Στέλλα Λαζάρου: Η αδέκαστη Πρόεδρος

Στέλλα Λαζάρου: Η αδέκαστη Πρόεδρος

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης. Ένα όνομα, μια ιστορία. Ένα πρότυπο ναυταθλητικό σωματείο, με ιστορία πάνω από 80 χρόνια και πλούσια προσφορά στον Αθλητισμό. Τι είναι, όμως, ένα σώμα χωρίς τα χέρια και τα πόδια του να το κινούν; Ανάπηρο, κουλό, ανήμπορο. Έτσι ακριβώς και με τον ΝΟΒ, ο οποίος σίγουρα θα είχε διαφορετική τύχη εάν δεν ήταν η Στέλλα Λαζάρου στο τιμόνι του. Ως είθισται, άλλωστε, το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι. Και εν προκειμένω, ευτυχώς, το ψάρι μοσχομυρίζει!

Η Στέλλα έχει καταφέρει να κάνει τον ιστορικό αυτό χώρο στην «καρδιά» της Βουλιαγμένης να λειτουργεί σωστά, όλα αυτά τα χρόνια. Δώδεκα χρόνια καπετάνισσα έχει καταφέρει να κρατήσει το πλοίο σε σωστή ρότα, με επιδέξιους χειρισμούς και ελιγμούς προς αποφυγή καταστροφικών συγκρούσεων. Μια αδέκαστη πρόεδρος, η οποία δεν καταλαβαίνει από προσπάθειες πολιτικών και επιχειρηματικών παρεμβάσεων. Ανεπηρέαστη ως το κόκκαλο, δρα μόνο προς όφελος του ΝΟΒ και των αθλητών του.

Ξέρετε, πολλοί είναι αυτοί, που χρόνια τώρα λιμπίζονται το πανέμορφο αυτό κομμάτι της Χερσονήσου, για πολλούς λόγους, όπως για παράδειγμα επειδή είναι δίπλα στον Αστέρα. Καταλάβατε, τώρα, τα σκαφάτα επιχειρηματικά λαμόγια της περιοχής περιμένουν μέχρι να φύγει η γάτα για να χορέψουν τα ποντίκια.. Πάρη-Τάμτα-Λάτση, πες αλεύρι.. και για σένα χτυπάει η καμπάνα, άλλη μια φορά. Πήγαινε να χτυπήσεις κανένα καινούριο τατουάζ αγοράκι μου και άσε μας ήσυχους..

Ευτυχώς η Λαζάρου τους έχει όλους γραμμένους. Έχει καταφέρει να ισορροπήσει τις καταστάσεις στο εσωτερικό του ΝΟΒ και να τον καταστήσει έναν ιδανικό προορισμό για όλους τους μικρούς και μεγάλους που αγαπούν τη θάλασσα και τον αθλητισμό. Η προσφορά της αδιαμφισβήτητη παρά τον πόλεμο που κατά καιρούς έχει δεχθεί. Με το κεφάλι ψηλά προσφέρει μαθήματα ήθους σε κάθε λογής κακομαθημένο πλουσιόπαιδο που νομίζει ότι με τα έτοιμα λεφτά του μπορεί να πετύχει τα πάντα.

Και καθότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης βραβεύτηκε, προσφάτως, για την υποδειγματική διοίκηση και τη συνεισφορά της από την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, η Στέλλα Λαζάρου καταφέρνει να ισορροπεί καριέρα και οικογένεια, με αποτέλεσμα ο ΝΟΒ πια και να αριθμεί περισσότερα μέλη αλλά και να πετυχαίνει διακρίσεις ακόμη και σε διεθνές επίπεδο σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου.

Δείγμα της εμφανούς εμπιστοσύνης που δείχνουν ακόμη και τα ίδια τα μέλη του ΝΟΒ είναι η απόφασή τους να συνεχίσουν να έχουν μπροστάρισσα τους τη Στέλλα για ακόμη τρία χρόνια.

Μια γυναίκα με υποδειγματική στάση που αποτελεί πηγή έμπνευσης. Που θα έπρεπε να μιμούνται τη στάση της και άλλοι πάσης φύσεως διοικούντες. Που έχει μείνει μακριά από επιχειρηματικές πιέσεις προς τιμήν της και μπράβο της. Σπανίζουν τόσο υπεύθυνοι και ευσυνείδητοι άνθρωποι που μόνο λαμπρό παράδειγμα αποτελούν μες τη μαυρίλα που δεσπόζει. Μια μικρή καρφίτσα που, όμως, εύκολα βρίσκεται μες τα άχυρα..Μια γυναίκα πρότυπο στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας. Στέλλα, προχώρα, είμαστε δίπλα σου. Με εκτίμηση και αναγνώριση.

Σχολιάστε