κόσμο.

Όλοι οι πολίτες θα θέλουν να συμμετάσχουν έστω και με τις οικονομίες τους γιατί θα είναι σίγουροι ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους αλλά θα κερδίσουν κιόλας! Γιατί η αθηναική Ριβιέρα είναι ένα χρυσωρυχείο και οι μόνοι που κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν είναι το κράτος και η άρχουσα τάξη. Γιατί έτσι θέλουν, γιατί έτσι τους βολεύει, γιατί εκεί αποσκοπούν τα πάσης φύσεως συμφέροντα τους.

Γιάννη Στουρνάρα, επειδή σε ξέρω προσωπικά και γνωρίζω ότι είσαι ικανός, άξιος και πάνω απ’ όλα έντιμος, προχώρα, σήκωσε τη σημαία και ξεκίνα τις πραγματικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Θα εκπλαγούμε, τότε, όλοι από το πόσο θα βοηθηθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Μην αφήσεις άλλο τους άπληστους να καταπατάνε τα φιλέτα του παραλιακού μετώπου και να καρπώνονται μόνοι τους την περιουσία του ελληνικού λαού.

Σχολιάστε