Silver Alert: Αναζητείται .. τσίπα στην πολιτική

Silver Alert: Αναζητείται .. τσίπα στην πολιτική

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Silver Alert: Αναζητούνται η αριστερά, η δεξιά, το κέντρο και η τσίπα στην πολιτική.
Νέες συνεργασίες στο τραπέζι της πολιτικής αχνοφαίνονται στο βάθος και θα γελάσει ξανά ο κάθε πικραμένος.
Διαβάζω ότι ο Γιωργάκης -ναι ο γνωστός ΓΑΠ- πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα και του Καραμανλή. Και ως προς τον δεύτερο δεν έχει σημασία μια και έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική. Ως προς τον πρώτο όμως η τοποθέτηση του ΓΑΠ -που είναι μέσα στα πράγματα- έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τι μπερδέματα είναι αυτά που έχουμε ζήσει κατά καιρούς με πρόσχημα το καλό της χώρας, δεν καταλαβαίνω.
Λες και όλα έχουν ισοπεδωθεί. Κόμματα και ιδεολογίες χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Κι ενώ το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η αυτοδυναμία της χώρας, οι εθνοσωτήρες μας παλεύουν μέσα από συμμαχίες ακόμα και με τον διάβολο για την αυτοδυναμία των κομμάτων τους και φυσικά της καρέκλας τους.
Η αρχή έγινε με την περιβόητη κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου. Όταν μερίδα του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ -για να μην χάσει την καρέκλα, αφού περί αυτού πρόκειται- βρέθηκε στην αγκαλιά της δεξιάς.

Αυτό το να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι οι προοδευτικές με τις συντηρητικές δυνάμεις με ξεπερνάει.
Μετά είδαμε την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα για την χώρα.

Κατά καιρούς η Φώφη, αλληθωρίζει προς τον κυβερνητικό χώρο.
Πριν από λίγους μήνες είδαμε την επίθεση φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Αντώνη Λιβάνη. Όλη η κυβέρνηση πέρασε από το σπίτι του για τα “χρόνια πολλά” επί τη ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.
Oι δεξιοί ασπάζονται ριζοσπαστικές αριστερές απόψεις και οι αριστεροί εγκαταλείπουν εν μια νυκτί τις θέσεις τους. Βουλευτές αλλάζουν κόμματα και πάνε στα κόμμα που έχουν καθυβρίσει…Μιλάμε για τρελό γλέντι. Και μετά απορείτε και για την αποχή στις εκλογές.

Και για να ξεκαθαρίζω τα πράγματα. Άλλο η συναίνεση, άλλο η συνεργασία. Αν θέλετε να σώσετε την χώρα, μπορείτε να το κάνετε και από την θέση της αντιπολίτευσης. Να συναινείτε σε νομοσχέδια για το καλό της χώρας για παράδειγμα και όχι να κάνετε την πολιτική έναν αχταρμά.
Πολλές φορές με επιτυχία για το καλό της χώρας Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου είχαν επιλέξει την συναίνεση, σε πολλά θέματα. Και όπως έχω ξαναγράψει όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει στην ιστορική Τουρκική κρίση του 1976 την δήλωση «Βυθίσατε το Χόρα» ήταν σε συνεννόηση με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή (το επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος λέγοντας ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου «υπηρετούσε εθνικό σκοπό»).

Και οι σημερινοί εκπρόσωποι του προοδευτικού και συντηρητικού χώρου αλωνίζουν με θρασύτητα στην ευρυχωρία της μεγάλης τους πολιτικής κληρονομιάς. Ποτέ δεν έφτιαξαν μία δική τους διαδρομή. Ποτέ δεν είχαν όραμα.
Και το χειρότερο είναι ότι ο θίασος στην Βουλή παίζει “Γκόλφω” και θέλει να μας πείσει ότι ανεβάζει την υπερπαραγωγή του “Βασιλειά Λήρ”.
Οι γελοίες λοιπόν σημερινές πρακτικές του είδους από κόμματα που οι εκπρόσωποι τους κατάκλεψαν την Ελλάδα, μόνο απαξίωση της πολιτικής μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα.

Και αναρωτιέμαι τελικά αν είναι για γέλια ή για κλάματα.
Το γελοίο και το τραγικό του πράγματος είναι ότι όλοι επικαλούνται το καλό της χώρας και του λαού.
Στα μάτια ενός λαού που υποφέρει, γιατί τον κατακλέψατε και του ζητάτε να πληρώσει τα σπασμένα είστε σαν μία συμμορία που προσπαθεί να καλύψει ο ένας τις ατασθαλίες του άλλου.
Για αυτό και επιλέγετε αυτόν τον αχταρμά, τις ίντριγκες και όχι τις ξεκάθαρες λύσεις. Με την απρόσωπη και επικίνδυνη πολιτική τους είδους επιδιώκεται το μπάχαλο με αλλόκοτες επιλογές για να μην μπορεί ο λαός να βρει άκρη.
Τόση πρεμούρα να μας σώσετε πια όλοι μαζί, δεν υπάρχει!
Αφήστε παιδιά μπορούμε να σωθούμε και μόνοι μας, αρκεί να πάτε οι μισοί φυλακή -για όσα έχετε φάει όλα αυτά τα χρόνια και οι υπόλοιποι στον αγύριστο.

κοιμησης1

Σχολιάστε