Άντε στο καλό, δήμαρχε της συμφοράς!

Άντε στο καλό, δήμαρχε της συμφοράς!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Εδώ είμαστε και πάλι, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Κοίταξε να δεις, δεν χρειάζεται να επαναλάβω αυτά που έγραψα στο προηγούμενο κείμενό μου για ‘σένα.. απλά επανέρχομαι γιατί βλέπω ότι ακολουθείς τις μεθόδους των υπογείων του Μαξίμου, αυτές των fake news. Έχεις διοχετεύσει παντού και ιδιαίτερως στον φιλικό σου Τύπο, τα δικά σου fake news. Tην ώρα που εσύ ο ίδιος κατηγορείς τους αντιπάλους σου γι’ αυτού του είδους την πρακτική. Και εξηγούμαι. Έχεις διαρρεύσει παντού την υποτιθέμενη μεγάλη επιτυχία της δημοπράτησης της πλαζ της Βούλας. Θεωρείς, μάλιστα, ότι όλοι εμείς οι κάτοικοι των 3Β πρέπει να πέσουμε στα γόνατα και να φωνάζουμε ”αλληλούια Ωσανά”.. Αλλά πάμε στο προκείμενο..

Γιατί Κωνσταντέλλε, δεν έχεις αναφέρει πουθενά ότι στον διαγωνισμό για αυτή την παραλία-φιλέτο υπήρχε μία μόνο προσφορά; Πραγματικά θα ήθελα να μου απαντήσεις, καταρχάς γιατί το κρύβεις και κατά δεύτερον γιατί υπήρχε μονάχα μία; Το μόνο που διατυμπανίζεις είναι τι οφέλη θα αποκομίσει δήθεν ο δήμος από αυτό. Γιατί δηλώνεις ότι τον διαγωνισμό τον κέρδισε ο όμιλος Κωνσταντακάτου αποκρύπτοντας ότι μαζί είναι και ο γνωστός Σαουδάραβας Olayan, ο οποίος έχει και τα χαρακτηριστικά γραφεία σε σχήμα τζαμί στη Γλυφάδα; Γιατί, ρε συ, μας τα κρύβεις όλα αυτά; Μάλλον θα ντρέπεσαι, Γρηγοράκη, να πεις ότι έχεις άριστες σχέσεις με το ολιγαρχικό κατεστημένο και ειδικά με τους Άραβες.. μάλιστα εξ όσων γνωρίζω υπήρξες και πιλότος στα ιδιωτικά αεροπλάνα Σεϊχιδων..

Απλές απαντήσεις ζητάω, κύριε δήμαρχε. Απάντησέ μου. Είναι αλήθεια αυτά για την πλαζ της Βούλας; Ποιός είναι ο ενοικιαστής της λίμνης της Βουλιαγμένης; Τι συμβόλαιο έχει ο ενοικιαστής; Από πότε άρχισε να ισχύει; Γιατί αυτές οι εξωφρενικές τιμές και γιατί δεν υπάρχουν ειδικές τιμές για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη να πάνε εκεί.. για ηλικιωμένους, για άτομα με ειδικές ανάγκες, για μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και φυσικά για τους κατοίκους της περιοχής. Όχι αυτό το εξωφρενικό εισιτήριο που υφίσταται αυτή τη στιγμή με αυτή τη γελοιοδεστάτη έκπτωση.. Γιατί όλα στον βωμό του χρήματος; Είναι τόσο δύσκολο το παράδειγμα που σου φέρνω αυτή τη στιγμή να το υλοποιήσεις;

Συνεχίζω μιας και το βαρέλι δεν έχει πάτο, Κωνσταντέλλε. Γιατί δεν βάζεις απορριμματοφόρα να μπουν να ”καταλάβουν” το Ορφανοτροφείο αντί να το διαπραγματεύεται ο μέγας Ιερώνυμος και να το κάνει ο δήμος ΚΑΠΗ, σχολεία, χώρους επιμόρφωσης και αναψυχής.. τόσα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν σε 85 στρέμματα για το καλό των δημοτών. Αλλά φυσικά δεν τολμάς να αγγίξεις το εκκλησιαστικό καθεστημένο.. που τέτοια κότσια! Το αφήνεις στις ορέξεις ξενόφερτων λιγουριών που σκέφτονται να το καπηλευτούν..

Με την παραλία του Καβουριού, τι γίνεται; Θέλεις λίγο να μιλήσεις μια φορά καθαρά και να μας εξηγήσεις; Τι συμβαίνει με το ξενοδοχείο Διβάνη και τους εφοπλιστάδες με τα σπίτια πάνω στη ακτή; Πας καλά μωρέ; Που τα έχεις δει αυτά; Οι ακτές πρέπει να είναι ανοιχτές για όλο τον κόσμο. Να έχει πρόσβαση η γιαγιά με το εγγόνι να τρέξει, να μην το σταματήσει κανένα ντουβάρι πάνω στην άμμο, οι νεολαίοι να παίξουν ρακέτες χωρίς να φοβούνται μην πέσει το μπαλάκι στην πισίνα των πλουσίων.. Πάνω από τον δρόμο ας κάνουν ό,τι στο διάολο γουστάρουν. Κάτω, όμως, πρέπει να είναι ελεύθερο το πέρασμα. Εσύ τι κάνεις γι’ αυτό; Για άλλη μια φορά τουμπεκί!

