Δήμαρχε, απαντήσεις και όχι δημόσιες σχέσεις

Δήμαρχε, απαντήσεις και όχι δημόσιες σχέσεις

Γράφει ο Αλέξης Κοιμήσης

Την ψήφο μας ζητά ο ο δήμαρχος των 3Β (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης) Γρηγόρης Κωνσταντέλλος για να συνεχίσει το έργο του.

Και πρόσφατα στο πολυτελές ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, έκανε και τον απολογισμό της 5ετούς θητείας του.

Πολλά έγιναν, αλλά και πολλά δεν έγιναν. Και για τα τελευταία δεν ακούσαμε τίποτα. Ερωτηματικά υπάρχουν ακόμα στους δημότες που ζητούν απαντήσεις. Πολλά λοιπόν δήμαρχε είναι αυτά για τα οποία δεν μας απάντησες. Και είναι θέματα καυτά για όλους εμάς που ζούμε στην περιοχή. Καλές είναι και οι ασφαλτοστρώσεις δεν λέω, αλλά, θα πρέπει να μας πεις τι θα κάνεις:

Με την βρόμα και δυσωδία, που κινδυνεύουμε από αρρώστιες.
Με την λίμνη Βουλιαγμένης. Θα βάλεις χαμηλές τιμές για τους ηλικιωμένους, ΑμεΑ, δημότες και μονογονικές οικογένειες ή θα αφήσεις το πανάκριβο εισιτήριο για να μπαίνουν μόνο οι πλούσιοι; Θα μάθουμε ποτέ ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της. Ναι, ξέρω η λίμνη ανήκει στην Εκκλησία, αλλά κι εσύ σίγουρα γνωρίζεις, όπως πρέπει να γνωρίζουμε και όλοι οι δημότες των 3Β.
Σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία στην περιοχή -που δεν είναι και λίγη. Δημοσιεύματα θέλουν τους επιχειρηματίες της περιοχής, να κάνουν νέα deal με την Εκκλησία. Μέχρι και το βουνό πάνω από την λίμνη θα πουλήσει η Εκκλησία, για να χτίσουν. Θα αφήσεις να γίνει απέραντο τσιμέντο ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της περιοχής; Θα επιτρέψεις αυτό το έγκλημα και δεν θα βγεις μπροστά να το σταματήσεις;
Για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Θα συνεχίσουν οι μπουλντόζες να γκρεμίζουν ότι βρουν μπροστά τους στον Αστέρα; Ισοπέδωσαν το πράσινο, δέντρα και γκρέμισαν το Αφροδίτη. Ασύδοτα χτίζουν νέες ορόφους στις εγκαταστάσεις που έχουν αφήσει όρθιες.
Με την παραλία στο Καβούρι και τα αυθαίρετα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Θα απελευθερώσεις την παραλία όλη για να κάνει ο κόσμος τα μπάνια του ή θα την πάρουν δώρο οι κ.κ. Προκοπίου και Μαρτίνος που θέλουν να κλείσει για να μην τους ενοχλεί ο λαός;
Σχετικά με την πλαζ της Βούλας που οι εξαρτημένοι την έχουν κάνει γκέτο τους, τι θα γίνει;
Με την εκκλησιαστική περιουσία. Το ορφανοτροφείο, άδειασε. Θα δοθεί αυτή η περιοχή των 85 στρεμμάτων στους δημότες; Γιατί να μην γίνει ένας πολυχώρος αναψυχής για παιδιά, νέους και ηλικιωμένους; Με πάρκα και άλλες εγκαταστάσεις.
Για το Island που έχει φτάσει μέχρι την θάλασσα –άλλο περιβαντολογικό έγκλημα- καμία κουβέντα.
Μέσα υπάρχουν για να τα σταματήσεις όλα αυτά τα εγκλήματα, και το ξέρουμε όλοι. Αλίμονο αν ο κάθε επιχειρηματίας έκανε ότι ήθελε.
Δεκάδες δήμοι σε όλη την χώρα έχουν μπει μπροστά σε δήθεν αναπτυξιακές επενδύσεις που αλλοτριώνουν το περιβάλλον. Έχουν μπει μπροστά και με δικαστικούς αγώνες δίνουν μάχες να μπει τέρμα στην αυθαιρεσία.

Για αυτά και για άλλα πολλά, Γρηγόρη Κωσταντέλλο πρέπει να δούμε αναλυτικά το πλάνο σου για τον πράσινο δήμο, που ευαγγελίζεσαι.

Αλλά αυτό που με ανησυχεί πάρα πολύ πως όλοι σε λάτρεψαν. Μέχρι και τον Πανά ευχαρίστησες στην εκδήλωση σου γιατί ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης “δεν επιδόθηκε σε στείρα αντιπολίτευση αλλά κατανοώντας την αναγκαιότητα των έργων που έπρεπε να γίνουν και έβαλε πλάτη». Ο Πανάς αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν θα κατέβει φέτος στις εκλογές.

Αυτά και άλλα πολλά είδα στην εκδήλωση σου. Είδα εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπο σου από μεγαλοεπιχειρηματίες όπως ο Γιώργος Προκοπίου, ο Θανάσης Μαρτίνος και ο Πάρις Κασσιδόκωστας. Μόνο τα πόδια δεν σου φιλούσαν όλοι αυτοί που σε λάτρεψαν ξαφνικά. Σαν να είσαι μέρος του κατεστημένου, σαν να είσαι η Φιλιππινέζα τους που τους κάνει όλα τα χατίρια. Γιατί οι μεγαλοεπιχειρηματίες επενδύουν μόνο καταστάσεις δήμαρχε και όχι σε πρόσωπα. Τα πρόσωπα είναι συνήθως το μέσον για να κάνουν την δουλειά τους. Και όλη αυτή η ξαφνική επίθεση αγάπης τους είναι ύποπτη στα μάτια όλων μας.

Δήμαρχε μου θυμίζεις τον Τσίπρα. Που όλοι τον πολεμούσαν στην αρχή και τώρα «πίνουν νερό στο όνομα του» από την Μέρκελ μέχρι τον Τραμπ. Γιατί απλά είναι η αγαπημένη τους Φιλιππινέζα και μέρος του συστήματος.
Τέτοιος θέλεις να είσαι; Μέρος του συστήματος και οι δημότες σκλάβοι στα μεγαλοσυμφέροντα;
Δήμαρχε, είναι γεγονός ότι είσαι γλυκός και καλός άνθρωπος. Αλλά στις σημερινές εποχές δεν περνάει αυτό το στυλ. Αν έβλεπες λίγο πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες από την εκδήλωση σου θα έβλεπες πως όλοι αυτοί σε κοίταζαν σαν τα κοράκια λίγο πριν ορμήξουν να φάνε το πτώμα.

κοιμησης1

Σχολιάστε