Ψυχοπονιάρα, κυρία Παναγοπούλου!

Ψυχοπονιάρα, κυρία Παναγοπούλου!

Κυρία Παναγοπούλου,

Πόσο ευγνώμων σας είμαι εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες, δεν μπορείτε να φανταστείτε.. Ωσάν να ψάχναμε τον θησαυρό τόσες μέρες.. σε ποιο σκάφος έκανε διακοπές ο πρωθυπουργός, το καλοκαίρι του 2018. Τις μέρες που άπαντες τον ψάχνανε και διηρωτώντο σε ποιο νησί ευρίσκετο ο αριστερός – κατά τα λοιπά – ηγέτης! Σιγήν ιχθύος από συριζαϊκά στόματα μέχρι που ο γρίφος ελύθη! Και ήσασταν εσείς, πρώην μοδίστρα του Κολωνακίου και μετέπειτα σύζυγος του εκλιπόντος εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η όποια έδωσε τέλος στο μαρτύριο μας! Σαν μια άλλη εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, μέσω επιστολής σας, σπεύσατε να μας ξεκαθαρίσατε ότι ο Αλ. Τσίπρας λιαζόταν στο σκάφος της οικογενείας σας, μετά από πρόταση του άντρα σας να ξεκουραστεί γιατί ήταν κουρασμένος!

Αγαπητή μου, σαν ένας απλός Έλληνας πολίτης, θέλω να σας ευχαριστήσω που παραχωρήσατε το σκάφος σας στον κατάκοπο πρωθυπουργό μας. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων και παράλληλα συγκινημένος που αναλάβατε να επαναφέρετε την ηρεμία και τη γαλήνη στο πρόσωπό του. Θα ήθελα, όμως, κάτι ακόμη απο εσάς. Πότε του παραχωρήσατε το σκάφος σας; Εσείς η ίδια είπατε ότι ήταν πολύ καιρό μετά την πρωτοφανή τραγωδία στο Μάτι και πριν αποβιώσει ο σύζυγός σας. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, κυρία μου, το πένθος που έζησε η χώρα μας ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου τούτου του καλοκαιριού, ενώ ο εφοπλιστής σύζυγός σας έφυγε από τη ζωή αρχές Φεβρουαρίου!

Δεν βλέπετε πουθενά εδώ κανένα θέμα ηθικής να προκύπτει; Τόσο στην κοσμάρα σας ζείτε όλες εσείς οι πρώην κάτι και ύστερα γυναίκες κάποιου; Με τα θύματα να έχουν ξεπεράσει τα 100 και τους δεκάδες ανθρώπους να χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, τίθεται εκτός κριτικής το ότι ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας επέλεξε να απλώσει την αρίδα του, έναν ή δύο μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σε ένα σκάφος στο πέλαγος; Πώς και ποιός να τολμήσει να το πει αυτό στα παιδιά που μείνανε χωρίς γονείς, στους γονείς που δεν μπόρεσαν καν να αναγνωρίσουν τα άψυχα κορμιά των παιδιών τους που κάηκαν μην μπορώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες;

Θα ήθελα, λοιπόν, να σας παρακαλέσω, να καλέσετε στο σκάφος σας και τους ανθρώπους αυτούς που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη, στην ανατολική Αττική, στην Κινέττα, να έρθουν και εκείνοι να ξεκουραστούν από όσα έχουν ζήσει τους τελευταίους μήνες..

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να καλέσετε στο σκάφος σας τις μανάδες που δεν έχουν να αγοράσουν γάλα και πάνες για τα νεογέννητα τους..

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να καλέσετε στο σκάφος σας τους πατεράδες που φεύγουν αξημέρωτα από το σπίτι τους και γυρίζουν νύχτα για τρεις κι εξήντα και πάλι δυσκολεύονται να θρέψουν την οικογένειά τους..

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να καλέσετε στο σκάφος σας τα χιλιάδες κορίτσια που εκπορνεύονται για να τελειώσουν τις σπουδές τους..

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να καλέσετε στο σκάφος σας τα αμέτρητα ελληνόπουλα που έφυγαν στο εξωτερικό προς αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο..

