Δοξάστε με!

Δοξάστε με!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Όπως είχα προβλέψει σε πολλά άρθρα, ο μήνας του μέλιτος για τον ελληνικό τουρισμό μπορεί να τελείωσε γλυκά αλλά αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της κυβέρνησης ούτε του μάρκετινγκ των τουριστικών μας φορέων. Απλά ήταν συγκυριακό λόγω των μεγάλων προβλημάτων της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Τυνησίας, του Μαρόκου κ.α.

Την ίδια ώρα, φαίνεται αυτά τα μέρη να επανέρχονται δυνατά και με ιδιαιτέρως καλές τιμές με αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη μείωση του τουρισμού στη χώρα μας. Σε αυτό, βέβαια, μπορείς να πεις ότι συμβάλλει και η εξωφρενική τιμή των 832 ευρώ για καλαμαράκια στη Μύκονο, για δυσφήμιση της Ελλάδας, όταν μπορείς να βρεις και φρεσκότερα και καλύτερα και με μόλις 30-40 ευρώ στα προαναφερθέντα μέρη.

Όμως οι μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο τουρισμός μας έρχονται προσεχώς. Αλλά φυσικά που να τα δουν και να τα προλάβουν αυτά οι αρμόδιοι, την ώρα που εμείς είχαμε υπουργό Τουρισμού την αστεία Κουντουρά να νομίζει κιόλας ότι έχει σώσει τον ελληνικό τουρισμό και τώρα τον γυρολόγο Θεοχαρόπουλο.

Και τώρα περιμένουμε τη νέα κυβέρνηση του Κούλη να ετοιμάσει μια φοβερή και τρομερή ομάδα να αντιμετωπίσει τα σχετικά προβλήματα του κλάδου. Ταυτόχρονα, όμως, ο Μητσοτάκης πάει στον ΣΕΤΕ συνοδευόμενος από την Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία φαίνεται βρήκε καιρό να σηκωθεί από τα γόνατα του Ζαχαράτου. Η οποία κοντέσσα αν δεν είχε αυτό το επίθετο και τη γνωστή υποστήριξη, δεν θα έκανε ούτε για γκαρσόνα στο μαγαζί με τα γνωστά πανάκριβα καλαμαράκια της Μυκόνου.

Είμαι πολύ περίεργος, τώρα, στο πλαίσιο των δήθεν αλλαγών που κάνει, να δω ποιον θα ορίσει υπεύθυνο Τουρισμού στο ΚΙΝΑΛ ή (kiss my ass), αυτό το αστέρι του διαλογισμού και της εξυπνάδας, η Φωφίτσα! Θα ήθελα να της προτείνω μια καλή ιδέα που πιστεύω θα της αρέσει.. να βάλει την κολλητή της, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι αστέρι στις δημόσιες σχέσεις, τη Βάνα Μπάρμπα!

Εν όψει και εκλογών, ετοιμάζονται όλα τα κόμματα πάλι να βολέψουν τις φατρίες αχρήστων τους. Και φυσικά πάλι θα την πληρώσει και ο πολύπαθος κλάδος του τουρισμού, η μοναδική βιομηχανία της χώρας, ως είθισται. Και φυσικά οι γνωστοί ηγέτες των φορέων μας θα το αντιμετωπίσουν με την γνωστή τακτική της επίκυψης και του “γλυψίματος”.

Σφάξε με αγά μου να αγιάσω, δηλαδή! Γι’ αυτό αγαπητοί μου φορείς σας αξίζει μια Κουντουρά, μια Κεφαλογιάννη και ένας Θεοχαρόπουλος και να λέτε και “ευχαριστώ” από πάνω! Όπως στρώσατε, θα κοιμηθείτε. Και όπως σοφά λέγανε και παλιά, όμοιος τον όμοιο αγαπά και η κοπριά στα λάχανα.

Και καλή σας σεζόν!

Σχολιάστε