Υποψήφιος και ο… Γιάννης Φλωρινιώτης!

Υποψήφιος και ο… Γιάννης Φλωρινιώτης!

Υποψήφιος στον Δήμο Θεσσαλονίκης κατεβαίνει ο… Πειραιώτης, Γιάννης Φλωρινιώτης. Αν και ζει στον Πειραιά εδώ και πολλά χρόνια, ο Γιάννης Φλωρινιώτης αναφέρει πως αγαπάει πολύ τη Θεσσαλονίκη και έχει όνειρα για την πόλη. Ο τραγουδιστής κατεβαίνει υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Όπως γράφει ο κύριος Ψωμιάδης για τον Φλωρινιώτη, «τρελή αγάπη για τη Θεσσαλονίκη για την Τουμπα.. Γιάννη μου σε ευχαριστώ…Με άρεσαν οι προτάσεις σου… Αλλά θα κλείσουμε και πολλά στόματα…».

Το πραγματικό όνομα του Γιάννη Φλωρινιώτη είναι Γιάννης Αποστολίδης. Γεννήθηκε στην Φλώρινα και τραγουδά από τα 14 του χρόνια.

Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Λούκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και βρέθηκε στο πλευρό της Ρίτας Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Για πολλά χρόνια ζούσε με την οικογένειά του, στην Καλλίπολη του Πειραιά.

από reader

Σχολιάστε