Χρήστος Νικολόπουλος, ένας καλλιτέχνης με ήθος

Χρήστος Νικολόπουλος, ένας καλλιτέχνης με ήθος

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Ένας μεγάλος καλλιτέχνης ο Χρήστος Νικολόπουλος, ταξίδεψε με την μουσική του πριν από λίγες μέρες τους θεατές στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Μία συναυλία εκπληκτική στην οποία τον συνόδευαν γνωστοί καλλιτέχνες όπως ο Νταλάρας, ο Μακεδόνας και η νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού, που ένωσαν τις φωνές τους.
Ο μαέστρος του μπουζουκιού που διαχρονικά συγκινεί, αποθεώθηκε από το κοινό. Ο βιρτουόζος μαέστρος “μιλώντας με τα τραγούδια του”, που έκλεψαν την παράσταση και μαγνήτισαν το κοινό. Ξεσήκωσαν τους εκατοντάδες θεατές που είχαν κατακλύσει τον χώρο με τις υπέροχες νότες του στην συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του με την συνοδεία της ορχήστρας της ΕΡΤ.
Μια ανεπανάληπτη συναυλία και μοναδική εμπειρία που μας ταξίδεψε στις μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.
Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και συνθέτης, λιτός, σεµνός και ήρεμος καλλιτέχνης με αμέτρητα τραγούδια και πορεία πάνω από 50 χρόνια έχει αφήσει την δική του σφραγίδα σε ένα μεγάλο μέρος στην ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού.
“Υπάρχω», «Σαλονικιός», “Εγώ θα σου μιλώ”, “Έκανες το λάθος”, «Η νύχτα θέλει έρωτα», «Νυχτερίδες κι αράχνες», «Μια γυναίκα μπορεί», «Μη μιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς», «Νταλίκες» και τι να πρωτοθυμηθούμε από τις μεγάλες επιτυχίες του.
Η πορεία του Χρήστου Νικολόπουλου, δεν βασίστηκε ποτέ πάνω σε σκάνδαλα, αλλά μόνο στο έργο του. Έργα που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος, που έχει σιγοτραγουδήσει σε χαρές και λύπες του. Κι αυτό είναι η μεγάλη αξία για ένα καλλιτέχνη. Και γι αυτό όπου εμφανίζεται ο Χρήστος Νικολόπουλος γίνεται το αδιαχώρητο.
Ο Νικολόπουλος εκπροσωπεί μία άλλη γενιά. Μια γενιά καλλιτεχνών με ήθος που δεν πήραν τα μυαλά τους αέρα από την δόξα και τα χρήματα. Που δεν ξέχασαν ποτέ από που ξεκίνησαν και που δεν αλλοτρίωσαν την προσωπικότητα τους παίζοντας το επειδή έγιναν φίρμες. Που πορεύτηκαν χωρίς φανφάρες και φιγούρες σε αντίθεση με πολλούς διάττοντες αστέρες. Ήθος, ευγένεια, μέτρο και αυθεντικότητα σε έναν χώρο που ανθούν καλαμιές. Και ο κόσμος που έχει σιχαθεί όλους τους δήθεν του το ανταποδίδει κάθε φορά, σε κάθε του εμφάνιση. Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι το περίτρανο παράδειγμα -στις δύσκολες εποχές που επικρατούν οι ανάξιοι- ότι ο κόσμος και κρίση έχει αλλά έχει και σε πρώτη ζήτηση τους καλλιτέχνες με αξίες.

Σχολιάστε