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να καλέσετε στο σκάφος σας τους άστεγους στην Αθήνα, τους απολυμένους από τις εργασίες τους, τους εθελοντές που βοηθάνε στην αντιμετώπιση του προσφυγικού στα νησιά του Βορειο-ανατολικού Αιγαίου..

Κυρία Παναγοπούλου, θα σας ήμουν ευγνώμων αν, κατά διαστήματα, καλούσατε όλα αυτά τα χιλιοπονεμένα πρόσωπα.. Καταλαβαίνοντας την αγνή και καλή ψυχή που έχουν όλες οι μοδίστρες και οι κομμώτριες, θα σας παρακαλούσα να παραχωρήσετε και σε αυτούς το σκάφος σας για ολιγοήμερες διακοπές στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο, όπου θέλετε, με μέρος του προσωπικού σας για να τους φροντίζει..Μια απλή πράξη φιλανθρωπίας θα ήταν και αυτή, όπως χαρακτηριστικά είπατε ότι κάνατε και για τον Αλέξη Τσίπρα..Αλλά εκεί δεν θα υπάρχουν φωτογράφοι να καταγράψουν τις πράξεις σας, άρα φαντάζομαι δεν έχει και νόημα για εσάς να προβείτε σε κάτι τέτοιο!

Μας πρήξατε όλες εσείς οι πρώην μοδίστρες και πρώην κομμώτριες που γίνατε ξαφνικά πρέσβειρες-κάτι. Κάθε αργόσχολη της ”καλής κοινωνίας”, όλες οι ψωνάρες της Αθήνας που ψοφάτε για τον τίτλο της πρέσβειρας! Σας δίνει κάτι, αυτό νομίζετε.. όσο να το πεις, από τις κλωστές και τις τρίχες, ξαφνικά να.. πρεσβεύεις κάτι, σε πάει ένα σκαλάκι πιο πάνω! Γελάνε και οι πέτρες, κοκόνες μου! Κάντε και τίποτα ουσιώδες, μαζευτείτε και σκεφτείτε ιδέες πως να βοηθήσετε τον λαό που υποφέρει, και τότε να σας διακηρύξουμε ”πρέσβειρες της κατάντιας του λαού”. Μόνο αυτός ο τίτλος θα είναι πραγματικά τιμητικός για εσάς!

Μας έχετε ζαλίσει με τις δήθεν φιλανθρωπίες σας, με τις τάχα μου κοινωνικές δράσεις, που μόνο στόχο έχουν να δείτε τη φάτσα σας στα κουτσομπολιστικά εβδομαδιαία περιοδικά. Και δυστυχώς είστε πολλές! Σαν να κολλάτε η μια από την άλλη. Φιγούρα και θέατρο είστε. Σαν την άπλυτη γυναίκα με τις μασχάλες της να σκυλοβρωμάνε και αντί να πλένονται, βάζουν αποσμητικά και αρώματα για να καλύψουν τη βρώμα. Ό,τι και να κάνετε, όμως, όσο και να προσπαθείτε δεν αλλάζει η δυσοσμία, υπάρχει. Με λάθους τρόπους, κυρίες μου, δεν ξεβρωμίζετε..

Άλλωστε είναι γνωστό ότι το κορίτσι φεύγει από το χωριό, το χωριό – όμως – δεν φεύγει από το κορίτσι. Αυτό ακριβώς μου θυμίζετε όλες εσείς, οι καλοδιατηρημένες κυρίες των βορείων Προαστίων.. Γι’ αυτό, αγαπητές μου κατίνες, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να μας αφήσετε ήσυχους. Μας πρήξατε τον έρωτα με τις φαρσοκωμωδίες που ανεβάζετε. Λαϊκές είστε, τίποτα παραπάνω. Πηγαίνετε να βάψετε κανένα νύχι και αφήστε μας στην ηρεμία μας. Κάθε φορά που σας βλέπουμε, μας γυρνάνε τα έντερα. Αυτή η κατινιά σας περνάει μόνο στους ομοίους σας, σε εμάς δεν περνάει.

Μετά τιμής και σιχαμάρας,

Αλέξιος Κοιμήσης

Σχολιάστε