Η καινούρια, ως φαίνεται, υπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού!

Η καινούρια, ως φαίνεται, υπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Ακούγεται και γράφεται εντόνως, τις τελευταίες μέρες, εν όψει και του νέου σχηματισμού κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές, ότι η Όλγα η Κεφαλογιάννη θα οριστεί υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.. Ναι, ναι, καλά διαβάζετε.. λέγεται, μάλιστα, ότι θα γίνει ένα υπουργείο για τους δύο αυτούς τομείς και εξ όσων φαίνεται θεωρούν το κοριτσάκι αυτό τόσο ικανό να τα καταφέρει και στα δυο..

Σας μιλάω ειλικρινά, πιο κενό, πιο κουτό και πιο άσχετο πλάσμα σε θέματα τουρισμού από την κοπελίτσα αυτή, δεν έχω γνωρίσει! Και σας τα λέει ένας άνθρωπος που ασχολείται με τον τουριστικό κλάδο πάνω από 45 χρόνια. Αφού πιστεύω πια ότι μέχρι και η Κουντουρά – που ξέρετε την άποψή μου για δαύτη – θα φαντάζει μεγάλη και τρανή υπουργός μπροστά στην Κεφαλογιάννη!

Ποια, η Έλενα η Κουντουρά που μας κατσικώθηκε και αυτή στο υπουργείο Τουρισμού, τη ζήσαμε και ξέρουμε τις ικανότητες που προφανώς δεν έχει.. Και έχετε κατά νου ότι η Κεφαλογιάννη δεν θα είναι τόσο τυχερή όπως η Ελενίτσα, που είχαν κλείσει οι αγορές της Αιγύπτου και της Τουρκίας και ερχόντουσαν μιλούνια εδώ οι τουρίστες με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο τουρισμός και να συμπέσει με την υπουργία της!

Τώρα, τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα, τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι άσχημα και φοβάμαι ότι θα χειροτερέψουν. Και απορώ και αγανακτώ πως δεν το βλέπουν αυτό εκείνοι που πάνε να βάλουν ένα αστείο κοσμικό κοριτσάκι στην ηγεσία ενός υπουργείου που αφορά τη μοναδική βιομηχανία που μπορεί να δώσει μια ανάσα στη χώρα μας.  Ένα κοριτσάκι που το μόνο που ξέρει είναι να κάνει χρήση του επιθέτου της, των γνωριμιών της και των κοσμικών εμφανίσεων σε παρουσιάσεις ρούχων και τσαντών, παρέα με ομοιδεάτες της φελλούς.

Το μόνο στο οποίο είναι πολύ καλή είναι πως να πιάνει τις καλές θέσεις στις εκδηλώσεις που πηγαίνει με τους μαιντανούς φίλους της ώστε να την φωτογραφίζουν και να βλέπει τη φάτσα της, κρατώντας λεοπάρ τσάντες, στις τελευταίες στήλες κουτσομπολίστικων περιοδικών. Δεν μπορεί, λοιπόν, ακόμη και οι επικεφαλής των τουριστικών φορέων να σωπαίνουν και να αποδέχονται αυτό το χαζοχαρούμενο κοριτσάκι..

Έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, αγαπητέ Κούλη, παρόλο που όλοι ξέρουμε τις πιέσεις που δέχεσαι, μην κάνεις αυτό το κακό στον ελληνικό τουρισμό. Το κοριτσάκι δεν είναι κακό, χαζό είναι. Και σε αυτή τη θέση πρέπει να τοποθετηθεί κάποιος που να ξέρει τι είναι τουρισμός, να έχει δουλέψει στον κλάδο και να έχει και πέντε ένσημα από αυτό και όχι πέντε διορισμένα ένσημα σαν υπουργός Τουρισμού.

Το πιστεύω, δεν είναι κακό το καημένο, ζαβό είναι! Γιατί δεν δημιουργείς, βρε Κυριακούλη, ένα υπουργείο Χειροτεχνίας, Μοδιστρικής και Κοσμικών Εκδηλώσεων για να βάλεις εκεί την αγαπητή Όλγα υπουργό, μην μείνει με το μαράζι και να πάρει βοηθό την Κουντουρά, τη Μπάρμπα και τον φίλο της τον Ζαχαράτο, μην πάνε τσάμπα τα παιδιά τόσες εργατοώρες σε events και δεξιώσεις!

Σχολιάστε