Είστε πολύ περήφανοι για τις πολιτικούς που σας εκπροσωπούν;

Είστε πολύ περήφανοι για τις πολιτικούς που σας εκπροσωπούν;

Γράψει ο Αλέξης Κοιμήσης

Λέω σήμερα να παίξουμε ένα παιχνιδάκι αντιστοίχισης γυναικείων πολιτικών ονομάτων και τι αυτές σας φέρνουν στο μυαλό στο άκουσμα του ονόματός τους και μόνο! Όλγα Κεφαλογιάννη, Έλενα Κουντουρά, Βάνα Μπάρμπα, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Κατερίνα Παπακώστα, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Τασία Χριστοδουλοπούλου και άλλες πολλές.. Περηφάνεια, διαφθορά, χαρά, οργή, θλίψη, ικανοποίηση, οικογενειοκρατία, σιχαμάρα; Τι από όλα αυτά;

Πραγματικά σας το λέω, προσωπικά αισθάνομαι βαθύτατα περήφανος σαν Έλληνας πολίτης μα και σαν άνδρας που σε καίριες θέσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή σαρώνουν γυναικεία πρόσωπα! Σαρώνουν όταν λέμε, σαν οδοστρωτήρες, δεν καταλαβαίνουν τίποτα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και ξέρετε, το πιο σημαντικό δεν είναι ότι δεν έχουν ιδέα με τι καταπιάνονται αλλά ότι νομίζουν πως γνωρίζουν και αισθάνονται ότι έχουν πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα.

Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, άκουγα να λένε ότι πρέπει να αυξηθούν οι γυναίκες στον πολιτικό στίβο και τώρα πια που γέρασα, βλέποντας ότι αυτό έγινε πράξη με τα παραδείγματα που σας προανέφερα παραπάνω, αισθάνομαι τέτοια ικανοποίηση και χαρά και ελπίζω, παράλληλα, κάποτε να αποτελούν πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ευρωπαικές χώρες! Γιατί τόσο πρόβατα είμαστε κι έτσι μας αξίζει..

Και τώρα πάμε στο παιχνιδάκι που σας έλεγα.. Αφού έχετε ήδη σκεφτεί κάποια πρώτα χαρακτηριστικά για τις προαναφερθείσες γυναίκες, θα ήθελα τώρα να σας ρωτήσω, ποια από όλες τις Ελληνίδες πολιτικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με οποιονδήποτε τρόπο, βεβαίως-βεβαίως, θα τη θέλατε για μάνα σας, για αδερφή σας, για γυναίκα σας; Και απαντώντας σε αυτό, μόνο τότε να πάτε να τις ψηφίσετε! Αλλά για να μην είμαι αφοριστικός, υπάρχουν ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις όπως η Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ και η Νίκη Κεραμέως από τη ΝΔ.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό είναι ένα πολύ ρατσιστικό άρθρο.. αλλά τι να κάνουμε που η ιστορία έχει δείξει, με απτά παραδείγματα, ότι η πολιτική δεν πάει στις γυναίκες στην Ελλάδα. Θα μου πείτε, ευλόγως, “μα πάει στους άνδρες”; Και αυτό είναι ένα αναπάντητο ερώτημα, αν και, κάνοντας μια μικρή αναδρομή, θα έλεγα πως τους ταιριάζει καλύτερα, ενθυμούμενος, για παράδειγμα, τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σχολιάστε