Επίδομα ενοικίου: Τι προσέχουμε στην ανανέωση μισθωτηρίου

Επίδομα ενοικίου: Τι προσέχουμε στην ανανέωση μισθωτηρίου

Αν και έκανα ανανέωση από 1ης Ιουνίου του μισθωτηρίου μου που έληγε 31 Μαίου  δεν μπόρεσα να κάνω αίτηση και να λάβω επίδομα ενοικίου γιατί το σύστημα δεν αναγνώριζε ότι υπάρχει ενεργό συμβόλαιο. Τι συνέβη;

Δεδομένου ότι το πρώτο μισθωτήριο έληγε 31 Μαίου και το δεύτερο άρχιζε 1 Ιουλίου το σύστημα δεν μπορούσε να το αναγνωρίσει. Και αυτό γιατί δεν είναι σε θέση να ενώσει διαστήματα μισθωτηρίων, καθώς η σχετική ΚΥΑ, μιλά για ένα μισθωτήριο. Με άλλα λόγια αν και το ανανεώσατε το σύστημα «έβλεπε» δύο διαφορετικά μισθωτήρια. Και φυσικά με βάση εκείνο που έληγε δεν είχατε το δικαίωμα να κάνετε αίτηση.

Για να αντιμετώπιζε το σύστημα αυτά τα μισθωτήρια ως ένα και να σας επέτρεπε και εσάς να κάνετε αίτηση μέσα στον Απρίλιο θα έπρεπε να είχατε βάλει ως ημερομηνία ανανέωσης την 1η Μαίου (και ας έληγε το προηγούμενο στις 31 Μαίου) και να ήταν ενεργό για ένα εξάμηνο το λιγότερο.

Με αυτό τον τρόπο θα λαμβάνατε και αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου. Τώρα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάποια κίνηση. Λογικά το σύστημα θα σας επιτρέψει να υποβάλετε κανονικά την αίτησή σας μέσα στον Μάιο. Δεν μπορείτε όμως πλέον να διεκδικήσετε αναδρομικά.

Βαγγέλης Δουράκης

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για θέματα οικονομικού περιεχομένου που σας απασχολούν στον Βαγγέλη Δουράκη και θα τις απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από την ιστοσελίδα μας www.ignomisou.gr . Ο κ. Δουράκης εργάζεται ως οικονομικός συντάκτης στην τηλεόραση του Alpha.

Σχολιάστε