Και η Φώφη τον χαβά της!

Και η Φώφη τον χαβά της!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Νοέμβριος του 1984, Ελούντα. Μόλις έχει τελειώσει η ιστορική συνάντηση Ανδρέα Παπανδρέου, Φρανσουά Μιτεράν και Μουαμάρ Καντάφι, την οποία είχε οργανώσει ο ίδιος ο Ανδρέας για το θέμα του Τσάντ. Καθόμαστε όλοι στο μπαρ, ο Ανδρέας σε μεγάλα κέφια καθώς η συνάντηση είχε πάει καλά. Για μια ακόμη φορά βλέπω τον σεβασμό που δείχνουν όλοι προς το πρόσωπό του αλλά και την αύρα μεγαλοσύνης που εκπέμπει η προσωπικότητά του. Είναι απόλαυση να μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη συζήτηση των τριών μεγάλων αυτών ανδρών. Εκεί βλέπεις τι πραγματικά σημαίνει Ανδρέας Παπανδρέου.

Πέρασαν τα χρόνια και κανείς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μια μέρα το ισχυρό αυτό κόμμα που δημιούργησε ο μεγάλος αυτός ηγέτης, θα κατέληγε στα χέρια της αστείας νοικοκυρούλας, της Φώφης Γεννηματά. Η οποία ναι μεν είχε έναν εκπληκτικό, έντιμο και άξιο πατέρα αλλά όπως συνήθως, έτσι και εδώ, τα περισσότερα παιδιά τέτοιων γονιών, βγαίνουν ή καθυστερημένα ή κομπλεξικά ή προβληματικά. Δυστυχώς, δεν μπορούν ποτέ να ξεπεράσουν τη μεγαλοσύνη των γονέων τους. Και κάπως έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο το ΠΑΣΟΚ, το επονομαζόμενο ΚΙΝΑΛ ή (kiss my ass) να παλεύει να φτάσει στο 7%.

Μιλάμε για πραγματική κατάντια. Είναι πραγματικά ντροπή όλα αυτά τα σενάρια που διακινούνται με τα διάφορα ονόματα που θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές. Από τη μια, η χρυσομαλλούσα κόρη πάει και διώχνει από το κόμμα του τον Ευάγγελο Βενιζέλο και από την άλλη βάζει στα ψηφοδέλτια τη Βάνα τη Μπάρμπα. Άκουσουν άκουσον! Τραβάνε προς τη δόξα βλέπω μαζί αλλά ο κατήφορος θα είναι μακρύς και απότομος! Και την ίδια ώρα, άλλες κοτούλες του ΠΑΣΟΚ, Μωραίτης, Ραγκούσης, Τόλκας κ.α που έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν τα κότσια να μείνουν και να παλέψουν να δυναμώσουν το κόμμα που τους ανέδειξε.

Αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα ίδια σκατά επιπλέουν. Κανένας Λοβέρδος, κανένας Γρηγοράκος, κανένα παλιό στέλεχος δεν τόλμησε να ανοίξει το στόμα του να μιλήσει για τον πραγματικό λόγο αποπομπής του Βενιζέλου. Και ενώ όλοι ξέρουμε κατά που πάει το ΚΙΝΑΛ, κάνουμε ότι ζούμε σε άλλον πλανήτη και ότι δεν καταλαβαίνουμε τίποτα από όλα αυτά. Βρε γελοίοι, οι μόνοι που δεν καταλαβαίνετε είστε εσείς. Όλοι οι υπόλοιποι καταλαβαίνουμε και ξερνάμε. Δεν αξίζετε τίποτα όλοι εσείς που καταντήσατε έτσι το αείμνηστο ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και νομίζετε ότι θα παίξετε διάφορα παιχνίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μετά τις εκλογές.

Μάλιστα, στον αποχαιρετιστήριο λόγο του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, από το κόμμα που βοήθησε τόσα χρόνια δεν ήταν κανένας άλλος πέρα από τον Λεωνίδα Γρηγοράκο. Καμία από τις άλλες κοτούλες. Λυπάμαι πολύ αλλά δεν είναι αυτό το ΠΑΣΟΚ που όλοι ξέρουμε. Δεν είναι αυτή η ηγεσία που του αξίζει. Αλλά η Φωφούλα αρνείται να το καταλάβει και να αφήσει στην θέση της κάποιον που να μπορεί να τραβήξει μπροστά και να σηκώσει ξανά το ΠΑΣΟΚ εκεί που του αξίζει.

Όπως έχω ξαναπεί, ο Βενιζέλος μου είναι αντιπαθής, ποτέ μου δεν τον υποστήριξα, δεν τον ψήφισα αλλά στο θέμα της λεβεντιάς και της εντιμότητας ήταν και πάντα θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Και όλες αυτές οι κινήσεις της Φωφίτσας και της παρέας της είναι κατινίστικες και θα την χαρακτηρίζουν για πάντα. Και λυπάμαι που το λέω, εγώ που πάντα είχα σχέσεις με το Γεννηματέικο, καθώς όταν έγινα γενικός γραμματέας Τουρισμού, με όρκισε ο αείμνηστος πατέρας της, ο οποίος ήταν τότε προιστάμενος μου ως υπουργός Οικονομικών και είχε την εποπτεία του Υπουργείου Τουρισμού.

Και για να κλείσω, εύχομαι από ψυχής να αθωωθείτε αναφορικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις. Και ελπίζω αν σας τύχει καμιά στραβή, να μην είστε ολομόναχοι όπως εσείς αφήσατε τον Βενιζέλο..

 

Σχολιάστε