Επίδομα παιδιού: Έχασα την α’ δόση… Τι κάνω;

Επίδομα παιδιού: Έχασα την α’ δόση… Τι κάνω;

Δεν υπέβαλα αίτηση για το επίδομα τέκνων και από ότι έμαθα ήδη καταβλήθηκε η α΄δόση. Χάνω το επίδομα; Τι πρέπει να κάνω τώρα; 

Για την καταβολή της πρώτης δόσης (α’ δίμηνο 2019) θα έπρεπε να είχατε υποβάλλει αίτηση μέχρι τις 26 Μαρτίου και το ποσό θα υπολογιζόταν με βάσει την προηγούμενη φορολογική δήλωση. Τώρα, δηλαδή από την 2η δόση και μετά απαιτείται η υποβολή του Ε1 φορολογικού έτους 2018. Έτσι, σε αυτή την φάση θα πρέπει να υποβάλετε την φορολογική σας δήλωση και κατόπιν να κάνετε αίτηση για επίδομα παιδιού Α21. Εφόσον εγκριθεί θα λάβετε και τα αναδρομικά ποσά που χάσατε και σας αναλογούν. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση Α21 επιδόματος παιδιού 2019 έχει ανοίξει. Μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για θέματα οικονομικού περιεχομένου που σας απασχολούν στον Βαγγέλη Δουράκη και θα τις απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από την ιστοσελίδα μας www.ignomisou.gr . Ο κ. Δουράκης εργάζεται ως οικονομικός συντάκτης στην τηλεόραση του Alpha.

Σχολιάστε