Με τον Πανά και το Island, πώς τα πας αλήθεια; Είστε φιλαράκια ε; Σε στηρίζει, βλέπω, και στις προεκλογικές σου συγκεντρώσεις και αυτός και ο Πάρης-Τάμτα-Λάτσης.. Και πώς να μη σε στηρίζει άλλωστε! Ολόκληρο κομμάτι της παραλίας έχει πιάσει για να πίνουν και να τρώνε οι νεόπλουτοι φίλοι σας. Και για να ‘χουμε καλό ερώτημα, είναι ή δεν είναι παράνομα αυτά που έχει κάνει και δεν μπορούμε καν να κατέβουμε να κολυμπήσουμε στην παραλία; Που έχει ρημαχτεί το μέρος προς όφελος ”λίγων και καλών”;

Με τον λόφο της Φασκομηλιάς, ρε Κωνσταντέλλε, που ετοιμάζονται να τον πουλήσουν οι παπάδες και γενικά με όλη την περιουσία της Εκκλησίας, τι να συμβαίνει άραγε; Αναρωτιέμαι, ξέρεις. Και εγώ και όλοι μας. Πώς τα διαχειρίζεσαι όλα αυτά; Έχεις τα γκατς να κατεβάσεις μπουλντόζες στους δήμους; Και δεν εννοώ να καθαρίσουν τα συγκεκριμένα μέρη που φροντίζεις να είναι καθαρά γιατί είναι αυτά που φαίνονται, την πλατεία της Βούλας, τη διασταύρωση Βουλιαγμένης&Ποσειδώνος – όπου μας έχεις τρελάνει στα λουλούδια – ενώ παραμέσα έχουμε γκώσει στη βρώμα και τους σπασμένους σκουπιδοτενεκέδες.

Θα μπορούσα να γράψω, δήμαρχε της συμφοράς, ολόκληρο μυθιστόρημα για το πόσο κότα, δειλός αλλά και άχρηστος, ρε γ@μώτο, είσαι! Αλλά δεν θα σε αφήσω να συνεχίσεις το καταστροφικό σου έργο. Και ξέρεις, δεν λέω ότι το κάνεις συνειδητά. Απλά πιστεύω βαθύτατα ότι είσαι γεννημένος έτσι, είσαι γεννημένος να μην μπορείς να ορθώσεις ανάστημα και να κάνεις κω-κω. Αλλά δεν είναι εποχές που επιτρέπεται να μας διοικούν συμβιβασμένα ανθρωπάκια. Και ειδικά τα 3Β που είναι μια περιοχή δύσκολη, που κυριαρχούν τα συμφέροντα. Η περιοχή και οι άνθρωποι της χρειάζονται μόνο έναν Γρηγόρη Κασιδόκωστα πάλι!

Σε καλώ για μια ακόμη φορά να αποσυρθείς και να μας αφήσεις ήσυχους. Ίσως αναρωτιέσαι γιατί τα έχω βάλει μαζί σου. Η απάντηση είναι τόσο απλή που δεν μπορείς καν να την κατανοήσεις. Απλά δεν κάνεις για δήμαρχος μας. Ούτε κανένας με έχει βάλει να σου ασκώ κριτική, ούτε κανένας με επηρεάζει και στην τελική, για να ξέρεις, δεν λογαριάζω και κανέναν. Σε ενημερώνω, μάλιστα, ότι ορισμένοι αντίπαλοί σου μου ζήτησαν να κατέβω υποψήφιος με τον συνδυασμό τους. Δεν δέχτηκα, όμως. Και αυτό γιατί δεν ανήκω σε κανέναν, δεν ακολουθώ κανέναν, δεν είμαι στρατιωτάκι κανενός.

Απλά πιστεύω ότι όσο μένεις τόσο το χειρότερο για τα 3Β. Εξού και όσα σου λέω. Κάποια στιγμή, στο μέλλον, ίσως το καταλάβεις. Αλλά προσωπικά δεν με νοιάζει αυτό. Με ενδιαφέρει η περιοχή μας να αποκτήσει και πάλι ενα φωτεινό πρόσωπο. Η περιοχή στην οποία μένω και την οποία αγαπώ, δεν θέλω να βλέπω να γίνεται μια νέα Κούβα του Μπατίστα. Πρέπει να ξυπνήσει ο λαός της παραλιακής ριβιέρας και να μην επιτρέψει να υλοποιηθούν τα σχέδια του κατεστημένου για τη μετατροπή της σε ένα μέρος όπου οι απλές οικογένειες χωρίς μπάρμπα στην Κορώνη δεν θα έχουν θέση. Όχι, ποτέ.

Το παραλιακό μέτωπο, Κωνσταντέλλε, είναι για εμάς τους κανονικούς ανθρώπους, που θέλουμε απλά να χαιρόμαστε τις ομορφιές του τόπου μας. Παράτησέ τα και πήγαινε να κάνεις διακοπές με κανέναν σκαφάτο φίλο σου.. Άντε γιατί πολλά μας τα ‘κανες! Εδώ θα ‘μαστε να τα λέμε.. Μην ξεχνιέσαι!

Σχολιάστε