Δηλώσεις Τσίπρα: «Θέλουν απολύσεις από το Δημόσιο»!

Δηλώσεις Τσίπρα: «Θέλουν απολύσεις από το Δημόσιο»!

«Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές έχοντας πλήρως επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο Μαξίμου. «Η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Σήμερα όλα όσα είπα τότε επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ‘άνοιξε την όρεξη’ τόσο στο παλαιό πολιτικό κατεστημένο όσο και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους τις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις επιλογές μας και να φέρουν προσχώματα στο σχέδιο μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους έβαλαν πλάτη και έκαναν θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους».

Οπως είπε ο πρωθυπουργός «έφτασαν ακόμα και στο σημείο να θέσουν ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Είχαν να θέσουν ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο από το 2014 τότε που αρμόδιος υπουργός ήταν ο κος Μητσοτάκης, πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε απόλυση στο Δημόσιο».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ακόμα και σήμερα ο κος Μητσοτάκης επιμένει να μιλά για επιστροφή στη μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις ενώ εμείς έχουμε πετύχει το 1 προς 1. Οταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξη και να θέτουν στο τραπέζι πολιτικές λιτότητας και απολύσεις».

«Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια είναι το πλεόν κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα αλλά να έχουμε και την πλήρη επίγνωση. Η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρις στις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά ο δρόμος της επιστροφής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω στις μαύρες ημέρες του 2012-14, στις σκληρές πολιτικές της λιτότητας».

«Ο μόνος δρόμος για να κλείσει οριστικά αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του ελληνικού λαού», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας «στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιούλη».

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα έγιναν με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (05/06) και έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία, μετά τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν στα δημοσιονομικά μεγέθη.

Σχολιάστε