Amber alert! Αναζητούνται άξιοι για το Υπουργείο Τουρισμού!

Amber alert! Αναζητούνται άξιοι για το Υπουργείο Τουρισμού!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας σε αυτή τη χώρα. Ό,τι πιάνουμε, αντί να γίνεται χρυσός, γίνεται σκατ@. Μια χώρα ”πλούσια” εξ ορισμού, που την έχουμε κάνει φτωχή. Μια βιομηχανία έχει η Ελλάδα, που αν δούλευε σωστά δεν θα είχε ανάγκη από τίποτα άλλο. Και αυτή είναι η βιομηχανία του τουρισμού, την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι με φτύσιμο ωσάν να πρόκειται για κάτι που ”βαραίνει” τις πλάτες τους. Στο υπουργείο Τουρισμού θα έπρεπε πάντα να ηγείται κάποιος πραγματικός γώστης του ελληνικού τουρισμού. Που να έχει δουλέψει σε θέσεις ευθύνης στον τουριστικό τομέα και να μην πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.. Αν δεν υπάρχει τουρισμός στον τόπο μας, δεν υπάρχει και Ελλάδα, κύριοι, καταλάβετέ το!

Δυστυχώς, αυτό το έρμο το υπουργείο Τουρισμού είναι από τα πιο άτυχα υπουργεία στη χώρα μας. Μιλιά αν είχε, δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν όσοι φρόντισαν να το φτάσουν σε αυτό το σημείο. Δείτε ποιοι έχουν βρεθεί στην ηγεσία του υπουργείου, τα τελευταία χρόνια, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.. Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Μποτόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.. Πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον! Για γέλια και για κλάματα μαζί. Ανάθεμα και εάν κανένας από όλους αυτούς έχει την παραμικρή ιδέα περί τουρισμού! Κάποιοι, το μόνο που ξέρανε ήταν να λένε σωστά τα ονόματα των μπαμπάδων τους, άλλοι να εκμεταλλεύονται τις προσωπικές δημόσιες σχέσεις που κάνανε και άλλοι να καθονται στα γόνατα Ζαχαράτου και άλλων..

Όλοι οδηγούμενοι από τη φιλοδοξία τους ώστε από την ανυπαρξία να φανούν κάπου, νόμιζαν ότι το υπουργείο Τουρισμού ήταν η ευκαιρία τους. Αξιολύπητοι και συνάμα αστείοι! Ο μόνος που πραγματικά γνώριζε από τουρισμό ήταν ο Νίκος ο Σκουλάς. Λυπάμαι, πολύ, που πια οι περισσότεροι τουριστικοί φορείς βρίσκονται στα χέρια κακομαθημένων γιων μεγαλοιδιοκτητών του κλάδου.. Παιδάκια που δεν έχουν τα γκατς να αντιμετωπίσουν τις κακές πολιτικές του κράτους, τις εξώφθαλμες ασυδωσίες, δεν μπορούν να υψώσουν ανάστημα.. Που φτάσαμε, να βλέπουμε τέτοια χάλια σε έναν τομέα, για τον οποίο κάποιοι ματώσαμε, που θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες χώρες και έχει καταντήσει παράδειγμα προς αποφυγή..

Δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις, τόσα χρόνια, είχαν το υπουργείο Τουρισμού για αποκούμπι των καμένων και καημένων.. Αλλά δεν φταίνε αυτοί οι έρμοι, αυτοί να βρουν έναν τρόπο να επιβιώσουν θέλουν. Αυτοί πάντοτε θα υπάρχουν και θα προσπαθούν να βρουν μια τρύπα να χωθούν. Το ζήτημα είναι τι κάνουν οι επικεφαλής των φορέων μας..αυτοί που τους ανοίγουν την πόρτα από την αφάνεια να έρθουν στην επιφάνεια, σε καίριες, μάλιστα, θέσεις. Βλέπαμε την αξιολύπητη Κουντουρά να κοιτάει σχεδόν ικετεύοντας τον Τσίπρα στα μάτια και τον Θεοχαρόπουλο τώρα να προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα σώσουν τον ελληνικό τουρισμό. Θου κύριε! Γελοία ανθρωπάκια που χρησιμοποιείτε το χρυσορυχείο της πατρίδας μας για να σωθείτε είτε από προσωπικά σας χρέη είτε για να νιώσετε ότι κάτι κάνετε στην αδιάφορη ζωή σας.

Μα αν έχετε τον θεό σας.. ορκίσατε πριν από λίγες μέρες τον Θεοχαρόπουλο υπουργό Τουρισμού; Σας έχει σαλέψει εντελώς; Τον ορισμό του ”όπου φυσάει ο άνεμος πάω”; Αλλά έτσι είναι όταν.. δίνεις-παίρνεις, λένε οι κακές οι γλώσσες! Φέρθηκε πονηρά ο Θανασάκης, καλοβολέφτηκε και κλαίνε τώρα και οι θάλασσες! Θα ήθελα, όμως, μια απάντηση. Από πού και ως πού τον υπουργοποιήσατε; Στο παρελθόν, τα άλλα τα μαργαριτάρια.. Ποια ήταν η Κουντουρά; Ποια η Κεφαλογιάννη; Ποιός ήταν ο Γερουλάνος αναφορικά με τον τουρισμό; Άξιοι χλευασμού είστε.. Την ώρα που η χώρα κινδυνεύει και θα μπορούσε να πιαστεί από κάπου για να σωθεί, εσείς κοιτάτε τα προσωπικά σας οφέλη και κάνετε επιλογές, χειρότερες των οποίων δεν θα μπορούσα να φανταστώ!

Μαζευτήκατε όλες οι κοτούλες στο κοτέτσι και αντί να βγείτε να φωνάξετε γι’ αυτό που συμβαίνει στον τομέα του τουρισμού, σκύβετε το κεφάλι και υποκλείνεστε. Άβουλα, άτολμα αθρωπάκια.. Μέχρι πότε θα δέχεστε αυτούς τους αστείους να ηγούνται του χώρου; Μια λύση υπάρχει και το έχω ξααπεί.. Για το υπουργείο Τουρισμού που είναι η αναπνοή της χώρας και θα μπορούσε να μας βγάλει από το ξέφωτο, θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί η εκλογή κάποιου από την πλειοψηφία των κομμάτων του κοινοβουλίου, για πενταετή θητεία. Μόνο έτσι πλέον θα πάψει να είναι το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο του βολέματος των αχρήστων.

Όλοι όσοι ασχολείστε με τον κλάδο, είστε ενεργά μέλη, αντιδράστε, αρνηθείτε συνεργασία με τους άσχετους βολεψάκηδες, κάντε την επανάσταση σας μπας και πάμε μπροστά, μπας και πάψουν να μην μας υπολογίζουν και να μας “φορούν” όποιο ξεφτυσμένο ρούχο τους βρίσκεται εύκαιρο πριν να το πετάξουν στον κάδο των απορριμάτων..

 

Σχολιάστε