Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης!

Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης!

Τα πρώτα μηνύματα της … κάλπης έχουν ήδη κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα: Και αν η κάλπη επιβεβαιώσει τα πρώτα ευρήματα τότε μια ξεχασμένη ιστοριούλα του παρελθόντος θα έχει επαναληφθεί.  Ο αείμνηστος Γεώργιος Ράλλης παραμονές των εκλογών του 1981 μοίραζε επιταγές με αξιοσέβαστα ποσά στους αγρότες… Το τι συνέβη όμως σε εκείνες τις εκλογές το θυμούνται όλοι: Το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου στο τιμόνι σάρωσε και η ΝΔ γκρεμίστηκε από την εξουσία..

Βεβαίως ως προσωπικότητες και ως ειδικό βάρος, Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ακόμη και ο Γεώργιος Ράλλης δεν έχουν καμία σχέση με το σημερινό δίδυμο των αντιπάλων πολιτικών αρχηγών Τσίπρα- Μητσοτάκη. Η ιστορία αυτή όμως δείχνει κάτι: Με ψηφοθηρικές παροχές -και μάλιστα της τελευταίας στιγμής- πριμοδοτώντας συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες θεωρώντας τους «πελατάκια» και εξωθώντας στην πόλωση μια εκλογική αναμέτρηση όπως είναι αυτή για την Ευρώπη, όχι μόνον δεν διασφαλίζεις ότι θα κερδίσεις, αλλά ούτε καν ότι θα αποφύγεις την συντριβή..

Και ως φαίνεται ακόμη και αυτό τον ελληνικό λαό -που ενίοτε δείχνει πως έχει εκφυλιστεί- δεν τον πείθεις: Για να τον πείσεις χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια… ΚΚαι δεν σε σώζει ούτε η ευτυχής συγκυρία να έχεις πολιτικό αντίπαλο κάποιον που απέχει έτη φωτός από το μέγεθος που άκουγε στο όνομα Ανδρέας Παπανδρέου… Ο λαός κάπου κάπου τιμωρεί και αλαζονικές καθεστωτικές συμπεριφορές! Βέβαια, σε λίγες ώρες η κάλπη θα κλείσει και αυτή είναι ο τελικός κριτής.

Από τον φίλο Γ.Σ.

Σχολιάστε