Ειρήνη Μουστάκη: Και πάλι μπροστάρισσα για τον Δήμο Καλλιθέας

Ειρήνη Μουστάκη: Και πάλι μπροστάρισσα για τον Δήμο Καλλιθέας

Η Ειρήνη Μουστάκη δεν θα μπορούσε να λείψει από την ίσως πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών στον Δήμο Καλλιθέας: Άλλωστε έχει μάθει να μην κρύβεται και να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Το απέδειξε όταν διετέλεσε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας.

Και δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την εκλογική αναμέτρηση γιατί όπως η ίδια λέει «τα απόνερα της κρίσης και μια τόσο ανασταλτική Διοίκηση τα τελευταία πέντε χρόνια αφησαν την Καλλιθέα εκτεθειμένη σε προβλήματα που εάν δεν επιλυθούν εδώ και τώρα , η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη».

Η Ειρήνη Μουστάκη είναι  υποψήφια   με  τον  Συνδυασμό  Προοπτική_Ζωής  και  τον  υποψήφιο  Δήμαρχο Κώστα  Ασκούνη στην Καλλιθέα, όπου ζεί πάνω από 25 χρόνια και γνωρίζει κάθε γωνιά, κάθε πάρκο κάθε πρόβλημα και φυσικά τους ανθρώπους της.

Δεν είναι περαστική από την Καλλιθέα , εκτίθεται για μία ακόμη φορά, τρίτη. Είναι μια Καλλιθεάτισσα που ακόμη και τα τελευταία χρόνια εκτός της τοπικής αυτοδιοίκησης παρέμεινε ενεργή ως δημότης αυτής της πόλης.

Η επιλογή της να μπει στον Συνδυασμό Προοπτική_Ζωής δεν ήταν τυχαία καθώς όπως η ίδια έχει δηλώσει: «Ο  κ.  Ασκούνης  υπήρξε   εκλεγμένος Δήμαρχος  στην Καλλιθέα  για 4  συνεχείς θητείες με τεράστιο  έργο στην  πόλη  μας. ΄Εχω  συνεργαστεί  μαζί  του  ως  εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος είναι  βαθύς  γνώστης  της  Αυτοδιοίκησης, -υπήρξε  και  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ- ικανός να δώσει  λύσεις  στα  προβλήματα  της  καθημερινότητας αλλά  και  να  αντιμετωπίσει  τις  αρνητικές επιπτώσεις  που  η  οικονομική  κρίση δημιουργησε  τα  τελευταία χρόνια».

Η Ειρήνη Μουστάκη, εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας στις δημοτικές εκλογές του 2002, με το συνδυασμό «Συνεργασία για την Καλλιθέα» Κώστα Ασκούνη και επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2006 και του 2010.

Το 2008 νίκησε με το χαμόγελο της, με την ηρεμία της και τις στοιβαρές πολιτικές τοποθετήσεις της, την παντοκρατορία των ανδρών του δημοτικού συμβουλίου και εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας. Το μαντάντο τότε ταξίδεψε σε όλες τις Κυκλάδες: “Η πολιτική ζωή στον πέμπτο μεγαλύτερο δήμο της Αττικής είναι γυναικεία υπόθεση” κάνοντας όλους τους Κυκλαδίτες υπερήφανους.

Για δύο ολόκληρα χρόνια από το 2008 μέχρι και το 2010 προήδρευε των συνεδριάσεων στην αρένα με τα λιοντάρια του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας. Δεν είναι και το πιό εύκολο πράγμα στον κόσμο να διευθύνεις 40 ανδρικά πολιτικά μυαλά και μάλιστα σε μια περίοδο της Καλλιθέας που διακρίθηκε για τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ της διοίκησης του δήμου και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Είναι μία πανέξυπνη γυναίκα με πάρα πολλές ικανότητες και πολύ σοβαρό βιογραφικό. Γεννήθηκε στη Νάξο και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε θέματα Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων, καθώς και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας. Μιλάει Αγγλικά και γαλλικά.

Έχει εργασθεί ως ειδική Σύμβουλος στα υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών, Εθνικής Οικονομίας, Γεωργίας, Εμπορικής Ναυτιλίας και στην Νομαρχία Αθήνας, και στον Οργανισμό Λιμένως Πειραιώς ως υπεύθυνη στο Τμήμα Τύπου.

Η Ειρήνη Μουστάκη είναι στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και στενή συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά

από τον φίλο Χ.Δ.

Σχολιάστε