Δ. Δαβάκης: Ο υποψήφιος που πάει «κόντρα» στο εφοπλιστικό κατεστημένο!

Δ. Δαβάκης: Ο υποψήφιος που πάει «κόντρα» στο εφοπλιστικό κατεστημένο!

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

«Δήμος για τους πολλούς. Όχι για τους ολίγους.»  Ο Πάρις -Τάμτα- Κασιδόκωστας- Λάτσης, ο Μαρτίνος, ο Προκοπίου, ο Πανάς, η Εκκλησία, τι θέλουν από τον Κωνσταντέλλο τον υποψήφιο του Δήμου Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης  και έχουν κολλήσει δίπλα του;;

Σε κάθε του εκδήλωση και αυτοί από κοντά για να κάνουν καθαρό σε όλους μας το πόσο τον στηρίζουν.. Τι θέλουν λοιπόν από το υποψήφιο Δήμαρχο; Μα είναι απλό.. Να κερδίσουν! Να βγάλουν από την μύγα ξύγκι.. Να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους την επόμενη για τον Δήμο ημέρα και να κερδίσουν σε βάρος των πολιτών των 3 Β

Διαβάζοντας λοιπόν συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Δημήτρη Δαβάκη, στέκομαι πρωτίστως σε αυτή του τη φράση . “Δήμος για τους πολλούς. Όχι για τους ολίγους.”  Γιατί ναι, αυτό είναι που θέλουμε οι κάτοικοι των 3Β. Έναν δήμο για πολλούς και όχι έναν δήμο για λίγους. Τον δήμο για τους “λίγους της περιοχής” τον βιώνουμε ήδη.. Τον δοκιμάσαμε, δεν μας κάνει. Θέλουμε καινούρια παρτίδα πια. Άλλο μοίρασμα φύλλων, σωστότερο, χωρίς κρυμμένους άσσους στο μανίκι προς ίδιον όφελος.

Μόνο οι πολλοί, ενωμένοι, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε αυτά που τα τελευταία χρόνια με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο στο “τιμόνι” του δήμου μας έχουν φέρει στο αμήν.

Πράγματι, Δημήτρη Δαβάκη, καλούμαστε να δώσουμε μάχη για τα αυτονόητα. Χαίρομαι που το αναγνωρίζεις. Το να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να βλέπεις τι συμβαίνει στις γειτονιές καθημερινά, είναι δείγμα ανθρώπου με επίγνωση, που έχει καταγράψει τα αληθινά προβλήματα και δεν εθελοτυφλεί. Δεν θέλει να τα κρύψει κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας γιατί γνωρίζει ότι κάποια στιγμή το χαλάκι το παίρνει ο αέρας και όλα τα..κρυμμένα διασκορπίζονται! Και μετά δύσκολα μαζεύονται!

Φυσικά, Δημήτρη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη είναι απαραίτητες. Όμως, όπως σωστά επισημαίνεις, με την προυπόθεση ότι θα σέβονται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας. Επενδύσεις που δεν θα γίνονται για να επωφεληθούν οι λίγοι. Η Αθηναική Ριβιέρα είναι για όλους μας. Δεν θέλουμε άλλα συμφέροντα στην περιοχή μας. Θέλουμε σχέδιο και έλεγχο. Και σε αυτό είμαστε πολλοί. Δεν τυφλωθήκαμε όλοι από τη χρυσόσκονη που ρίχνουν στα μάτια μας για να μην βλέπουμε καθαρά.

Χαίρομαι που ακούω από τα χείλη κάποιου πραγματικές προτάσεις για την επόμενη μέρα. Προτάσεις για την ασφάλεια μας, την καθαριότητα, το περιβάλλον.. που θα “ξυπνήσει” μια μέρα και θα μας εκδικηθεί για όσα επιτρέψαμε να του κάνουν. Τώρα, όμως, είναι η ώρα να προσέξουμε πολύ. Να προσέξουμε γιατί έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Και Δημήτρη, ευτυχώς εσύ πατάς στα πόδια σου και δεν..πετάς στα σύννεφα!

Ελπίζω την Κυριακή το πρωί, στην εκδήλωση της παράταξής σου, στο Vive Mar (Riviera Coast) να είμαστε όλοι οι δημότες εκεί. Να έχουμε την ευκαιρία να σε ρωτήσουμε για όλα τα “φλέγοντα” θέματα και να πάρουμε απαντήσεις. Σε θέματα όπως: η περιουσία της Εκκλησίας, το ορφανοτροφείο, η λίμνη της Βουλιαγμένης, ο Αστέρας, το Island, η παραλιακή του Καβουριού και άλλα πολλά.

Να είμαστε εκεί.. .Γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πολλές φορές αρκούν λίγες μόνο λέξεις για να βρεις ουσία και να μην χαθείς στο παιχνίδι της φανφάρας. Στο παιχνίδι των “θα” και της προσπάθειας εντυπωσιασμού από βαρύγδουπες εκφράσεις που κρύβουν μέσα τους τάχα μου μεγαλόπνοα σχέδια. Εξάλλου αυτή μας η συναίνεση και η αποχαύνωση σε αυτού του είδους την προσπάθεια πολλών να μας υπνωτίσουν, μας έφερε στη σημερινή κατάσταση. Η παρουσία μας στην εκδήλωσή σου Δημήτρη είναι απαραίτητη. 

Και είμαι σίγουρος ότι οι εφοπλιστές που τίμησαν μαζικά τη συγκέντρωση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, με επικεφαλής τον μεγάλο οικονομικό παράγοντα Πάρη Λάτση -παραγράφω το “Κασιδόκωστας”- τον Πανά και την Εκκλησία, δεν θα βρίσκονται στη συγκέντρωσή σου. Αλλά θα είναι όλος ο κόσμος των 3Β που αυτή τη στιγμή είναι έξω από την έγνοια της θητείας Κωνσταντέλλου.

Σχολιάστε