Επίδομα τέκνων: Λήγει η προθεσμία

Επίδομα τέκνων: Λήγει η προθεσμία

Μέχρι πότε μπορώ να υποβάλλω αίτηση για το επίδομα τέκνων ώστε να προλάβω την καταβολή της β΄δόσης; Χρειάζεται να υποβάλλω πρώτα την φορολογογική μου δήλωση ή άλλαξε κάτι πάνω σε αυτό; 

Ξεκινώντας από το τελευταίο να πούμε ότι -όπως μας ενημερώνει ο ΟΠΕΚΑ- έχει ληφθεί η απόφαση φέτος για την εξόφληση της β’ δόσης να μην απαιτηθεί η υποβολή φορο- δήλωσης. «Χαλάρωσε» δηλαδή το συγκεκριμένο κριτήριο και έτσι μπορείτε να διεκδικήσετε την β’ δόση του επιδόματος κάνοντας απλά μία αίτηση Α21. Το επίδομα όμως θα υπολογιστεί με τα εισοδήματα του 2017 και οι απαραίτητοι επαναϋπολογισμοί και συμψηφισμοί ώστε να καθοριστεί το τελικό ποσό θα γίνουν μετά την εκκαθάριση της φετινής δήλωσης. Η προθεσμία που έχετε όμως για να κάνετε την αίτηση λήγει αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου, οπότε και καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτηση Α21 για το επίδομα παιδιού. Στις 24 Μαΐου θα καταβληθεί στους δικαιούχους η δεύτερη διμηνιαία δόση του 2019 για το επίδομα παιδιού. Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) υπενθυμίζει πως η πλατφόρμα υποβολής της σχετικής αίτησης Α21 δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα και πως οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήματος μέχρι τις 17 Μαΐου. Σημειώνεται πως η αίτηση υποβάλεται άπαξ.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για θέματα οικονομικού περιεχομένου που σας απασχολούν στον Βαγγέλη Δουράκη και θα τις απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από την ιστοσελίδα μας www.ignomisou.gr . Ο κ. Δουράκης εργάζεται ως οικονομικός συντάκτης στην τηλεόραση του Alpha.

 

Σχολιάστε