Ψευτοφιλανθρωπία λέγεται αυτό, Μαρίνα

Ψευτοφιλανθρωπία λέγεται αυτό, Μαρίνα

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Μαρίνα-Μαρινάκι βλέπω συνεχίζεις το ίδιο παιχνιδάκι.. Φιλανθρωπία του κ@@υ είναι αυτό που κάνεις! Στο έχω ξαναπεί! Ψοφάς για δημοσιότητα και βρίσκεις αφορμές για μερικά ακόμη φωτογραφικά κλικ.. Έκανες, διαβάζω, άλλη μια εκδήλωση σαν κι αυτές που έχεις ξανακάνει, με δημιουργίες – λέει- υψηλής ραπτικής. Μάζεψες ότι ξεχασμένα και για πέταμα είχαν στις ντουλάπες τους οι χαμένες κυράτσες της Εκάλης και των Βορείων Προαστίων και τα έριξες πάνω σε κάτι ψεύτικες κούκλες με φιγούρες από πιόνια σκακιού στο κεφάλι τους που μόνο τρόμο προκαλούν.

Έστησες ένα ολόκληρο καρακιτσάτο πανηγυράκι σε έναν χώρο με πόσους ορόφους, κάτι άλλες κούκλες με ξανθοχρυσές μπουκλωτές περούκες και ένα σωρό γλυκά και άλλα τόσο περιττά πράγματα για μια φιλανθρωπική τάχα μου δράση. Nα ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά ότι φυσικά και δεν είμαι αντίθετος σε φιλανθρωπικές δράσεις, αλλά σε πραγματικές ρε συ Μαρίνα, όχι σαν τις δικές σου..

Και να σου οι φωτογραφίες με κάθε λογής ψευτοσελέμπριτι που είχαν καιρό να φωτογραφηθούν και να σου τα ηρωικά δημοσιεύματα για τη Μαρίνα Βερνίκου, η πλειοψηφία των οποίων επικεντρώνονται στο “Δείτε τι φόρεσαν οι προσκεκλημένοι της Βερνίκου”. Ποιός χ@@στηκε, ρε Μαρίνα, γι αυτά που κάνεις; Δεν είδα ούτε έναν σοβαρό άνθρωπο να σε έχει τιμήσει. Όλοι οι τυχάρπαστοι μαζεύτηκαν για να ρίξουν κανά δυό πόζες και να φύγουν.. ντυμένοι σαν σε Απόκριες, με εσένα βασίλισσα του καρναβαλιού, με ενα μακιγιάζ όμοιο του οποίου θα έβλεπες στο πατρινό καρναβάλι.

Ήθελες, λέει, το dress code να έχει μια δόση υπερβολής, έτσι το περιέγραφες. Μωρέ Μαρίνα πας καλά; Τί είναι αυτά που κάνεις; Γιατί να χρειάζεται υπερβολή σε μια φιλανθρωπία; Αν ήθελες να κάνεις κάτι προς όφελος μικρών παιδιών, άπορων ή οτιδήποτε άλλο δεν χρειαζόταν να στήσεις αυτό το θεατράκι με τις πλούσιες φίλες σου και τους φωτογράφους. Μπορούσες να το κάνεις χωρίς να το γνωρίζει κανείς, όπως κάνει πολύς άλλος κόσμος, έστω και από το υστέρημά του. Εσύ παραπάνω χρήματα χάλασες για να το οργανώσεις από αυτά που θα μαζεύτηκαν τελικώς. Γιατί σιγά μην καταδέχονται οι νεόπλουτες μποτοξαρισμένες καλεσμένες σου να φορέσουν μεταχειρισμένο φόρεμα..

Το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς το κύρος του επιθέτου σου και να φωτογραφίζεσαι στο σπίτι σου στον Λυκαβηττό επιδεικνύοντας τα πλούτη σου και μιλώντας για τα ταξίδια σου ανα τον κόσμο. Αφού δεν έχεις και τίποτα άλλο να ασχοληθείς, όλα τα βρήκες στρωμένα, έτοιμα, μια ζωή βγαλμένη από παραμύθι. Αλλά παραμύθια μην πουλάς στον κόσμο.
Ούτε φιλανθρωπίες κάνεις, ούτε φωτογράφος είσαι. Ένα drone πετάς στον αέρα και νομίζεις ότι κάνεις τέχνη. Τέχνη πάνω από τα σκάφη και τους πολυτελείς προορισμούς. Οι φιλανθρωπίες σου τι έσοδα έχουν αποφέρει;

Δεν θα έπρεπε να κάνεις γνωστό μετά το πέρας αυτών τα ποσά που μαζεύτηκαν; Τώρα λες ότι τα χρήματα θα διατεθούν για την ανέγερση παιδικής χαράς στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Σε προκαλώ να μου απαντήσεις… Πόσα χρήματα μάζεψες από την πολυφωτογραφισμένη αυτή εκδήλωση;
Μαρίνα, κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό. Άσε τις φιλανθρωπίες για τα φλας και κοίτα να ασχοληθείς στη ζωή σου με τίποτα ουσιώδες. Και σταμάτα πια να κυκλοφορείς σαν μαύρη καλιακούδα ψάχνοντας διαρκώς τρόπους για να παίξεις στις κίτρινες φυλλάδες. Μεγάλωσες πια, σοβαρέψου..

 

Σχολιάστε